forex trading logo

tweets

Home wereldreis 2013/2014 laos Dagje savannakhet
Dagje savannakhet PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Remco & Ilja   
zondag 15 december 2013 05:07

9 december: ilja

Savannakhet is een slaperige stad zijn we achter,qua grootte best groot maar er gebeurt weinig. Alles gaat loom en sloom hier. Je ziet nog veel oude Franse koloniale gebouwen in verval naast nieuwere echt Laotiaanse gebouwen. Het is wel een echte stad met stadse voorzieningen. We lopen die ochtend wat rond op zoek naar ontbijt. We ploffen neer bij een lokaal restaurantje waar ze lekkere baguettes hebben. We kunnen zowaar ook gebakken ei en koffie bestellen. De eieren zijn erg drillerig en de koffie zo sterk dat je gezicht spontaan strak trekt en je de rest van de dag rimpelloos door kan brengen. M.a.w. Niet te zuipen dus. Ach, dat is het leven van een reiziger, soms krijg je eten en drinken wat niet helemaal is wat je ervan had verwacht. Maar de magen zijn enigszins gevuld en we gaan de stad wat verder verkennen. We lopen even langs het toeristencentrum voor info over de omgeving en zien dan een leuk cafeetje waar we echte cappuchino kunnen drinken. Hmmmmmm, verleidelijk. We laten ons dan ook verleiden. We hebben allebei eigenlijk niet zo heel veel zin om in de warmte veel te ondernemen dus...... De koffie smaakt uitstekend en is een goedmakertje voor eerder deze ochtend. Fruitsalade erbij en we zijn weer tevreden mensen. We gaan daarna nog wat wandelen langs de Mekong rivier. Aan de overkant ligt Thailand, we maken een foto, eens kijken of onze vrienden het herkennen. Over een week of 9 gaan we ze daar zien, gaat gezellig worden!

We bezoeken ook nog een tempel, een stel monikken zit daar wat in de schaduw en we maken een praatje met ze. Niet altijd hebben ze daar zin in maar deze monikken vervelen zich blijkbaar en zijn blij dat ze hun engels wat kunnen oefenen. Ze vertellen wat over de nieuwbouw die hier plaatsvindt, maar veel verder dan dat komen we niet. Remco voelt zich nog steeds niet helemaal lekker en we besluiten de rest van de middag maar een beetje rustig aan te doen. Waarschijnlijk is de noodlesoep in Kong Lo wat verkeerd gevallen en hebben we nu een typisch gevalletje van reizigersshit!

Vandaag dus even geen spannende verhalen....... Maar morgen reizen we door naar pakse!

 

Comments  

 
#2 Carola Stigt 2013-12-16 11:06
Jeetje balen dat Remco niet helemaal topfit is.... Dikke knuffel helpt altijd En jaaaaaaa over iets meer dan 7 weken zijn we bij jullie!!!!!
 
 
#1 Daniel en Carolien 2013-12-15 11:33
Beterschap voor remco!
 
 


Powered by Joomla!. Designed by: Modern Business template  Valid XHTML and CSS.