forex trading logo

tweets

Weer fietsen? PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Remco & Ilja   
woensdag 18 september 2013 11:31

15 september 2013:ilja

Na een relaxed opstaan, sorry jongens, gaan we bedenken wat we vandaag eens gaan doen. Hmmm, fiets huren is misschien wel leuk in deze omgeving. Er zijn veel kleine dorpjes en een meer in de buurt, dus waarom ook niet. We gaan op pad. We nemen een andere route door het stadje deze keer, een leuk straatje met allerlei eettentjes. Remco aan de lijn natuurlijk anders wordt ie gek! We komen op een marktje terecht waar van alles gebeurt. Er zit een jongetje te spelen met een vis in een teiltje, de vis zit aan een touw vast. Achjee, kind wil vast graag een hond maar wordt afgescheept met een vis! Het alledaagse leven is fascinerend om te zien. Er zijn kraampjes met de gebruikelijke dingen als groente, fruit en vis. Maar men snackt hier graag garnalen aan een stokje of inktvis aan een stokje geregen, donuts met bijzondere vullingen. We proberen iets van deegwaar uit de frituur, het blijkt best lekker te zijn! Even verderop is de fietsenverhuur. We kunnen kiezen uit fietsen van 15 yen, 25 yen of 40 yen. We nemen de gulden middenweg en dit blijkt een goede keuze te zijn. De mountainbikes fietsen heerlijk.we gaan op pad zonder kaart ofzo, waar de wind ons heenleidt. Al snel komen we in een klein dorpje terecht, we gaan van de grote weg af en de straatjes in. Het is zondag en wat bijzonder is , is dat iedereen aan het werk is. Er wordt flink gebouwd en alle mannen EN vrouwen helpen mee. Beton storten, stenen stapelen, puin ruimen, het is een fantastisch schouwspel en we nemen er de tijd voor.

 

Even verderop stoppen we voor een kleine eetpauze. Er staat een fruitkraam en we kopen wat bananen. Dat is iets wat we geleerd hebben van onze eerdere reizen. Koop op tijd eten want je weet nooit wanneer er zich gelegenheid voordoet. We raken aan de praat met een Chinees meisje dat zeer goed Engels spreekt. Al snel worden er weer e-mailadressen uitgewisseld en gaan we weer verder. We zijn op zoek naar het meer en na een tijdje fietsen komen we er eindelijk. De route is erg mooi en we schieten veel leuke plaatjes. We rijden langs rijstvelden waar hard wordt gewerkt, ook door ons. We filmen en fotograferen ons een ongeluk. We nemen zelfs de paden door de velden om dichterbij de mensen te kunnen komen. Na zo'n uur of 4 houden we het voor gezien, ondanks de goede fietsen breekt de zadelpijn ons een beetje op. daarnaast hebben we ook honger.

 

We brengen de fietsen terug en gaan het dorp in op zoek naar voedsel. Al snel kruipt er een overheerlijke lucht onze neuzen binnen. We volgen onze neuzen en komen bij een bakkerij terecht waar ze een soort bruine taarten verkopen. Er staan wat mensen voor de toonbank en we proberen samen 1 taart te kopen, want een hele is misschien wel een beetje veel. Maar ze doen het niet en dus moeten we toch 1 hele taart kopen. Nieuwsgierig als we zijn scheuren we het zakje open en breken een stuk af. Het blijkt een soort, tja wat zal ik zeggen, gevulde speculaas te zijn alleen dan wel gevuld met een bijzonder soort vulling. Errug lekker hoor! We vreten ons ongans aan de taart en terwijl lopen we langs een tent waar ze Belgische friet verkopen. Wat een dubio...... We laten ons verleiden tot een frietje voor ons samen. Wat een lekker tussendoortje zeg! Zelfs de mayo was zoals die moest zijn, beetje weinig maar ja dat mocht de pret niet drukken. Ondertussen is het begonnen met regenen en we wachten tot het nog wat miezert voordat we naar "huis" gaan. Nu kunnen we toch niet veel meer buitend doen dus huren we 2 dvds om op de kamer even een filmpje gaan kijken.

De avond is dan ook erg druk in het hostel, niemand heeft zin om naar buiten te gaan in de regen. We bestellen wat eten en schuiven aan tafel bij Rebecca. Een jongedame uit de states die in Shanghai werkt bij een bank. In het begin was ze wat verlegen maar dat duurde maar even. Al snel zitten we gezellig te kletsen en komen onze Australische vrienden er ook bij zitten. Het duurt niet lang of Daniel een jongeman uit Israel schuift ook aan. We hebben het over allerlei culturele verschillen, diensttijd, de israelische kwestie en natuurlijk over China. Ook schuift Bram nog even aan tafel. Een nederlandse man die 6 jaar in de States woont en nu weer terugkeert naar Nederland. Al met al een geslaagde avond, met leuke mensen en goede gespreksstof!

 

Comments  

 
#3 Erwin 2013-09-19 06:57
Lekker hoor die zadelpijn maar de patat erna moet alles wer goed hebben gemaakt.
 
 
#2 Hen en Ria wansink 2013-09-18 13:26
Weer een geslaagde dag, leuke dingen gezien en mee gemaakt fijn om te lezen ,mooie foto,s ,gr en vel liefs ma en pa.
 
 
#1 Carola Stigt 2013-09-18 10:10
Wat heerlijk dat jullie allerlei mensen leren kennen van allerlei komaf echt gaaf!!!! Jullie genieten ervan lees ik en het is jullie ook ergggggg gegund :-) wel valt het op dat er veel gegeten wordt hahahaha 8)
Have fun!!! Ben benieuwd hoe het met jullie interview gegaan is.....
 
 


Powered by Joomla!. Designed by: Modern Business template  Valid XHTML and CSS.