forex trading logo

tweets

Login FormHome
welkom op onze reispagina
Laatste dag liveboard. PDF Afdrukken E-mailadres
wereldreis 2013/2014 - Thailand
Geschreven door Remco & Ilja   
woensdag 05 maart 2014 02:50

23 februari 2014: Luc

Vandaag is het de laatste dag aan boord en gaan we nog twee duiken maken alvorens wij met de groep ergens aan wal worden gezet. De twee duiken die we gaan doen vandaag zullen plaatst vinden op de duikstek Richelieu Rock. Deze duikstek is ooit ontdekt door Jacques Cousteau en staat bekend als een van de mooiste duikstekken ter wereld, dus de verwachtingen van ons allen is dan ook erg hoog.

Kwan onze Thaise duikgids verzorgt de briefing en heeft zeer gedetailleerd de duiklocaties uit zijn hoofd op het briefing bord getekend. Gisteravond heb ik 2 uur mogen praten met Kwan dit was een erg mooi gesprek waarin ik met hem mocht praten over de verschrikkelijke tsunami en wat dat met zijn leven heeft gedaan. Een ding wat hij gedaan heeft na deze verschrikkelijke gebeurtenis is dat hij een half jaar op een boot heeft gezeten en iedere dag vier duiken heeft gemaakt om het gebied weer in kaart te brengen. Hij weet dus erg veel van het gebied en van iedere duiklocatie.

Vol verwachting zijn we ons klaar gaan maken voor de eerste duik om de locatie met onze eigen ogen te aanschouwen. Iedereen buiten Guido was van plan om te gaan duiken ondanks dat er verschillende zich niet helemaal 100% voelden. Nadat iedereen zijn inflator gebruikte om af te dalen werd ons duidelijk dat dit een van de mooiste duiklocaties is !!! Wat een hoop vis in alle soorten en maten, wat een mooie rotsformatie echt een ongelofelijk mooie locatie en wat ben ik blij dat ik bij de eerste duik geen camera heb meegenomen. Dit is een locatie die je gewoon eerst in je op moet nemen en dit doe ik dan ook met volle teugen, echt het is hier ongelofelijk mooi !!! Ik zou hier alles kunnen beschrijven wat we hebben gezien en enigste wat ik wil zeggen is HIER MOET JE EEN KEER DUIKEN.

Na een 60 minuten moesten we weer terug naar de boot om te ontbijten en even bijkomen van onze indrukken en ons klaar te gaan maken voor de tweede duik. Ook deze tweede duik was weer fantastisch en was blij dat ik nu mijn camera had meegenomen, had het geluk om een zeepaardje op de gevoelige plaat vast te leggen. Na onze tweede duik had de kaptein van de boot nog een traktatie voor ons verse tonijn met wasabi dit was niet normaal lekker ! Deze mening deelden wij ook met zijn allen. Na deze traktatie moest er nog even hard worden gewerkt iedereen moest zijn duikspullen spoelen, bagage inpakken, logboeken invullen enz, hier hadden we een kleine drie uur de tijd voor voordat we op onze afzetplaats zouden aankomen. Na een goede twee uur was iedereen klaar hiermee en konden we nog even genieten van het uitzicht.

Aangekomen in een kleine vissershaven stonden onze busjes al klaar om ons naar het duikcentrum in Kao Lak te vervoeren en van daaruit gaan we weer met andere busjes door naar Phuket waar we een aantal dagen zullen verblijven om de vakantie af te sluiten. Aangekomen in Kao Lak en onze duikspullen weer in onze eigen tassen hadden gedaan en de laatste zaken waren afgehandeld gingen we op weg naar Phuket deze trip duurde toch iets langer dan we hadden verwachten kwamen pas rond de klok van 20.00 aan bij ons hotel. Snel hebben we onze spullen op de kamers gezet en restaurant gezocht om iets te eten. Dit werd een Russische vreetschuur met vlees, patat en mayonaise op de menukaart. Na het eten was iedereen moe zat en besloten om ons mandje op te zoeken en alle indrukken van deze dag weer de revue te laten passeren. Thx dat we deze dag weer mochten meemaken.

