forex trading logo

tweets

Home wereldreis 2013/2014 china en tibet Eindelijk is het zover
Eindelijk is het zover PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Remco & Ilja   
dinsdag 03 september 2013 07:15

Vrijdag 31 augustus 2013 Ilja

Hallo allemaal, welkom terug op onze reiswebsite. Het heeft even geduurd maar we zijn weer on the road, of eigenlijk in het vliegtuig, bestemming Hong Kong.

Azie heeft een magnetische werking op ons en onze reis van 7 maanden zorgde voor de nodige prikkels om nog eens op stap te gaan voor lange tijd. Plannen werden gesmeed ruim een jaar geleden. Het grote sparen was al eerder begonnen en lange tijd keken we uit naar deze grote dag! Tijd vloog, op mijn (inmiddels ex-) werk moest er uitgekeken worden naar een vervanger, de nodige veranderingen moesten nog doorgevoerd worden, collega's voorbereiden op het nu definitieve vertrek, huis klaar maken voor een lang vertrek, nadenken over bestemmingen, inlezen, afscheidsfeestjes, etc etc. Maar nu is het echt zover, het avontuur lonkt. Met een groots en ontroerend afscheid op Schiphol, waar vele familie en vrienden ons kwamen uitzwaaien, vertrokken we met rode ogen en zware schoenen door de douane. Dit moet toch leuk zijn? Maar na een sterke bak koffie en veel opbeurende whatsappjes later glijdt de emotie wat van ons af. We kijken elkaar aan en kunnen het nog steeds nauwelijks geloven.......

Deze reis willen we wat meer een doel gaan geven, niet alleen de toerist uithangen, nee we willen op zoek gaan naar bijzondere verhalen, bijzondere mensen, onszelf uitdagen om jullie te boeien met mooie beelden en verhalen. Zodat niet alleen wij op reis zijn maar jullie door onze ogen net zoveel meebeleven.

De eerste stap in ons avontuur is Hong Kong, niet omdat we dit zo'n heel spannende stad vinden maar gewoon om een praktische reden. Het regelen van een visum voor China schijnt hier veel makkelijker en goedkoper te zijn dan in Nederland. We combineren dat met onze allereerste couchsurf ervaring. Voor degenen die niet weten wat dat is...... Je slaapt gewoon bij iemand thuis in een bed, op de bank of waar er dan ook plaats is. Wij hebben zelf ook onze studio ter beschikking gesteld hiervoor. Men rekent geen kosten maar het doel is om elkaars cultuur wat beter te leren kennen en mooie verhalen uit te wisselen. Laat dat nou net zijn waar we naar op zoek zijn!!!

In Hong Kong hopen we wat mensen te kunnen spreken waar we al via de couchsurf website contact mee hebben gelegd en Karen was zo vriendelijk om ons uit te nodigen, in ruil voor wat Ballroomlesjes. Daar zeiden we geen nee op natuurlijk. Op schiphol natuurlijk nog even een typische windmolen gekocht voor onze gastvrouw en ook een pak stroopwafels mag niet ontbreken voor een warm Hollands onthaal.

Na 26 uur reizen van deur tot deur komen we aan op Lantau Island. We hebben Karen gesmst dat we bij de bushalte staan, maar er is nog niemand te bekennen. Even slaat de twijfel toe. Gelukkig komt ze 5 minuten later aanlopen. We sjouwen ons een breuk aan de " toch te zware" backpack en lopen zo'n stief kwartiertje door de bush naar ons nieuwe thuis. Geweldig temidden van het groen in het drukke Hong Kong een oase van rust. We maken kennis met Karen en haar 12 jarige zoon, hun hond poppi en het konijn op het balkon. We krijgen een eigen kamer toegewezen, de rugtassen kunnen er nog net in. Het bed is een plank met een dun matrasje, maar dat deert niet we zullen best wel slapen.

Al snel voelen we ons thuis en we nodigen Karen uit om samen met ons ergens te gaan eten. Ze neemt ons mee naar een typisch lokaal restaurantje met harde banken en TL licht, maar het eten is heerlijk en lekker goedkoop. Het zit er bomvol, een goed teken dus. We laten ons verleiden tot een theekoffie, een typisch Hong Kongs drankje. De ene teug smaakt naar thee , de andere naar koffie en dat met een heleboel ijsklontjes. Het is best te nassen. Karen wil de rekening betalen, maar dat laten we niet toe, kom nou we zijn gast bij jullie! OK goed dan, met lichte tegenzin mogen wij van haar uiteindelijk de rekening betalen. Voor omgerekend 15 euro hebben we met z'n drietjes uitgebreid gegeten! Dan pakken we onze fietsen weer, ja, ja we fietsen zowaar. Door de regen met een paraplu in de ene hand en scheurend over de kleine paden crossen we naar huis. Linksaf, rechtsaf, links, rechts, brug over, langs een huis en bij een uithangbord met telefoonnummer een paadje in, check! Remco jij weet dat vast wel nog voor morgen, toch? We ploffen op de bank waar we nog even een filmpje trachten te gaan kijken. Maar na een half uurtje vallen de luiken dicht, we zoeken ons heerlijke bed maar eens op! Tot morgen maar weer.

 

Laatst aangepast op donderdag 05 september 2013 15:04
 


Powered by Joomla!. Designed by: Modern Business template  Valid XHTML and CSS.