forex trading logo

tweets

Home wereldreis 2013/2014 china en tibet Lhasa uit, landelijk Tibet in.....
Lhasa uit, landelijk Tibet in..... PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Remco & Ilja   
vrijdag 04 oktober 2013 17:23

29 september 2013: ilja

Vandaag hebben we een lange rit voor de boeg. We gaan op weg naar Shigatse, een plaatsje dat 380 km verderop ligt. Gelukkig mogen we op een fatsoenlijk tijdstip opstaan en kunnen nog even van ons eigengemaakte ontbijtje genieten. Gisteren hebben we een heerlijk brood gekocht van maar liefst 2 kg, iets dat lijkt op een kerstkrans maar smaakt maar knapperig wit brood. Heerlijk! Ook de jam en kaas uit de supermarkt vonden gretig aftrek. Wat kun je toch gewoon echt een Hollander zijn en blijven! Eitjes in de eierkoker, koffie erbij en we zijn weer helemaal blij. We zijn benieuwd met welke auto we gaan, we hebben een 4wheel drive besteld. Stipt om 09.00 komt Susan aanrijden in een Nissan. Onze chauffeur spreekt ook uitstekend Engels dus dat gaat helemaal goed komen. Vol verwachting klopt ons hart. Al snel verlaten we de stad en komen we in een rotsachtig berglandschap terecht. Regelmatig houden we plas en rookpauzes voor de chauffeur en kunnen wij plaatjes schieten van het uitzicht. Er was nog een andere reden voor de regelmatige stops, ze hebben een soort van trajectcontrole op de weg en als ze maar 1 minuut over tijd bij een controlepost arriveren dan kost dat 100 yen per minuut. Dat is bijna een dagloon van een chauffeur. Nu houdt onze chauffeur van lekker doorkarren dus betekent dat ook regelmatig stoppen. Vinden wij helemaal niet erg hoor! We gaan 3 bergpassen over vandaag met een maximale hoogte van 4500 meter. Remco heeft en altitudeapp op z'n telefoon dus het is leuk om regelmatig te kijken hoe hoog we zitten. Wanneer je op het hoogste punt van zo'n bergpas bent hangen daar enorm veel Tibettaanse gebedsvlaggetjes, een leuk gezicht. Op zo' n punt staan de nodige " verkopers" je op te wachten om met hen, hun hond of yak op de foto te gaan voor geld. Of ze proberen je een vlaggetje te verkopen een stuk steen of wat dan ook. Naar de wc gaan kost 2 yen en het zijn de smerigste wcs ooit ( althans dat denken we nu) . Gleuf in de grond en eronder ligt een hele berg sh.t., letterlijk! De uitzichten zijn bij tijd en wijlen (niet op de wc dan) echt geweldig. Het meer van yamdrok is turkooisblauw en doet ons denken aan Bolivia Uyuni. Wat een natuurwonderen zijn dit. Hopelijk kunnen we nu snel eens wat fotos gaan uploaden.

We zijn al een tijdje onderweg en vragen ons af wanneer we gaan lunchen, susan zegt pas over anderhalf uur, oeps das nog erg lang. Gelukkig hebben we ons 2 kg brood met kaas in de tas zitten en al snel zitten we achterin de auto te smikkelen van een oer hollands maaltje.

Wanneer we dan ook bij onze lunchbestemming aankomen hebben we geen van beiden honger. Na wat doelloos te hebben rondgelopen in het oude stadje, gaat het gieten en besluiten we toch maar het restaurant in te gaan. Daar gaan we zitten bij een frans/thais stel dat we al eerder op de dag bij de stops hebben ontmoet. Het zijn erg leuke mensen die op dit moment in nieuw caledonie wonen, een plaats in de south pacific, waar je volgens hen heel goed kunt duiken. Oren gespitst natuurlijk. Remco nodigt zichzelf uit en binnen 5 minuten hebben we er weer een slaapplaats bij voor in de toekomst!

We gaan weer op pad. 'S avonds om een uur of 7 komen we aan in shigatse. Susan heeft voor ons een mooi hotel (yak) geboekt waar het ons aan niets ontbreekt en tegen een zacht prijsje. Top gedaan Susan! We gaan nog even wat dineren in het hotel, susan is ziek en gaat naar bed.

We komen een groep aardige mensen tegen uit de USA en canada, waar we nog gezellig een uurtje mee babbelen. Ze hadden allemaal een boedistische achtergrond. Er worden weer adressen over en weer uitgewisseld zodat we allemaal een slaapplaats straks aan de andere kant van de wereld hebben als dat nodig is. Dat is nu het leuke ook van reizen, iedereen heeft een flexibele instelling en is heel hartelijk en uitnodigend. Ook wij hebben ons huis al diverse malen beschikbaar gesteld, en wie er gaat komen is natuurlijk altijd de grote vraag......

 

Comments  

 
#1 Carola Stigt 2013-10-05 22:04
Wat zijn we gezond jaloers heerlijk voor jullie zo'n mooie reis :lol:
 
 


Powered by Joomla!. Designed by: Modern Business template  Valid XHTML and CSS.