forex trading logo

tweets

Home wereldreis 2013/2014 vietnam Hoi-An de stad waar we kleding en schoenen kunnen laten maken!
Hoi-An de stad waar we kleding en schoenen kunnen laten maken! PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Remco & Ilja   
dinsdag 28 januari 2014 04:24

19 januari 2014, Remco:

Na een hobbelige rit, met af en toe flink remmen, smalle bedjes, met zijn achten ( ipv 6 ) in een cabine, hebben we allebei toch nog wat kunnen slapen. Het was zo erg nog niet, als we mogen kiezen tussen een nachttrein of een nachtbus dan is het zeker dat we kiezen voor de trein.

Ook in de trein begint de ochtend om 05.00uur, kinderen beginnen te schreeuwen en de mensen om ons heen praten alsof het gewoon al overdag is. Maakt ons niet uit, want zodra we de trein instapten gingen we zo goed als direct op bed liggen. Al uitgerust, staan we gepakt en gezakt klaar om de stad der “Shoppen” te ontdekken. Een aardige ( ja hoor mij nou ) taxi chauffeur nodigt ons uit om met hem mee te rijden. Wij hebben nog geen hotel, wel een aantal die we eerst even willen zien. Geen probleem voor hem, de meter loopt toch wel door en tijdens het wachten zie je de meter niet als een gek rond gaan. Bij het 1e hotel aankomend blijkt deze vol te zitten. De taxi chauffeur, heeft eventueel ook nog een optie, een nieuw hotel voor een mooie prijs. Het hotel ziet er mooi en luxe uit, bij de vraag of er nog kamers vrij zijn, zegt de dame achter de bali met een brede lach dat het geen probleem is. Ze laat de 1e kamer zien, prachtig! Inderdaad alles is nieuw en wat een mooie inrichting, zelfs de douche en toilet appart van elkaar. Normaal zit het allemaal in een en is het zo klein, dat je na het douchen altijd op een natte wc zit. Maar helaas, te duur voor ons, gelukkig ze heeft nog een alternatief. Deze kamer is goedkoper en je raadt het al een grote puinbak.... maar niet heus. Net zo mooi als de 1e alleen iets kleiner, eigenlijk voor het mooie iets te duur ( 25 dollar inclusief ontbijt ), toch gaan we voor deze kamer. Als ik Ilja ga halen bij de taxi, is mijn smile van oor tot oor. Ze weet genoeg en we betalen de chauffeur en dragen alle spullen naar boven. We hebben nog geen ontbijt op en vragen de dame of we kunnen ontbijten, voor 2 dollar per persoon krijgen we een ontbijt. De dame is erg gecharmeerd van Ilja en kan niet van haar afblijven.

Bij iedere vraag, slaat ze een arm om haar heen, staat ze extra dichtbij haar en als slagroom op de cake krijgt ze zelfs een nek massage toe. Wat een heerlijk gezicht, nu alleen de modder nog en ik heb een nog betere ochtend...haha. Ook de eigenares doet een poging om in de smaak te vallen, maar niet bij Ilja maar bij mij. Wat een aardige mensen en wat zijn ze vriendelijk, wij genieten van deze hartelijke ontvangst. Na het ontbijt gaan we aan de wandel, wij hadden ook een fiets kunnen krijgen, maar kiezen voor de benenwagen. Achteraf wel een beetje spijt, het is toch iets verder dan we dachten. Ons 1e doel is om naar Kimmy's te gaan, de tailor voor al uw op maat gemaakte kleding. Als we aankomen, krijgen we weer een hartelijke begroeting ( zonder massage ) en krijgen gelijk boeken onder onze neuzen voor kleding. Ilja heeft een broek die erg lekker zit, maar wat slijtplekken begint te vertonen. Geen probleem voor de dames, hoeveel wilt u er en wat voor materiaal? Ilja zoekt 2 kleuren uit en vraagt voor de kosten, natuurlijk willen ze meer verkopen en wachten op mijn bestelling. Ik blader in de boeken en speur op internet, ineens zie ik een mooi kostuum om te jureren. Ik wijs hem aan en de dame maakt zonder blikken of blozen aantekeningen.

