forex trading logo

tweets

Home wereldreis 2013/2014 Thailand Eindelijk duiken in Thailand, de liveaboard kan beginnen!
Eindelijk duiken in Thailand, de liveaboard kan beginnen! PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Remco & Ilja   
woensdag 26 februari 2014 15:06

19 februari 2014, Remco:

Het mooiste waar we ooit zijn geweest, moeten we verlaten. Ook over het ontbijt is zeker te spreken, er is keuze genoeg. Om 9.30uur worden we opgehaald, door de chauffeurs van Sea dragon. Daar waar we de liveaboard gaan doen. Omdat we 1 dag vrij zijn voor de liveaboard besluiten we om te gaan duiken, op deze vrije dag. Eerst wilde wij hier in Phuket gaan duiken, maar dat was al met al een hele organisatie. Gelukkig bood Sea Dragon een leuke aanbieding aan, dus is de keuze snel gemaakt. De rit van phuket naar Koh lak was ongeveer een uurtje. Zodra het gespuis aankomt bij Sea dragon worden we aangesproken als DIE groep uit Nederland.

Alle spullen worden direct verzameld en de formulieren worden ingevuld. Zo en nu gaan we duiken, voel me net een kurk ( in deze 5 maanden dat we weg zijn hebben we nog maar 15 duiken gemaakt ). De boot waar we opstappen is een mooie uitgehakte boomstam, met weinig ruimte. Gelukkig zijn we allemaal super slank en hyper actief. We lopen van de ene kant naar de andere, wat voor de gidsen vrij irritant is, want die lopen ook van links naar rechts om de boot goed in balans te houden. De toon is gezet, wij zijn een vaste groep, die precies weet hoe iedereen werkt. Als we eenmaal alles aan hebben, plonzen we allemaal in het water. Gelukkig wij zinken met ons gewone aantal kilo's lood ( geen kurk dus ). Heerlijk om weer je eigen spullen te hebben. De 1e duik was heerlijk, mooi zicht, lekker water ( 29 graden ) veel klein spul gezien. De 2e duik daarentegen was lang, er was wat tijd over dus mochten we wat langer duiken. “Wat langer” Betekende een half uur langer. Carolien kwam er trots uit, omdat ze nog nooit de 1,5uur uur had gedoken. Wij hebben genoten van het mooie koraal en het leven wat er te zien is. Iedereen was zeer tevreden over de duiken, altijd even lekker om een soort oefen duik te maken, voordat het echte duiken gaat beginnen. Als we terug komen aan boord, worden de opdrachten uitgedeeld. Onze gids Inger, wist precies wat ze wilden en behandelde onze groep als een kleuterklas. Na dat we de opdrachten hadden vervuld, reden we terug naar Sea Dragon met de tuk tuk. Als alle formulieren ingevuld zijn, staat er ineens een oude bekende achter ons. Nicky die wij 2 jaar geleden hier bij Sea Dragon hadden ontmoet staat met een brede lach achter ons. Weer een mooie ontmoeting tijdens onze reis. Hij vertelde dat hij ook deze liveaboard had geboekt speciaal om ons weer te zien. Als alle spullen in kratten en tassen zijn gedaan, doen we een hapje bij de buren. Wij weten nog van 2 jaar geleden, dat het westers eten hier erg goed was. Westers eten werd er besteld, bijna iedereen nam een schnitzel of iets anders westers. Natuurlijk moest er weer extra patat besteld worden met een bak mayonaise. Als we terug zijn in de duikschool , kan de briefing van de liveaboard beginnen. Na de briefing, reden we naar de boot om ons te zetelen in de boot. De boot is niet zo heel groot, alles is wel aanwezig. Een grote ruimte om te eten en ons te verzamelen voor het duiken. Een groot zonnedek, met heerlijke zitkussens en ligbedden. De ruimte waar alle duikspullen hangen is niet groot, maar als we in groepen duiken, is de ruimte groot genoeg. De kamers zijn verdeeld, Jolanda, luc, Carola en guido hebben de mooiste kamer. Een kamer met eigen toilet en douche, natuurlijk was het erg klein en als je ging douchen werd alles nat, de toilet en helaas ook de slaapkamer vloer.

Daniel, Carolien en wij hebben de een na mooiste kamer, een hoogslaper en een klein pad waar we kunnen staan, geen douche, die delen we met de rest van de boot. Richard en Marja slapen in de dorm, 3 bedden achterelkaar 2 bedden hoog. Het gangpad is de ruimte die ze krijgen om om te kleden, maar de spullen kunnen ze niet kwijt. Gelukkig hebben wij riante kamers, dus kom maar op met de spullen, Onder het bed van Daniel en Carolien werden ook de tassen geplaatst. Het is inmiddels 21.00 uur en we krijgen weer een briefing, de 3e van de dag. Deze briefing gaat over de ins en outs van de boot. Iedereen is zo moe dat we na een drankje lekker gaan slapen, tenminste lekker! Richard en Marja gaan gelijk op het dek slapen, Daniel heeft ruzie met de airco en wij knokken met de kleine ruimte in bed.

 

 


Powered by Joomla!. Designed by: Modern Business template  Valid XHTML and CSS.