 

 
Onze eerste dag in Phuket. Wat een toeristenstad zeg en wat een drukte. PDF Afdrukken E-mailadres
wereldreis 2013/2014 - Thailand
Geschreven door Remco & Ilja   
woensdag 05 maart 2014 02:50

24 februari 2014: Jolanda,

Overal de zelfde kramen met dezelfde producten nou dat hadden we gauw gezien op naar een padi duikwinkel om te kijken of er nog gedoken kan worden bij het eiland PiPi voor diegene die daar nog zin in hebben. Wat hebben we weer prachtig weer zeker 40 graden op naar het zwembad om even bij te komen. Lekker even een uurtje je ogen dicht doen of lekker van het heerlijke zwemwater genieten.hapje en drankje erbij dan kan je vakantie niet meer stuk.

We besluiten om er vanavond op uit te gaan en wel naar de bekende roze buurt Paton bij de meeste van ons wel bekend.

Zo eerst op zoek naar vervoer voor 10 personen en wel zo goedkoop mogelijk. We gaan voor een tuk-tuk Max 6 personen maar zo eigenwijs als wij zijn stappen we met z'n allen in. De chauffeur werd er niet echt vrolijk van maar maar ging toch met ons op weg. Hij vond het op zich wel gezellig en knalde er keiharde muziek in zodat wij elkaar niet meer konden verstaan. De rit ging niet echt snel omdat de tuk-tuk niet op zoveel mensen was berekend als we de heuvels op gingen de snelheid daarvan kan je vergelijken met stapvoets lopen maar we zijn in

Ieder geval goed aangekomen in de beruchte buurt van Phuket. Eerst maar opzoek naar eten want dan begint de vakantie pas echt. Wat staat er vanavond op het menu alles is mogelijk maar deze keer is geen rijst. Het wordt Indiaas lekkere stoofpotjes. Met een volle buik op naar de beruchte straat. Wat een kermis zeg overal neonverlichting en reclame mega grote ijzeren tijgers e.d je kijkt je ogen uit.

In de kroegen dansende dames? Aan palen en hangend aan de bar wachtend op een toerist. Je moet het zien als een winkelstraat maar dan met een product haha. Je kijkt je ogen uit in een woord geweldig je moet hier geweest zijn als je in Phuket bent geweest. Zo nu nog even foto's maken voor het thuisfront en dan op naar de koffie want dat hebben we nog niet gehad. Dan weer een tuk-tuk zoeken om weer terug te gaan naar het hotel want we zijn niet allemaal even fit. De een heeft oorpijn de ander is misselijk en de rest is zwaar vermoeid. Hup weer met z'n allen in een tuk-tuk en met dezelfde snelheid stapvoets dus terug naar het hotel.

Nog even gezellig nakletsen van ons avontuur en onze bevindingen en dan lekker ons mandje in want voor sommige van ons is het morgen weer vroeg op om weer in hun duikpak te hijsen en van de onderwaterwereld te gaan genieten.

Conclusie van de stad Phuket leuk voor een paar dagen maar niet voor drie weken zonde van je vakantie er is zoveel moois te zien en te doen op de andere eilanden dat wil je gewoon NIET missen.

 

 
Let's go diving PDF Afdrukken E-mailadres
wereldreis 2013/2014 - Thailand
Geschreven door Remco & Ilja   
woensdag 26 februari 2014 15:09

22 februari 2014: Carola

Vanmorgen konden we uitslapen!!! En wat is het toch heerlijk wakker worden zo heerlijk in het zonnetje in badpak en lekker te mogen duiken!! Aan boord hebben we verschillende mensen aan boord die ook de briefing doen voor elke duik Axl doet het top duidelijk en enthousiast, dan hebben we Lars.... Wat een belabberde briefing geeft hij hahaha onduidelijk en probeert grappig te zijn... Hij is wel heel aardig hoor daar ligt het niet aan maar als je na 5 jaar nog steeds zo'n briefing geeft dan heb je het nog niet goed begrepen.... Dan hebben we casy deze meid doet het ook erg enthousiast maar erg overdreven is tussen de duiken door beetje chagrijnig en heeft elke ochtend een kater..... Maar als ze dan de briefing doet is ze ineens heeeeel overdreven aardig.

Oké Lets go Diving!!!! Vandaag staat in het teken van de Diepduik specialty Luc Jolanda Richard en ik willen graag deze specialty doen dat betekend dat je dan tot 40 meter mag duiken ( het maximale voor de sportduiker) 1 van de duiken zijn we naar 36.9 meter geweest en de tweede duik moesten we op een leitje cijfers aanwijzen en Daniël was er ook bij als instructeur die had ook kleurtjes bij zich die op diepte een heel andere kleur zijn als boven water, ook had hij een plastic water flesje meegenomen en op diepte is ie dan helemaal verkreukeld en in elkaar gewrongen. Dat komt omdat door de waterdruk van ongeveer 4,5 bar de lucht in het flesje van 1 bar samenperst. Bij het opstijgen word de druk weer gelijk en komt het flesje in zijn oorspronkelijke staat terug. En we zijn geslaagd!!!!

