forex trading logo

tweets

Home Onze reizen curacao 2012
curacao 2012 PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Remco & Ilja   
woensdag 23 mei 2012 11:15

Woensdag 16 mei 2012 ilja

Ja ja het is weer zover. Deze vakantieverslaafden zijn weer op pad. Het is nu 20.22 uur Nederlandse tijd en we vliegen over de oceaan richting Curacao. We zijn ongeveer halverwege. Na een zeer hectische werkweek (maar liefst 6 woningen in 1 week verkocht, wat nou crisis........!) en diverse volle weekenden was onze voorbereiding deze keer chaotisch en gestresst. Gisteravond nog tot 00.30 uur aan het pakken geweest en daarna ons op de bank geinstalleerd om een beetje te onthaasten. Toch maar weer om 07.00 uur opgestaan om nog de laatste dingen te kunnen doen, Remco moest nog even naar de kapper, slotjes halen voor aan de tassen en ik doe nog even een laatste check op alle opladers, camera's (boven en onderwater) en overigen. Om 10.00 uur staan mijn ouders al voor de deur, oeps we zijn nog niet klaar. Een kwartier later vertrekken we. Nog even de auto droppen in Rijsenhout voor de APK en dan komt Schiphol in beeld. Ondertussen even relaxen. Daarna dikke kus aan pa en ma, deze keer gaan we maar 10 dagen dus het afscheid duurt niet zo lang. Het gaat dan ook een stuk makkelijker dan toen met die 7 maanden. We gaan jullie echter er niet minder om missen hoor. Charles en Ineke komen ook al aangehobbeld en zo lopen we gezamenlijk naar de check-in. Dit gaat zeer voorspoedig en een half uurtje later kunnen we nog even de laatste inkopen doen. Wat boeken en tijdschriften en een lenshouder, die ik in alle haast toch vergeten ben! Remco en Charles hangen wat rond bij de elektronica, terwijl Ineke en ik 'm smeren met de boardingpassen.......We settelen ons in Old Amsterdam voor een goede lunch. De heren doen zich tegoed aan een kindermenu....... patat met frikandelletjes en een kinderijsje. De vlucht lijkt op tijd te vertrekken en we gaan richting de gate. Daar aangekomen is het verdacht stil...........Hmmmm.........toch maar even checken en ja hoor, gatewijziging. Ineke had ondertussen de loopband al uitgebreid uitgetest, (wat nou extra conditietraining). Bij de gate mochten we achteraan sluiten. Het lijkt er op dat we op tijd kunnen vertrekken, iedereen zit in het vliegtuig. Ineens zien we een auto aankomen en er worden nog wat slangen uitgerold. Tanken??? Hadden ze dat niet eerder kunnen doen? Maar er blijkt een probleem te zijn met 1 van de motoren. De gezagsvoeder gaat dat ook nog eens uitgebreid vertellen. Moet je net iemand met vliegangst zijn......................... Ik wil eruit, laat maar ik neem wel een ander toestel, ik ga morgen wel, hellup...
Gelukkig weet ik me te beheersen en blijf voor de buitenwereld kalm en relaxed, maar inwendig schreeuw ik het uit. Met een strakke blik kijk ik naar buiten, zie daar kerels druk doende, serieuze gezichten en een drukte van belang. De motor is een uur later toch gefixed en we gaan. Nu staat het zweet echt in mijn handen. Het duurt nog zeker een half uur voor we bij de vertrekbaan zijn. Wat kan een mens zich druk maken zeg! He he we gaan eindelijk omhoog.......... nog 15 minuten lang parelt het zweet langs mijn oren maar daarna zijn we op hoogte en kalmeer ik weer wat. Pffffffff we hebben de eerste stap gemaakt, is het nu eindelijk vakantie???

We vliegen met Arke en dat is matigjes. De stoelen zijn smal (of Remco is zo breed!) maar wel met voldoende beenruimte, we krijgen slechts 1 keer eten (Dat is een strop voor Remco!) en het entertainmentsysteem, waar je extra voor moet betalen, hapert aan de lopende band. Maar het gezelschap is goed, dus wat doet dit er allemaal toe!

10 uur later arriveren we in Curacao, de warmte slaat als een deken om ons heen. We zijn allemaal gaar. De bagage komt gelukkig snel en de auto, echt een nieuwe pick up, is prachtig. We racen naar ons huis . Het is werkelijk een prima woning, van alle gemakken voorzien en lekker ruim. Honger drijft ons nu tot actie en al snel is een snackbar gevonden. We nestelen ons aan de bar met een drankje en de vermoeidheid glijdt wat van ons af. De vette hap wordt meegenomen naar huis waar Charles ons opwacht. Na het eten duiken we direct in ons mandje.

