forex trading logo

tweets

Home wereldreis 2013/2014 nepal Olifanten, krokodillen en neushoorns
Olifanten, krokodillen en neushoorns PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Remco & Ilja   
zaterdag 12 oktober 2013 17:33

7 oktober 2013: ilja

Vandaag moeten we weer eens vroeg op. Om half 6 gaat de wekker. Ik duik nog even na een klefferige nacht onder de smerige douche en voel me daarna " heerlijk opgefrist". We gaan samen met een viertal chinezen en 2 Duitse dames op pad. Na het ontbijt, gelukkig hadden we onze eigen suiker bij ons want in de suiker van hier zaten beestjes, gaan we lopend op pad. We lopen naar het punt waar we gisteren de zonsondergang heben gezien en wachten totdat we in een kano kunnen stappen. Big problem zegt onze gids, oh ja wat dan? De kanobestuurders staken voor meer geld dus het gaat niet door. Remco trekt direct z'n portemonnee en zwaait met wat rupees, no problem hoor! Oh nee, we zijn op wereldreis, gaat niet deze keer..... Maar het probleem lost zich na 10 minuten vanzelf op, blijkbaar is de staking afgelopen en krijgen ze meer geld. Tja zo kan dat ook natuurlijk.

De gids vindt remco z'n camera wel interessant en zegt ons als laatste in de kano te stappen. Dan kan hij goed gefilmd worden en kunnen wij ondertussen als eerste de beesten zien. No problem....... We stappen in de uitgehakte boomstam en laten ons met de stroom meedrijven, die overigens best sterk is. Als eerste zien we een grote krokodil aan de oever liggen, een viseter wordt ons verteld dus we hoeven niet bang te zijn. Vervolgens zien we een overvloed aan verschillende vogels en al snel duidt onze gids op een grote neushoorn langs de oever. Wow, we hebben geluk vandaag zegt ie. Het beest wordt uitgebreid op de gevoelige plaat vastgelegd. Dan besluit 1 van de chinezen gezellig z'n radio aan te zetten. Oh ja! We zitten in de jungle man, eerst waren ze al uitgebreid aan het kletsen en nu dit weer. Gelukkig springt de gids in en maant tot stilte. Gelukkig luisteren ze. We varen verder en gaan na een half uurtje aan land.

Daar krijgen we een uitgebreide breefing over wat we moeten doen als we een tijger tegenkomen. Hem in de ogen aankijken en naar achterlopen, vooral niet in bomen klimmen en gaan rennen. Wat moeten we doen als we een neushoorn tegenkomen, in de boom klimmen of zigzaggen wegrennen in 1 grote groep. Wat moeten we doen als we een beer tegenkomen, hopen dat god je goed gezind is. En datzelfde gold voor een wilde olifant. Natuurlijk kwam de vraag hoeveel toeristen al eens aangevallen waren door 1 van deze dieren. Hij had nog nooit dit meegemaakt, maar hij had wel 3 bevriende gidsen verloren. Oeps! De duitse dame slikt en draait zich om naar de kano, is ie er nog? Maar toch besluiten we allemaal te gaan. We gaan op pad, iedereen is op z'n hoede. Elk kraakje wordt nauwlettend in de gaten gehouden. De chinezen beginnen weer te kakelen, een luid shttt volgt. Zo lopen we 2 uur door de jungle waar we verschillende herten zien, spinnen en vogels, maar daar bleef het dan ook bij, gelukkig maar!

We gaan terug voor de lunch en hebben even wat tijd voor onszelf. Om 15.00 uur moeten we klaar staan voor een olifantenrit door de jungle. We gaan er met de taxi heen. Wat eerst een commercieel iets leek te zijn, bleek toch wel heel leuk. We stappen met de 2 duitsers in een klein zitje op een enorme olifant. Remco voor, ik achter. Had ik goed bekeken, remco moest z'n plekje delen met de dikke duitse en ik met de dunne duitse. Comfortabel kun je het niet noemen en ik geloof dat als je last hebt van zeeziekte je op een olifant zeeziek kunt worden! We gaan door het woud, door rivieren en door open vlaktes. We zijn echt met z'n vieren en de olifantenmeneer. We zien wederom veel herten, die totaal niet bang zijn voor mensen op een olifant. Verder weinig beren, neushoorns en tijgers...... Na anderhalf uur, blauwe plekken op je rug en benen, is de rit ten einde. Eigenlijk wel gelukkig want echt lekker zitten was er niet bij. Maar het was wel een bijzondere, mooie rit. We worden teruggebracht naar onze plek voor het diner. Na het eten, dat weinig variatie bevatte, worden we uitgenodigd voor een cultureel avondje. We gaan Nepalees dansen zien. We worden naar een grote zaal gebracht met veel stoelen. De show vangt aan met een dame die zo schel praat dat we onze oren dicht moeten houden. De dansshow zelf was aardig maar niet spectaculair, vooral het gedeelte waar ze stokken en drums gebruiken om op de maat de dansen was wel leuk. Ook een verklede man als dansende pauw was aardig om te zien. Maar zoals altijd bij dit soort shows, het duurt net even te lang. Op de terugweg begeeft onze jeep het en moeten we teruglopen in het pikkedonker. Gelukkig had remco z'n duiklamp meegenomen en verlichtte daarmee de halve jungle zodat we veilig thuis konden komen.

 

Comments  

 
#2 Carola Stigt 2013-10-13 13:30
Wat waanzinnig die wilde beesten wowwwwww :lol:
 
 
#1 Daniel en Carolien 2013-10-13 05:37
Wauw.... Wat een cadeautje deze dag!
 
 


Powered by Joomla!. Designed by: Modern Business template  Valid XHTML and CSS.