forex trading logo

tweets

Hans en HCM PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Remco & Ilja   
woensdag 22 januari 2014 04:29

14 januari 2012: ilja

Het wordt tijd om de stad eens wat beter te gaan leren kennen. Daarnaast hebben we ook een belangrijke taak vandaag. Onze zwager Hans is overmorgen jarig en we willen een leuk filmpje voor hem maken. Vandaag staat dus in het teken van Hans. We staan op tijd op, halen een lekkere baguette met koffie bij de bakker om de hoek en gaan aan de wandel. Het eerste bezoek wordt afgelegd aan het museum voor fine arts. Wij zijn niet enorme museumgangers maar voor hans hebben we dat wel over. Het blijkt echter best leuk te zijn en we schieten wat filmpjes, veel pure onzin natuurlijk maar we hebben lol. Na ruim een uur houden we het voor gezien. We wandelen door een leuk straatje met veel antiekwinkeltjes en ook daar worden opnames gemaakt met een aantal Vietnamezen als lijdend voorwerp. Dan gaan we naar het postkantoor, met 2 bedoelingen. Ten eerste is het gewoon een mooi gebouw maar ten tweede moeten we ook weer het e.e.a. Naar huis sturen. We informeren bij een aardige man naar de prijs voor een pakketje en dat valt erg mee, dus beloven we later op de dag terug te komen met ons pakket. We nemen een kijkje bij de notre dame, ja, ja die hebben ze hier ook. En het operagebouw is ook prachtig om te zien. We strijken neer bij een leuk eettentje met een frans sfeertje en besluiten dan om de spullen te gaan halen voor het postkantoor. Ik blijf wachten bij het postkantoor terwijl remco met een motortaxi naar het hotel terugrijdt. Het is leuk om in de hal van het postkantoor te wachten, je kunt leuk naar mensen kijken en toeristen halen de raarste dingen uit voor een foto. De tijd vliegt dan ook en een half uur later staat remco alweer voor mijn neus met de spullen. We lopen naar het loket waar de aardige man op ons staat te wachten. Dan volgt er een grote inpakshow, en ik bedoel echt een show. De man schept er blijkbaar veel plezier in en knipt en plakt alsof zijn leven ervan afhangt. Alleen al dit inpakken was het geld van het versturen al waard. Het duurt al met al dik een uur en we vermaken ons kostelijk, net als de man. Grappig dat zoiets eenvoudigs als een pakje versturen zo leuk kan zijn!

We vervolgen onze stadstour met een bezoekje aan het independence paleis. We zien het hoofdkwartier dat door de president werd gebruikt tijdens de Vietnamoorlog, zijn helicopter, eetsalon en nog veel meer. Een leuk en interessant bezoek. Maar het is inmiddels half vijf en we zijn het zat, we lopen terug naar ons guesthouse.

Ja, we zijn toch maar bij de "aardige dame" gebleven, niet vanwege haar, maar simpelweg omdat we geen zin hadden om voor 1 dag te verkassen. De sfeer is wel om te snijden en via google translate probeert zo een soort van excuses aan te bieden. Ja, ja we begrijpen het wel maar toch zijn we niet echt blij. Ach, de dame is 9 maanden geleden weduwe geworden en staat er nu alleen voor, we laten het maar voor wat het is.

Comments  

 
#1 Carola Stigt 2014-01-22 19:12
Wat heerlijk weer om te lezen !!!
 
 


Powered by Joomla!. Designed by: Modern Business template  Valid XHTML and CSS.