Dag 2 Curaçao : Remco
Goedemorgen Curaçao, wat een dag en wat een nacht, goed geslapen en natuurlijk heel vroeg wakker. Het voordeel was wel dat we in de avond zijn aangekomen. Kapot van het vliegen komen we aan. Snel ff een patatje halen bij Piet patat en laat de frikadellen en kroketten maar verteren wanneer we de luiken opendoen! Het tijd verschil is 6 uur, dus het is in Nederland 11.00uur, dat is pas een mooie tijd om op te staan. Nog even loop je door het huis en ziet hoe mooi het hier is, de kamers zijn groot, het terras is ruim en het zwembad is nat! Wat een prachtig huis is dit, hier kunnen wij wel wonen. Langzaam druppelt het binnen, iedereen wordt wakker, er wordt weer luidt gelachen, gefloten en geschreeuwd, weg rust. We maken ruzie om een plekje op de bank, wie zet er koffie en wie zorgt er voor het ontbijt? Goed we gaan maar weer lootjes trekken,   en wie is er weer de L… Precies Ik! Ik was de 1e die er uit werd gehaald, al snel volgde de volgende namen, Charles, Ineke en Ilja zijn vandaag de klos om het corvee te doen. Het ontbijt kan beginnen, we hadden ons weer uitgesloofd, Spek met eieren, pannenkoeken, warme broodjes, 3 soorten koffie en thee, vele soorten vers fruit, vers geperste jus ‘d Orange, croissants, zelf gemaakte krentenbollen en als klap op de vuurpijl, warme ham van het spit,  het kon niet op! Toen wij gisteren aankwamen, waren alle winkels dicht, behalve de eet tenten. Juni ( de beheerder ) had voor een broodje en beleg gezorgd, zodat je altijd even een ontbijtje kan eten, voordat de winkels open gaan. Dat werd zeer gewaardeerd, door ons allemaal. Na deze schans party, zijn we eens rustig gaan opstarten. Alles, maar werkelijk ook alles werd tevoorschijn getoond. De camera’s worden in elkaar gezet en de duikspullen worden over de vloer verspreidt.  Maar……voordat we echt gaan duiken hebben we flessen nodig en moeten we nog boodschappen doen. Wij weten ( tip van Fred ) dat er bij ons in de buurt een duikschool zit, die ook Nitrox heeft. Wij worden vriendelijk ontvangen en bij de vraag om Nitrox voor 4 personen voor 6 dagen, Werden we nog vriendelijker ontvangen. Als een knipmes werden we tot in de wenken bedient, koffie met gebak en opgeklopte slagroom. Mmmm de Koffie was waar, de rest denken wij er wel bij..hihi. Al snel was dit geregeld, even de flessen checken op de juiste waarde ( 32% ) en boodschappen doen. Eerst even de verplichte dingen doen voordat de vakantie echt kan beginnen.
Er zijn een aantal grote supermarkten. We renden als kleine kinderen door de supermarkt en al snel ontstond er ruzie over de hoeveelheid drank. Al vechtend naar de kassa, met genoeg drank voor iedereen ( voor 1 dag ) kon de echte duikvakantie beginnen.
Blue lagoon en Piscado zijn de 1e twee duikstekken die ons zijn geadviseerd.
Met een truck vol met duikspullen, rijden we naar Blue lagoon. We hebben een pick-up truck gehuurd waar maar 300km op staat. Je moet eens zien hoe deze pick-up afgeracht wordt na een duik. Vol met nat duikgoed en zand, zout zeewater en flessen rollen heen en weer.  Maar goed, duik 1 Blue lagoon. Iedereen in het water, wat is het water toch heerlijk warm ( 28 graden ) ten opzichte van Nederland ( 12 graden ). Wat is het toch heerlijk om in je wetsuit te duiken ipv. Je droogpak met hood en handschoenen. Lets go down! Wat een zicht en wat en vis, scorpioen vis, banners, murene, snappers, prachtig koral en heerlijk wat een rust. Nu is het echt vakantie. Na 71 minuten, laten we ons weer zien aan de oppervlakte. Alles uit, fles direct omwisselen en alles weer in de achterbak. Lekker wat drinken en op naar duikstek 2, Piscado. We rijden langs leuke dorpjes, met kleurrijke huisjes. Sommige hebben een zwembad en anderen zien eruit alsof er al 20 jaar niets aan is gedaan. Ook de wegen zijn niet echt om overheen te scheuren. De wegen zitten vol met gaten, en andere stukken zijn weer om flink gas te geven. Met gas geven bedoelen we 80km per uur.
Wanneer na deze mooie rit weer in het water liggen, geven we elkaar het teken om weer te dalen. Langzaam dalen we naar 13 meter en genieten van al het geweld wat we onder water zien. Wer makkelijke duikstek, je kan links of rechts. Het noorden wijst weer naar rechts ( voor de strand gangers ) en de stroming bepaald, naar wat voor kant we opgaan. Een zeeslang zwemt tussen ons door en een murene hapt vauit zijn holletje naar voedsel. Een file fish probeert ons te ontwijken en de slakjes zitten stil op en rots. Wij nemen weer de tijd voor deze duik. Wij wachten tot de 1e op 100 bar zit en keren weer rustig naar de kant. Wie het 1e zijn fles vacuum heeft leg gelurkt bepaald de lengte van de duik. Dus… met 50 bar komen wij boven. Met 1 minuut minder op de duikcomputer, dan duik 1, hebben we toch weer mooi een duik gemaakt van 70 minuten.
Wat een heerlijke duik en wat en genot om de 1e duikdag o te beginnen… Nu is het echt vakantie.
Uitgeput komen we in ons prachtige huis. Alles wordt gespoeld en nu is het tijd om de ruzie die we in de supermarkt hadden goed te maken, precies DRANK. ( wij hadden geen ruzie, ik overdrijf natuurlijk weer. )Na een heerlijk broodje hamburger en een drankje, slaat de jetlag toe en vallen de luiken heel langzaam dicht.

 
 

Laatst aangepast op zaterdag 02 februari 2013 20:02
 


Powered by Joomla!. Designed by: Modern Business template  Valid XHTML and CSS.