forex trading logo

tweets

Home wereldreis 2013/2014 Cambodja Vakantie op reis!
Vakantie op reis! PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Remco & Ilja   
zaterdag 04 januari 2014 04:01

27, 28 en 29 december 2013: ilja en remco

Nu we 2 weken op 1 lokatie zijn gebeurt er ook wat minder interessants. Na 4 maanden reizen is het lekker om eens fatsoenlijk vakantie te houden. Dat betekent dat een gemiddelde dag er als volgt uitziet:

Opstaan om 8.00 uur, ontbijten om 08.30 uur lekker uitgebreid, even terug naar de kamer om wat te facebooken, e-mail checken, een verhaal schrijven en klaarmaken voor het strand. Om een uur of 11 lekker languit op een strandbed bij onze favoriete strandtent, een kilometertje zwemmen om de conditie op peil te houden, een lekkere shake tussendoor, lunch bestellen om een uur of 1, vervolgens een uur wachten op je eten, daarna nog een uurtje zonnebaden waarna het tijd is voor een filmpje in het guesthouse. Tussendoor nog wat shoppen in het centrum. Dan plannen maken voor of uit eten of eten halen. Daarna wat kletsen met gasten en eigenaren of gezamenlijk een film kijken met z'n allen op de bank. Is het verhaal Interessant? Nee denk het niet, maar wel even lekker, zo'n vakantie tijdens de reis.

Ja Ilja, wij hebben het maar zwaar, haha. We zijn ook nog wezen kijken naar een woning om daar een guesthouse in te beginnen. Simon had ons nog gezegd dat er om de hoek een mooi groot huis stond waar we misschien wel een guesthouse kunnen beginnen. Het was op loopafstand, de tuin begon al snel en daar kwam geen einde aan. Een en al boom en onkruid, is wat aan te doen, maar om er een zwembad in te maken, moet er echt heel veel in de tuin veranderd worden. Na een kwartier lopen, komen we bij het huis, een groot huis, met hele grote balkons. Er zit veel schilderwerk aan, maar dat zijn nog de leuke en makkelijke dingen. Het hek om het perseel is enorm, alles van een natuursteen, dat wit hoort te zijn. Nu is het hele hek zwart, door de schimmel en het metaal wat er in verwerkt is, is helemaal geroest. Alleen in het hek, zit al 2 maanden werk, voor 1 man. Wij zijn niet naar binnen geweest, maar vanaf deze afstand slaan we het al af. Als de buitenzijde er zo uitziet hoe ziet dan de binnenzijde eruit?

We hebben ook nog een dagje gebrommert, naar een vissersdorpje, en een scheepswerf. Nu klinkt scheepswerf wel erg professioneel, als je na gaat, dat het midden in het dorpje is, aan de kade. De mensen die er aan het werk zijn, gebruiken touwen om de kieren dicht te maken. Ach, wat maakt het uit, voor de foto's en video's zijn het mooie plaatsjes, we brommen verder en komen in de roze buurt terecht, wat later blijkt. Wij zien een kast van een huis te huur, het hek staat open evenals de voordeur. Wij stappen naar binnen en worden begroet door een dame. Zij beweert dat zij hier schoonmaakt en geeft ons een rondleiding. De hal is groot en de plafonds zijn hoog, afgewerkt met sier lijsten en ornamenten. De kamers zijn groot, het bed valt in het niet bij de ruimte en badkamers zijn voorzien van een badkuip. Vanaf een van de balkons ( die iedere kamer heeft ) zien we een zwembad. Achter het zwembad is een keuken, van 10 meter bij 3 meter. Tussen het zwembad en de keuken in, een zaal wat je kan maken als restaurant. Het hele hotel, bevat 20 grote kamers, met allemaal zeezicht. Er is zelfs een ruimte waar je een winkel kan beginnen. Als we om de prijs vragen, krijgen we de indruk dat het 3500,00 dollar per maand moet kosten. Het was even leuk om dit te bekijken, maar we slaan het af, ondanks we nu ook weten dat we de kamers ook per uur hadden kunnen verhuren.....

 

 


Powered by Joomla!. Designed by: Modern Business template  Valid XHTML and CSS.