forex trading logo

tweets

Home wereldreis 2013/2014 Thailand Genieten met een grote G.........
Genieten met een grote G......... PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Remco & Ilja   
zondag 16 februari 2014 12:09

11 februari 2014: richard

 

Weer een nieuwe dag in het harde leven van een groep vakantievierders in Thailand. Vandaag moeten we weer vroeg op, de wekker wordt hier vaker ingesteld dan als we gewoon naar ons werk moeten, om dit keer een beetje met olifanten rond te rijden en te zwemmen en een tochtje te maken op een vlot. In de middag staat er alleen op het programma om het zwembad te terroriseren zodat we gewoon zoals het natuurlijk hoort het zwembad voor ons eigen alleen hebben.

 

De wekkers waren extra vroeg gezet zodat er foto's van de opkomende zon gemaakt konden worden maar vanwege de mist was dit niet mogelijk, hierdoor konden we extra vroeg gebruik gaan maken van het uitgebreide 4 sterren koloniale ontbijt. Door het voltallige personeel werd geen moeite gespaard om alle boterhammen te roosteren zodat iedereen voldoende binnen kreeg voor deze lange zware dag.

 

Na een kort ritje door onze bijna prive chauffeurs kwamen we bij de kapitein van de kano met automotor voor een tochtje over het stuwmeer. Voor de uitzondering werden we meegenomen naar een nog niet afgebouwde tempel bovenop een heuvel waar doorgaans alleen de locals komen. Het gevolg was dat we als een stel jappanners foto.s aan het nemen waren van deze bijzondere plek. Dit was het eerste, van wat later blijkt nog vele bijzondere momenten van deze dag. Jammer genoeg moest de hond van de kapitein het ontgelden maar die reageerde op gepaste wijze.

 

Na dit onverwachte uitstapje was het ongeveer een half uurtje varen door het schitterende landschap voordat we bij de olifanten aankwamen. Hier stonden 5 olifanten voor ons klaar waar we nadat we ze even een snackie hadden geven op mochten klimmen op de meest elegante manier die je had.

Toen we eindelijk onze plek hadden gevonden begonnen we aan een rit van circa 1,5 uur op de rug van de olifant en een ieder had een smile van oor tot oor die er ook niet meer vanaf ging voor de rest van de dag.

Dit zorgde natuurlijk voor vele fotomomenten wat alleen erger werd toen de begeleiders de werking van de diverse camera's onder de knie hadden en ze zelf in de bomen klommen om maar foto's en films te kunnen maken ( wat zal de familie hiermee lastig gevallen gaan worden :) )

Vooraf is er nog sprake geweest over een vergelijkend waren onderzoek maar weet niet wat status hiervan is en of het ├╝berhaupt heeft plaatsgevonden. Bij het eindpunt kregen de olifanten nog een snackie en gingen ze er weer vandoor op 1 na die achterbleef om nog even mee te badderen. Je kan natuurlijk op je 10 vingers natellen dat dit ook zeer elegante foto's en film heeft opgeleverd

 

Na de lunch en het tijdens het eten van die lunch het weghouden van de honden was het een klein half uurtje lopen naar de volgende uitdaging het raften. Er lagen een aantal bamboe vlotten gereed die ons een stukkie meegingen meenemen over het beekje.Geheel volgens de verwachting duurde het maar 5 minuten voordat het weer een gevecht werd om elkaar van het vlot te krijgen. Natuurlijk is het dan de bedoeling om iedereen mee te krijgen dus werd het ook een sport om de locals van het vlot te krijgen die dit wel konden waarderen en zich ook met volle overtuiging in het spel opgingen.

Na een klein uurtje spelen en aangekomen bij het eindpunt was er nog 1 die er maar voor koos om zelf in het water te spingen voordat deze geholpen zou worden. Dit was natuurlijk niet nodig want zo zijn we niet en zouden dat ook nooit doen. De kapitein stond alweer te wachten met de nog steeds boze hond om ons naar de volgende opstapplaats te brengen, er stond nog 1 tempelcomplex op het programma. Bij dit complex werd duidelijk dat kinderen ook op grote hoogte gewoon schoon kunnen maken en dit echt niet altijd met veiligheidsgordel hoeft te gebeuren.

Bij de terugomst in het resort waar we verbrand maar voldaan terug kijken op weer een geweldige dag werden de ipads,telefoons, ipod, tablets en weet niet wat voor toebehoren overal vandaan gehaald om zo snel mogelijk de diverse foto's en berichtjes de wereld in te sturen om de vrienden en familie alvast te overstelpen met de belevenissen van deze dag.

 

Omde dag helemaal goed af te sluiten zijn we inclusief de gids en 2 chauffeurs, lekker wezen uit eten in een drijvend restaurant in de haven waar we ons te goed hebben gedaan aan de diverse locale maaltijden.

 

Al met al was dit een fantastische dag en weet zeker dat iedereen met volle teugen hiervan heeft genoten en nog lang zal herinneren.

 

 

 


Powered by Joomla!. Designed by: Modern Business template  Valid XHTML and CSS.