forex trading logo

tweets

Yangshou dag 2 PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Remco & Ilja   
zondag 08 september 2013 16:36

Goedemorgen, en dat is het zeker. Vandaag nodig ik iedereen uit inYangsuo rooftop bar in China, want ik ben jarig. Ik ben al jaren 30 en vandaag nog meer jaren 30. Lekker vroeg moeten we uit de veren, want we hebben een excursie. Rond 8.30uur vragen we om het ontbijt, maar Robert kwam met de mededeling dat de excursie niet door gaat. Huu, zijn we voor niets zo vroeg opgestaan, ik had nog wel even willen blijven liggen. Sorry, maar helaas, het is de regen die roet in het eten gooit.

Oké, doe dan maar een lekker bakkie wij komen er wel overheen. Na dit heerlijke kopje koffie, zijn we eens de buurt gaan verkennen. Regenjassen aan, paraplu mee, wandelschoenen aan en gaan.

Al snel zien de schoonheid van het dorp, ook de rochelende Chinezen! Getuwe getuwe, dat betekend ook wel....snuif, gorgel en roggel, van jong naar oud. Het zijn soms beste jongens die roggels, goed ik dwaal af. De schoonheid van het dorp, een echt Chinees dorpje. We wandelen naar het park, waar een sportpark is, die voor iedereen bestemd is. Het ziet er in 1e instantie uit als een speelpleintje met klimrekken en schommels. Maar dit is serieuze shit, hier ga je van zweten, hier krijg je spieren, hier wordt je breed en dat is de mensen af te zien. Ja hoor, hier komen we voor, mensen die aan het mediteren zijn in het park en druk bezig zijn met chai chi. Ilja vliegt met haar camera op die mensen af, totdat de mensen er verlegen van worden. Zelf doe ik wat rustiger en hou me op de achtergrond.

De wandeling door het park is echt genieten, Ilja is druk doende om haar camera uit te testen. We wandelen het park uit, terug de straten in. Ineens komen we in een straat waar markt is, niet zomaar nee, de gevreesde markt. Als je een dieren liefhebber bent, ga terug en geniet weer van van die zwevende, zwetende, brede Chinezen. Wij niet, alles wat beweegt moet worden opgegeten ( nee hoor dat is niet waar ). Bakken met levende vissen, die ter plekken worden schoongemaakt. Met een zeef, worden de vissen eruit gevist, gewogen en schoongemaakt, verser kan haast niet. Dit gebeurt met alles wat we zien. Gelukkig hebben we geen honden gezien, al het andere is gewoon Chinees. Hier wordt echt alles gegeten. Dit geldt ook voor groente, zoveel om op te noemen. Je ziet de wortelen er nog aan en het aarde van de grond bungelt nog aan het gewas. De mensen hebben een plekje veroverd, van 1m2 en proberen de net geplukte gewassen te slijten aan de medemens. Dit zijn de mooiste plaatjes om mee naar huis te nemen. Je ziet het leven van deze mensen af, hard werkende mensen die van een zeer klein salaris moeten leven, al hun hele leven lang. Geen luxe, geen geld om een winkeltje te beginnen, nee gewoon op de grond, met de gewassen in een oude versleten mand. Zijn ze ongelukkig? dat zie je niet, dat weten we niet, het is zo als het is, helaas.

Onbeschrijfelijk hoe de omgeving is, zo mooi, zo anders, wij genieten van iedere stap die we zetten.

Een mooier kado hoef ik op dit moment niet te hebben, dit is het leven van een reiziger.

Na een aantal uren rond wandelen en al dat verse voedsel, hebben we trek gekregen. Op weg naar ons hotel, hebben we een hapje rijst naar binnen gewerkt. Op onze hotel kamer hebben we even alles weer op orde gebracht. Verhaal schrijven, internet bij houden, helaas geen facebook, maar wel whats-up en Viber. Daar hebben we ook gretig gebruik van gemaakt. Na een aantal uur op de hotel kamer te hebben gezeten ( gelegen ), zijn we weer gaan wandelen. Verderop is een soort tempel op een berg te bekijken, dat was onze missie. Helaas was deze gesloten vanwege de gladheid door de regen. Dan maar weer terug naar ons hotel, we zijn er weer even uit en zijn nog steeds onder de indruk van het dorp. S'avonds zijn we op jacht gegaan naar een Chinese vreedschuur, ik ben jarig dus mag het zeggen. Mmm, eens even denken, varkens poten, slangenvlees, eend, schildpad of ander raar voedsel. Daar wil ik eten en zie een grote M, doe maar een Bigmac met rijst. Even lekker naar de Mac, hebben we wel verdient, na een week rijst eten. Nu naar de bar waar ik jullie allemaal heb uitgenodigd om flink te zuipen om mijn verjaardag te vieren.

Comments  

 
#3 Ineke van Langeveld 2013-09-09 17:03
en ik maar rochelen, kuchen en spugen om jullie aandacht te trekken, maar viel daardoor blijkbaat niet op.
Via allerlei wegen al de felicitaties de ether ingestuurd! We hebben het glas geheven op je (juliie) gezondheid!
Ineke (en Charles)
 
 
#2 Carola Stigt 2013-09-09 10:06
Hahahahahahha ik was erbij je zag me niet zoooooooo jammer dit!!
 
 
#1 Hen en Ria wansink 2013-09-08 18:37
WE komen er al aan, bestel maar een borrel voor ons alvast. Nog wel gefeliciteerd. en we beleven jullie avonturen natuurlijk weer mee.
:roll: :roll: :roll:
Pa en Ma.
 
Laatst aangepast op zondag 08 september 2013 14:47
 


Powered by Joomla!. Designed by: Modern Business template  Valid XHTML and CSS.