forex trading logo

tweets

Home wereldreis 2013/2014 Cambodja Hoe vieren wij kerst?
Hoe vieren wij kerst? PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Remco & Ilja   
donderdag 02 januari 2014 03:56

25 December 2013, Remco:

Weer een kerst zonder familie en vrienden, gelukkig hebben we hier surrogaat familie en vrienden, natuurlijk niet zo lief, goed, aardig als de echte:P We beginnen met een kerst ontbijt, met onze beste en mooiste kleding. Wanneer het 30 graden is, is je beste en mooiste kleding een korte broek met een T-shirt en daaronder je zwemkleding. Precies, voor ons geen witte kerst maar een wit strand. In de ochtend gaan we naar het strand, onze vaste strand tent vangt ons weer hartelijk op. Het is nog steeds erg rustig op dit strand ( Independence beach ) wij zijn een van de 1e op een strandbed en veel drukker beloofd het niet te worden. Alleen tijdens de lunch, dan loopt het altijd vol en moet je soms 1.5uur op je eten wachten. We zwemmen onze dagelijkse km in de zee, die zich er uitstekend voor leent, geen golven en een heel klein beetje stroming. Vandaag nemen we geen lunch, want we hebben een kerst brunch bij onze surrogaat vrienden. Wij zijn uitgenodigd door Pushpa en Simon, om van een kerst brunch te genieten in de stad. Wij zijn er niet alleen, ook onze karaoke vrienden zijn er allemaal. Wij herkennen elkaar gelijk en er wordt ook gelijk geknuffeld en gelebberd.

Er zijn zo'n 40 mensen aanwezig en 10 ervan waren er ook op de karaoke avond. Het is makkelijk om hier vrienden te maken, iedereen is aardig en vriendelijk. De brunch bestaat uit veel vlees, kip, speklapjes, beef en gehaktballen. Het bord waar de gehaktballen op lagen, was ineens mijn bord, met 40 gehaktballen loop ik naar de tafel terug. Natuurlijk niet, ik heb me ingehouden en als er genoeg is ga ik nog wel een keer. Ook het toetje was erg lekker, Engelse cake, ijs en room. Het was erg gezellig die middag, iedereen is erg ontspannen en gezellig. Pushpa en Simon krijgen vanavond rond de klok van 6 nieuwe klanten. Ondanks wij weggaan, gaat het feest gewoon door tot laat in de avond. Wij gaan ook laat door maar dan in het guesthouse met de nieuwe gasten. 2 Indische mannen, een Australisch stel en een gemengd stel, Africaans en zei komt uit Japan. Die Afrikaanse man schijnt een bekende voetballer te zijn, Frank uit Nigeria. Hij voetbalt nu in Cambodja, meer weten we nog niet maar daar komen vast wel achter. Het beloofd een gezellige kerstavond te worden, iedereen leert elkaar een beetje kennen en de drank vloeit rijkelijk.

Het is geen lang verhaal, maar de dag was erg gezellig en zoals iedereen vaak met kerst doet is, hangen, eten en drinken.

 


Powered by Joomla!. Designed by: Modern Business template  Valid XHTML and CSS.