forex trading logo

tweets

Home wereldreis 2013/2014 Thailand De dag van de kraampjes.
De dag van de kraampjes. PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Remco & Ilja   
woensdag 26 februari 2014 15:00

16 februari: daniel

KLOP KLOP KLOP. Bounjour.......... Vanmorgen was dit onze wake up call om 06:15. Ik was niet de enige die zicht de .......... schrok. Het was namelijk niet onze gids die ons wakker gemaakt heeft.

Foutje bedankt.

Maar ja. We gaan er maar uit en pakken onze tassen in. Eerst maar even een hapje eten. Het was koud deze morgen dus de divepost clan was weer aanwezig met hun sweaters. En toen begon de twijfel. We hadden toch ontbijt bij dit hotel? Er werd een a la carte kaart op de tafel gelegd en er werd ongeveer 100 baht ( 2,25 euro ) gerekend voor. Wij dus maar bestellen. We zien het later wel bij de check out. Achteraf bleek het ontbijt niet afgerekend te hoeven worden.

De bus maar in en op naar een lange excursie dag. Alle tassen werden bij Don ( onze gids ) in de bus gegooid en wij zitten met zijn tienen in de grote bus. Veel gezelliger. Op naar de Longnecks. Een stam in de bergen van Chiang Rai. Deze laten hun nek van jongs af aan verlengen door koperen ringen tussen het hoofd en de schouders in te voegen. Hierdoor lijkt het alsof hun nek langer wordt terwijl in werkelijkheid de ribbenkast niet naar boven uit kan groeien. Om toegang tot het dorp te krijgen moet iedereen 300 baht betalen. Als er dan door de toeristen niet gekocht wordt dan heeft de stam in ieder geval een bron van inkomsten. Het was een stuk omlaag wandelen lang een paadje. De "bejaarden" kregen een bamboe stok om zichzelf staande te houden. Ook binnen onze groep hadden we enkele bejaarden in de gelederen.

Beneden aangekomen draaiden de camera's overuren. Schitterende kleuren waren te zien van alle handgemaakte sjaals.

Na dit bezoek weer door naar de volgende bestemming. De Chinese markt. Zodra je een voet buiten de deur van het busje zette werd je belaagd door de kinderen van de markt. Op zich erg jammer daar ze door bleven zeuren om hun armbanden te verkopen. Ze liepen namelijk wel rond in schitterende klederdracht. Don vroeg aan ons of we eerst koffie wilden. Hier werd in koor JA op geroepen. Wat denk je.... krijgen we eerst een kop thee??? Hahaha het is namelijk goed gebruik binnen de Chinese gemeenschap dat men dit eerst aan de gasten geeft. Iedereen dus snel zijn thee opgedronken om aan de koffie te starten. Ik een cappuccino besteld want ik had niet veel trek in sterke koffie. Wat krijg ik? Hele sterke koffie met een klein beetje melkschuim erop. Ik was niet de enige die dit vond. De koffielepel bleef nog net niet rechtop in de koffie staan.

Koffie op. Op naar de markt. Heeeeeel veel kraampjes. Dit was wel een beetje de leidraad van de dag. Teveel kraampjes waren te vinden op alle tour onderdelen. Nu is een lokale markt met locale gerechten in de kraampjes heel erg mooi maar om honderden kraampjes te zien met allemaal dezelfde toeristenspullen was iets teveel van het goede.

Op naar de lunch. We stopten uiteraard bij een Chinees restaurant. Was stond er op het menu. Chinese bami. Remco meteen blij. EINDELIJK geen rijst meer. Worden er vier borden op tafel gezet. Voordat ik met mijn ogen knipperde zag ik opeens een groep wolven om mij heen zitten. Grommend naar elkaar alsof ze een hert gevangen hadden en deze aan het verorberen waren. Dus 3 borden werden 5 borden. 5 werden 7 en uiteindelijk hebben we volgens mij 9 borden verorberd.

Gelukkig stopte we na alle toeristenkraampjes vlak daarna bij een theefabriek. Hier was een Thai bezig met het maken van thee. In grote trommels wordt de thee gedroogd en nadien weer geperst. Erg leuk dit even te zien. Vlak na dit bezoek hebben we nog een bezoek gebracht aan de theevelden. Erg mooi om te zien.

De laatste bestemming is uiteindelijk het opium museum geworden op het drielandenpunt van Thailand. Op dit punt grenzen Thailand, Laos en Miamar. Eerst maar weer wat marktkraampjes af. Na de hele dag kraampjes gezien te hebben heb ik toch uiteindelijk ook maar wat gekocht. 2 leuke T-shirts. Eenmaal bij het opium museum aangekomen is de groep naar binnen gegaan. Ik ben met Carola naar de lokale tempel gelopen. Hier hebben wij schitterend houtsnijwerk gezien.

Om 16:15 eindelijk bij het hotel aangekomen. Een leuk hotel met villa's. Snel de zwembroek aan en op naar het zwembad. Plons...... Het water in. Het was toch wel fris en iedereen die er daarna insprong vertelden we dat het heerlijk warm is. Hahaha. Die blikken als ze boven kwamen!!!!! Erg vermakelijk.

Die avond hebben we nog heerlijk nagetafeld en uiteindelijk vroeg het bedje in. Morgen is wederom een lange dag. Op naar de witte tempel. Een van de bijzondere bouwwerken in Chiang Rai.

 

 


Powered by Joomla!. Designed by: Modern Business template  Valid XHTML and CSS.