forex trading logo

tweets

Home wereldreis 2013/2014 vietnam Op z'n Hollands fietsen.....
Op z'n Hollands fietsen..... PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Remco & Ilja   
dinsdag 28 januari 2014 04:25

20 januari 2013: ilja

Goedemorgen hoi An. Nog nooit hebben we zo'n speciale behandeling bij het ontbijt gehad! Omdat het hotel hier pas 2 weken open is, ben je als gast heeeeeel speciaal blijkbaar. Terwijl we aan tafel schuiven komt de dame , die ons gisteren verwelkomd heeft, ons menu brengen. We maken een keuze en ze blijft staan. Ze begint mijn nek en schouders te masseren en Remco kijkt toe. Mmmmmm, dat zou ik ook wel willen. Ze vertelt wat over het hotel en de gratis fietsen en massert lekker door. Dan komt de bazin even kijken. Ze ziet waarschijnlijk Remco zijn gezicht en begint dat ook Remco zijn schouders en nek te masseren. Best een gekke situatie. Wij nuchtere Hollanders die tijdens ons ontbijt een nekmassage krijgen.

Na het ontbijt gaan we even wat verhalen schrijven, we lopen weer wat achter. Om een uurtje of 11 besluiten we de gratis fietsen maar eens uit te proberen en gaan op pad. De fietsen zijn, net als het hotel, splinternieuw en fietsen heerlijk. We gaan zomaar op pad en zien wel waar we terecht komen. Overal is het druk, je ziet veel scooters maar ook vrachtwagens vol met een soort mandarijnboompjes. Dit blijkt een gewoonte te zijn voor het TET nieuwjaar. Zo'n boompje is voor geluk. Iets soortgelijks als een kerstboom met kerst, denk ik.

We rijden door de rijstvelden, mooi groene velden deze keer en na een tijdje gaan we maar terug naar de stad. Met wat omwegen komen we weer in het mooie centrum van hoi An terecht. Het is echt een karakteristiek stadje, wel heel toeristisch, maar zeker de moeite waard. We rijden door de smalle straatjes die we gisteren niet hebben gezien en komen bij de centrale markt en de haven terecht. Bij de haven worden we aangesproken door een man die ons een tour met de boot probeert te verkopen. Nu motregent het een beetje en daar hebben we geen zin in, misschien morgen als net weer beter is.... Hij geeft zijn kaartje af (wordt vervolgd morgen!).

We parkeren de fietsen en gaan de markt op. Het is weer een drukte van belang en je kunt geen kraam voorbij lopen of er wordt wel, you buy something , geroepen. Al nee-knikkend lopen we de markt over en gaan de grote hal binnen. Hier wordt ook kleding verkocht en we willen gewoon even kijken. Er blaast oorverdovende muziek uit 2 gigantische boxen. Als je er langs loopt tril je gewoon op de bass weg. We gaan snel naar boven waar het geluid gelukkig wat minder is. We kopen wat ondergoed en sokken voor in teenslippers ( ja, ja we beginnen al helemaal te integreren ,). Het e.e.a. Begint na 5 maanden te slijten dus heb je wat nieuws nodig. Natuurlijk wordt er weer keihard onderhandeld en teveel betaald, maar het spelletje blijft leuk!

Na de markt lunchen we wat bij een leuke eettent, cargo genaamd en gaan we even terug naar ons hotel. Terwijl we fietsen komen we langs kimmy, de kledingmaker. We staan voor het stoplicht te wachten en worden naar binnen geroepen. Of we niet al willen passen? Het is rustig nu, maar eigenlijk hebben we pas om 15.00 uur een afspraak. Waarom niet? We parkeren de fietsen en lopen naar binnen. We worden naar boven geloodst en ik kan als eerste passen. Wat me verbaast is dat de broeken eigenlijk al zo goed als af zijn, en dat binnen nog geen 24 uur. Ik pas ze en ze zitten eigenlijk al zo goed als perfect, er moeten een paar kleine dingen veranderd worden maar morgen zullen ze klaar zijn. Wow! Remco past zijn kostuum aan en ook deze zit als gegoten. Ook aan het kostuum moeten er slechts een paar kleine dingen veranderd worden. Het geheel is ook perfect afgewerkt, mam hier word jij ook blij van!

Die avond spreken we af met Dave en Tara en een duits/zwitsers stel. We maken er een gezellige avond van.

 

Comments  

 
#1 Carola Stigt 2014-01-29 05:43
We hebben wel een foto gezien van al het moois terwijl het op bed lag.... Maar geen foto van dat jullie het aan hebben weer een beeeeetje jammer :lol:
 
 


Powered by Joomla!. Designed by: Modern Business template  Valid XHTML and CSS.