forex trading logo

tweets

Home wereldreis 2013/2014 Sri Lanka Terug van weggeweest
Terug van weggeweest PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Remco & Ilja   
maandag 18 november 2013 13:50

14 november: ilja

Vandaag is een treurige dag, we moeten afscheid gaan nemen van hele lieve srilankeese mensen en van teoh en nicole waar we een leuke tijd mee hebben gehad. De ochtend doen we nog rustig aan, remco krijgt gelukkig weer boterhammen met ei voor het ontbijt, zodat ook hij weer gelukkig is. Allebei voelen we ons een beetje down, het is jammer dat we wegmoeten hier, we hebben echt een hele leuke tijd gehad. Het uur van de waarheid is aangebroken en we zeggen gedag. De eigenaresse staat met tranen in haar ogen en ook wij moeten een brok wegslikken. Snel omhelzen we hen allemaal en stappen daarna met alle bagage in de tuktuk. Asokan, de hulp, rijdt nog even met ons mee naar het station. We kopen treinkaartjes en deze keer is de trein zowaar op tijd. Iets wat best uniek is in sri lanka, schijnt. We behangen onszelf met de bagage en zwaaien asokan uit. Dan gaan we op zoek naar een plaatsje in de 2e klasse. Helaas is er geen stoel meer vrij en moeten we staan. De bagage gooien we in de bagagerekken en gaan naar de toiletruimte. Gelukkig staan de deuren open en kunnen we 1 voor 1 in de deuropening zitten en lekker in de wind naar buiten kijken. Sri lanka is een prachtig land en de mensen stuk voor stuk zo bijzonder vriendelijk! Ze hebben echter een bijzondere gewoonte. Als ze ja bedoelen knikken ze een soort van nee met hun hoofd, wat heel verwarrend is. Je denkt dan namelijk dat ze je niet begrijpen. Ook als je een koekje of iets dergelijks aanbiedt schudden ze met hun hoofd zodat je bijna de koek weer weghaalt als je niet beter weet. Ze eten hier 3 keer per dag rijst met curry. Lekker pittig het liefst. Een boterham met jam hoef je hen dan ook niet voor te schotelen. De curry bestaat uit 1 of meerdere gerechten, meestal uit een dalcurry, gele shit, kokosnootsambal, precies wat het lijkt, en papadam, een soort kroepoek. Verder een vis of kipcurry en wat groetencurry. Het land zelf is erg in opkomst, de regering doet een hoop voor de bevolking, breidt wegennet uit, zorgt voor nieuwe huizen en er is een klein sociaal systeem. Wij denken zelf dat sri lanka er over een jaar of 5 heel anders uitziet. Het heeft nu nog veel aziatische charme, maar de westerse invloeden zijn al heel merkbaar aan het worden. Het land zelf heeft veel te bieden, een rijke cultuur met veel hindoe, moslim en bhoedistische invloeden, historie, prachtige groene natuur en natuurlijk de goudgele stranden. Het lijkt wel of ik een stuk tekst aan het schrijven ben voor een reisgids..... Maar we vinden dit echt!

Maar goed waar was ik gebleven...... Oh ja we zitten, of staan eigenlijk, in de trein. De reis duurt 2 uur naar colombo en dan overstappen en nog een uur naar negombo. Gelukkig krijgen we na ruim anderhalfuur een zitplaats van een meisje aangeboden, zij gaat zelf staan en wij wisselen deze stoel samen af. Heeee even lekker zitten. Maar dan hebben we al het eindstation. De slepen ons met alle bagage naar buiten en wachten even tot de massas mensen vertrokken zijn. Remco vraagt aan de stationschef waar we naar toe moeten en dat is 3 perrons verder. We lopen ernaar toe, over de rails, want dat mag hier gewoon. We stappen in en weten nog net de 2 laatste zitplaatsen te bemachtigen. We zitten lekker opeengepakt en we worden van alle kanten bekeken, we zijn de enige toeristen in de trein. De trein sjokt weg en stopt om de paar minuten bij een station. Het is straks een grote gok waar we eruit moeten want niets wordt omgeroepen en bordjes zijn soms slecht te lezen. Maar de mand die naast ons zit stapt uit en zegt dat het nog 10 minuten naar negombo is, dus klokken maar. Gelukkig hebben we wat herkenningspunten als we bij het station aankomen en stappen we op de juiste plaats uit. Zowaar vinden we meteen een tuktuk die een redelijke prijs rekent en een kwartiertje later zijn we weer bij saman en judith aangekomen, alsof we nooit waren weggeweest. Er wordt flink verbouwd in het huis en het is er een zooitje. We verdwijnen dan ook snel naar onze kamer na een welkomsdrankje. Die avond trakteren we onszelf op een luxe diner. Er dan echt luxe! Wat kun je dan smullen van een echt goede maaltijd. Een echt genietmomentje!! Vermoeid maar heel voldaan kruipen we in ons mooie hemelbed en slapen als prins(es) jes.

 

 

Comments  

 
#2 Carola Stigt 2013-11-19 13:37
Ik had hetzelfde met de foto's ook de 90 seconden filmpjes kon ik er maar 1 van kijken..... Maar komt vast goed als we elkaar zien in Thailand hahahahahahahah aha filmavondje regelen :-)
 
 
#1 M. Visser 2013-11-18 22:00
Nou ik ben weer helemaal bij met jullie avontuur. Wat geweldig die dieren olifanten, crocs enz. enz. Ik heb nog even gekeken bij jullie foto's maar 2 van de 3 picasa files kunnen we niet zien ze zijn te groot. Maar dat gaat zeker goedkomen want we blijven jullie volgen en zijn natuurlijk uiterst nieuwsgierig. Nou geniet doe rustig aan en maak vooral veel mee dan lezen wij dat ook. Laterssssss. ;-)
 
 


Powered by Joomla!. Designed by: Modern Business template  Valid XHTML and CSS.