forex trading logo

tweets

Tijgertempel PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Remco & Ilja   
zondag 16 februari 2014 12:08

12 februari 2014: carola

Vandaag gaan we weer verkassen dus alles weer in de koffer ik dacht weet je ik prop alles in de koffer hebben we lekker weinig en lichte handbagage.... Was alleen effe vergeten dat Guido de koffer moest versjouwen hij was iets minder enthousiast maar goed dat ie me lief vind ( hoop ik :) maar goed we gingen verkassen....

We vertrokken om 8 uur en hadden we 2 uur voor de boeg maar onderweg stopten we weer even voor een....????? Juist een tempel... de reclining Boedha deze was speciaal omdat ze rode lippenstift opheeft. Was een liggende en was een mooie Boedha.

Toen zijn we naar de grens van Birma geweest we wilden eigenlijk een stempel in het paspoort maar dat was 60 dollar.... Dat vonden we het niet waard dus even wat rond gelopen en weer verder met de bus.

We gingen nog even naar een waterval waar de plaatselijke kinderen volop gewassen werden scheelt thuis weer water :) daarna snel eten want we hebben de tijgers op de agenda staan!!!!! Het eten was wat mij betreft niet het lekkerste wat we gegeten hebben op het toetje na dat was warme banaan uit de oven heerlijk!

We moesten nog 15 minuten rijden en toen waren we bij de Tijger Tempel aangekomen de tickets werden gekocht en iedereen was benieuwd wat we te zien kregen.... Het verhaal in het kort is dat er een tijgertje van een paar maanden oud werd gebracht in zeer slechte conditie dit was in 1999 omdat hun moeder was dood geschoten bij de Birma Thai grens maar na een paar maanden overleed de kleine....toen een paar weken later werd er een kleintje gebracht van een paar weken oud en een paar maanden later weer een en daar vanuit is het ontstaan dat ze nu die tijgers tam maken (dat duurt een paar jaar) en dan kunnen ze de toeristen de gelegenheid geven om dichtbij te komen en op de foto te mogen zodat ze dan de andere tijgers kunnen beschermen dat ze niet worden afgeschoten. Dus een stukje is een mooie gedachte omdat ze dan niet worden dood geschoten want voor 5800 baht schieten ze hun dood dat is voor een plaatselijke boer een paar jaar salaris... en aan de andere kant is het zielig maar ja ik vind al snel iets zielig als ze niet altijd vrij mogen lopen......

Wij zien natuurlijk alleen even een paar uurtjes dat ze iets moeten en zien niet de rest hoe ze lekker leven. Een stukje verder op zagen we een kleintje waar ze mee aan het spelen waren dat was wel een erg leuk gezicht. En ook nog wat grotere die met elkaar in het water aan het spelen waren was ook erggggg leuk om te zien!!

Toen we uitgekeken waren even wat te drinken gekocht en de bus weer in voor 3 uurtjes.......

Er wordt wat gedommeld, gelezen, gekletst en ineens stopt de bus voor een mooi hotel hahaha dat was dus ons hotel, helaas maar voor 1 nachtje :) er wordt afscheid genomen van Winnie en 1 chauffeur, het ziet er allemaal mooi uit dat heeft onze reis leidster Ilja maar weer mooi geregeld voor ons allemaal, er wordt ingecheckt en spreken over een uurtje in de lobby weer af om een hapje te eten.

We hebben even gekeken wat er te eten was omdat ze drie restaurants hebben de een was erggggggg duur en de andere vonden we acceptabel dus nu bestellen...... Remco is erg geduldig en met zijn spleetoogjes lijkt ie zelf op een tai of Chinees dus hij besteld uiteindelijk kregen we dus alles wat we besteld hadden alleen de patat was al bijna op toen we het vlees nog moesten krijgen....ach maakt het uit alles gaat schoon op daar hebben wij geen moeite mee!! Als toetje lekker een ijsje en een bakkie koffie en rond 10 uur zoeken we allemaal onze kamer weer op! Ik moet voor 24.00 deze blog af hebben :)

Conclusie het was weer een dag met een goud randje en we zijn allemaal erg blij dat we het zo gezellig hebben met elkaar en vooral veel lol hebben!!!! Tot over 10 dagen dan mag ik weer een stukje schrijven :)

 

 


Powered by Joomla!. Designed by: Modern Business template  Valid XHTML and CSS.