Onze wensen zijn gehoord nu de prijs nog, na een korte onderhandeling gaan we akkoord voor 217 dollar. Ze meten mijn maten op en kunnen aan de slag, na een aanbetaling staan we al snel weer buiten. Dat was iets te snel, normaal ben je toch langer bezig met maat kleding, we zien morgen wel het eindresultaat. Het pak zal wel eerst veel te groot zijn, de mouwen en pijpen te lang enz. Morgen hebben we rond 15.00uur de 1e pasbeurt, wij zijn benieuwd. Wij hebben nog een ander adres gekregen van Alexandra voor schoenen, de shop zit direct aan de overkant. Ook hier worden we weer vriendelijk ontvangen, krijgen weer boeken onder onze neuzen. Als we vragen wat het kost om een paar schoenen te laten maken, willen ze eerst weten hoeveel en wat voor. Oké, dat is normaal, wij gaan aan de haal en zoeken in totaal 6 paar schoenen uit. Bij ieder paar krijg je lappen leer onder je neus en moet je de kleur uitzoeken. Ilja moet ook nog hakken uitzoeken, dus een grote kist met hakken wordt onder haar neus geschoven. Natuurlijk zitten haar hakken er niet tussen, er komt nog een kist. Alles gaat volgens voorbeeld das hakken op maat zit er niet bij, aha daar zijn ze dan de hakken die Ilja wil hebben voor haar open schoenen. Nu nog even de kleur van het leer en we kunnen onderhandelen. Ze beginnen met een bod van 450 dollar, slik dat is te veel. Wij willen het voor 300 dollar en dat voor 6 paar schoen ( op maat ). uiteindelijk na een spel van onderhandelingen krijgen wij de shit voor 350 dollar, morgen ook om 15.00uur kunnen we passen.

Daar staan we dan weer buiten binnen een half uur, binnen een uur zijn we klaar met alle opmaat gekochte shit. Vol adrenaline wandelen we verder, we lopen langs nog 30 andere kleding en schoenmakers. Wij zijn nog niet uitgekocht, geestelijk en willen nog meer kopen. Als je eenmaal in de mood bent om te kopen wil je meer, gelukkig voor ons kwamen we in het echte oude dorp terecht. We worden overspoelt door de leuke straatjes en gezellige winkeltjes. We wandelen over een bruggetje en lopen nu verder het centrum in, nog leukere straatjes met prachtige pandjes. Allemaal huizen van steen of beton, sommige oud en andere gebouwen weer nieuw. We worden overspoelt door de eettentjes, eten ruiken doet trek krijgen, dus zoeken we een restaurantje uit met een mooi uitzicht op de brug, het water en het charmante dorpje. Eerst vol van het kopen en nu van het dorp. Daar zien 2 bekende mensen David en Tara ( uit Australië ) wandelen daar rond, wij roepen ze op onze Karaoke manier en schuiven aan tafel. Het is gelijk weer gezellig en wisselen verhalen uit van de laatste dagen. Wij gaan onze eigen weg en zien elkaar morgen weer.

Onze wandeling gaat verder, het schieten van mooie plaatjes houdt niet op, onze koop drift is voorbij. Na een lange maar zeer geslaagde wandeling ploffen we neer op bed en kijken wat tv.

Wij zijn nu even lui en bestellen een pizza bij het hotel, wij hebben geen zin meer om te wandelen of ander stappen te ondernemen. We genieten van een avondje Bed hangen ( i.p.v. bank hangen ) en gaan vroeg ons mandje in.

 

Comments  

 
#2 Daniel en Carolien 2014-01-30 07:31
Eigenlijk willen we wel een modeshow van jullie met de mooie kleding in Thailand!
Maar het is zeker al onderweg naar Nederland?
 
 
#1 Carola Stigt 2014-01-29 05:34
Gaaf zeg die kleding en schoenen op maat nog wel!! :eek:
 
 


Powered by Joomla!. Designed by: Modern Business template  Valid XHTML and CSS.