Vandaag stonden er drie duiken op het programma maar guido was niet zo lekker en ik heb last van mijn oren dus druppelen en spoelen en pijnstillers genomen ik wil morgen nog effe de laatste twee duiken dus de laatste duik hebben we overgeslagen gelukkig hebben ze niks bijzonders gezien zoals dolfijnen en haaien anders baal ik helemaal!!!

Vanavond stond in het teken van een party cocktail en een BBQ en ik heb eindelijk is lekker gegeten hahaha het vlees was lekker de hele tijd was net veeeeeeel te pittig voor mij maar nu was het lekker!!! We hebben lekker op het dek gezeten in T-shirtje en een heerlijk windje zoooo heerlijk te weten dat het in Nederland gewoon geen zomer is hahahaha sorry luitjes!!!!

Hopen op morgen weer een mooie dag met vele mooie beesten!!!!!

 

 
Meeting with the one who should not be named. PDF Afdrukken E-mailadres
wereldreis 2013/2014 - Thailand
Geschreven door Remco & Ilja   
woensdag 26 februari 2014 15:07

21 februari 2014: richard

Na weer een heerlijke nacht onder de sterrenhemel, we waren het toch eens dat de gangkast niet echt prettig was, op het voordek was het tijd voor duikdag 2 van de liveaboard waar er weer 4 duiken op de planning staan.

Om 06.45 was het weer tijd voor de eerste briefing van de dag voor een duik op de locatie Koh Bah Pinnacle. Het was leuke rustige duik voor de groep waar ik in zat maar de groep van Carolien, Daniel, Ilja en Remco hadden de eer om de eerste " The one who should not be named *" te spotten tijdens deze ochtendduik ( nee hoor we zijn niet jaloers ).

Maar wel geweldig om het enthousiasme en de gezichtsuitdrukkigen te zien nadat ze uit het water kwamen met allemaal een glimlach van oor tot oor.

Na weer een ontbijtje op het achterdek was het tijd om even te relaxen.

 

Om10.30 uur werden we weer opgetrommeld voor de briefing van duik 2 van deze dag. Dit keer gaan we naar Koh Bon (The Ridge ) en na de duik van de " anderen " was de verwachting hoog gespannen om The one who should not be named* te zien. Gelukkig werden we snel beloond en heeft iedereen meerdere gezien en werd het een duik om nooit te vergeten, nu kwam iedereen kwam het water uit met een glimlach van oor tot oor gelijk aan de " andere " groep van duik 1.

Helaas werd Guido getroffen door de griep en was hij niet in staat om de ervaring van de eerste 2 duiken te ervaren, gelukkig was hij voldoende hersteld om duik 3 wel mee tegaan.

 

Duik 3, om 14.00 uur weer een poging tot een briefing voor de duikstek Koh Tachai ( Batfish Rock ). Dit kwam niet helemaal uit de veren omdat er net een een andere variant van " The one who should not be named " *was gespot en we eigenlijk meer oog hadden voor het water dan voor het whiteboard waar de DM zijn verhaal op probeerde uit te leggen. Na de laatste poging van de DM zijn we dit keer redelijk snel in onze setjes gehesen en hebben we nadat we in het water waren meerdere The one who should not be named gespot tijdens de duik, in 1 woord fantastisch. Ook na deze duik kwam iedereen met een glimlach boven water van oor tot oor.

 

En als laatste voor vanavond duik 4, de briefing was dit keer om 17.15 en hier is eigenlijk niks zinnigs meer over te vertellen want ben nog steeds vol de de eerdere ontmoetingen met The one who should not be named en ik eigenlijk niks meer van deze duik heb opgeslagen.

 

Al met al was het WEER een fantastische dag en staat bij een ieder deze beelden op zn netvlies gebrand.

Note ilja: voor mensen die niet duiken: the one who should not be named zijn: een mantaray en een walvishaai!

 

 
« StartVorige123VolgendeEinde »

Pagina 3 van 3


Powered by Joomla!. Designed by: Modern Business template  Valid XHTML and CSS.