forex trading logo

tweets

Home wereldreis 2013/2014 laos Weer een lekker dagje op de brommert, op zoek naar de Blue Lagoon!
Weer een lekker dagje op de brommert, op zoek naar de Blue Lagoon! PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Remco & Ilja   
maandag 25 november 2013 10:34

21 november 2013, Remco:

Vang vieng een leuk plaatsje met een toeristisch tintje, veel guest houses en wij hebben toevallig een toplocatie. Wanneer je vanuit je balkon naar buiten kijkt, zie je rijst velden en mooie bergen, net als vanuit de jacuzzi. De kamer is redelijk groot en de matrassen zijn zacht. Jammee ( de naam van het hotel ) is een uitstekende plek om te slapen, zeker als je het hebt over prijs kwaliteit, dan zit je hier goed. Voor 14,00 dollar per nacht, inclusief ontbijt heb je een uitstekend hotel. Na een heerlijke baguette als ontbijt, gaan we op pad om de 1e lichaamsbeweging van de dag te hebben. Jammee, is vlakbij een grot gelegen, volgens zeggen op loopafstand. Tijdens de wandeling, komen we monniken tegen en mensen die naar hun werk gaan, met de grappige tractoren of gewoon te voet.

Bij de ingang moeten we een klein bedrag betalen, voor dat zelfde geld moeten we ook nog omhoog klimmen. Als we aan de top zijn, staan er 6 Fransen een foto te maken van hun met het mooie uitzicht. Eerst wordt er een foto gemaakt door de gids met een gewoon fototoestel, dan komen de

ipads tevoorschijn. Oke iedereen erop, dan komen de fototoestellen weer tevoorschijn en wij maar wachten. Fransen zijn net Chinezen, ze hebben overal lak aan en dat wij netjes staan te wachten op onze beurt, kan ze niets schelen. Ik denk zelfs dat ze het niet eens door hebben, ze zijn zo druk bezig om foto's te maken en dan te bedenken dat ze gewoon 1 foto naar elkaar kunnen e-mailen en delen. Nadat wij de foto hebben gemaakt, binnen 1 minuut duiken we de grot in en wie staan daar..... foto's te maken, precies het zelfde ritueel. Het is een mooie grot en we nemen hier en daar wat foto's. Er staat ook een Boeddha in de grot, waar de monniken hun gebedje doen, die wij helaas niet tegen zijn gekomen. Er blijkt een blue lagoon rondom de grot te zijn waar je kan zwemmen. Die lagoon is ongeveer 10 m2 met stromend water vanuit de grot. Na het zwemmen en de ochtend gymnastiek gaan we op zoek naar een brommert. Dit was de laatste keer zo goed bevallen en de prijzen hier vallen wel mee. Gisteren hebben we ons al georiƫnteerd en het ziet ernaar uit dat het nergens een probleem moet zijn. De 1e vroeg gelijk meer dan gisteren en sprak ineens geen Engels, de 2e was het zelfde en de 3e wilde alleen maar voor een dagdeel verhuren. Iets verder in het dorp was een man die goed Engels spreekt en wilde maar al te graag aan ons verhuren, met de agenda in de hand bestelden we de brommer voor 2 dagen. De prijs is 4,00 euro per dag, geen automaat maar ik moet schakelen. Eens kijken of we het zonder horten en stoten afbrengen, net als laatst. Maar met deze brommert reden we zo weg, zonder dat Ilja achter mij zat, alsof ze in een botsauto zit. Tijdens de rit naar de 1e grot, zie je wat meer van de armoede in dit land. De hutjes van riet, werkende kinderen op het land, vertoont ineens de armoede. Het blijft wel raar, dat je kinderen van 2 gewoon langs de weg ziet lopen, zonder begeleiding, soms is er een oudere broer of zus bij.

De mensen leven ook buiten, je ziet ze altijd buiten bezig of gewoon lekker zitten voor het huis. Ook hier zie je weer veel winkeltjes langs de weg, met als verkoopwaar, drinken, eten en souvenirs.

Bij de 2e grot is de lagoon al direct zichtbaar, in het water hangen touwen om in te klimmen en schommels om lekker op te zitten. Er is veel publiek en iedereen vermaakt zich op zijn eigen manier. Op een groot veld bedekt met gras, kan je lekker zonnen baden maar ook volleyballen of voetballen. Wij duiken eerst om en om het water in en gaan daarna bakken, het is tenslotte 30 graden en er is geen wolkje in de lucht. Later gaan we ook nog even de grot bekijken, die erg modderig en nat is. We gaan er toch voor, maar besluiten halverwege toch maar terug te gaan. In het midden van de grot, zien we een boeddha, boven in de grot een gat waar de zonnestralen heel duidelijk op de boeddha schijnen. Dit was net een film, toevallig vandaag was het die ene dag dat het gebeurde en als het de boeddha had bereikt gaat er een geheime deur open. Met een beetje fantasie kom je er wel, de foto's en film vertellen meer. Na het bezoeken van de grot, gaan we verder, iets terug is een boerderij met verse fruit shake's. 4 mensen achter de bar en geen van hen gaf aandacht aan ons, of ze zijn verlegen of het zijn horken. Uiteindelijk, krijgen we de shake's, die erg lekker en vers zijn. We gaan verder met de brommer tocht, de wegen zijn soms goed en soms slecht. De grote weg is geasfalteerd en de binnen wegen niet, je moet soms door plassen modder of om diepe kuilen heen rijden. We rijden langzaam weer terug en die avond genieten van ons vaste lokale restaurant genaamd AMD.

Comments  

 
#3 Remco & Ilja 2013-12-15 04:04
leuk dat jullie er ook van genieten Marcel.
We blijven zeker genieten :lol:
 
 
#2 M. Visser 2013-11-29 11:32
Nou, prachtig dit allemaal ben weer helemaal bij. De foto's en andere dingen waren nu weer in volle kleuren en met volle teugen genietend te bekijken. Have Fun. :lol:
 
 
#1 Hen en Ria wansink 2013-11-25 13:09
Fantasties wat een verhalen weer, lekker blijven genieten maar. Veel liefs ma en pa
 
 


Powered by Joomla!. Designed by: Modern Business template  Valid XHTML and CSS.