forex trading logo

tweets

Home wereldreis 2013/2014 Thailand 2 divemasters erbij!
2 divemasters erbij! PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Remco & Ilja   
woensdag 26 februari 2014 15:07

20 februari 2014: guido en carola

Vanmorgen was iedereen alweer vroeg op we werden gewekt om 6.15 en om 7 uur de briefing en om half 8 lagen we in het water. We zijn lekker rustig begonnen rond de 28 meter geweest

De tweede duik waren Jolanda en carola de leaders voor 4 duikers voor de diepduikopleiding we moesten eerst een briefing geven die ging goed we moeten bepaalde dingen benoemen en die zaten er allemaal in dus we waren trots op ons zelf!!! Onder water gingen er natuurlijk allemaal dingen niet goed en die moesten wij oplossen hahahaha guido was erggggggggg eigenwijs hij bleef maar vooruit duiken terwijl ik van tevoren had gezegd dat ie achter mij moest blijven.... Eigenwijs mannetje!!!!! En omdat we de diependuik al hadden gehad kwamen we boven en gingen we even debrieven en toen werden we gefeliciteerd door Guido we waren officieel gelaagd voor onze opleiding als Divemaster!!!! Eindelijk lekker klaar een heerlijk gevoel!!!

Reactie door Guido.

Als afronding van hun opleiding moest ook vandaag even aan de kar getrokken worden. De dames moesten een briefing voorbereiden voor de duik die we echt gingen maken. Het is voor een Divemasterkandidaat in opleiding een uitdaging om op een vreemde duikstek een goede Discovery Local Diving op te zetten en ook nog eens te leiden met zijn 2 twee├źn. Voor diegene die niet weten wat een Discovery Local Diving is, het is voor gebrevetteerde duikers die de duikstekken niet kennen en geleid willen worden. Dit is eigenlijk een standaard iets omdat iedere duikstek een eigen karakter heeft. De dames weten dat ik iedereen gelijk trek als cursist en het goed moest zijn of anders ....... Opnieuw!!!! :) Immers mogen zij, na afronding opleiding meenemen onder water en moet het gevoel hebben dat ze ook zorg kunnen dragen voor diegene die ze begeleiden.

Ter voorbereiding van de briefing heb ik aangegeven hoe ze het in grote lijnen de briefing kunnen opzetten. Daarna was het aan hun. Ik moet zeggen dat ze, in de beschikbare tijd die ze hadden mij een goede briefing konden geven. Uiteraard zijn er altijd aandachtspunten maar de strekking van het verhaal was geheel duidelijk.

En toen.... Het toertje leiden. Ik had met andere instructeurs wat probleemgevallen bedacht die we ten uitvoer gingen brengen in de grote oceaan ;) Het eerste probleem deed zich al bij het afdalen voor omdat ik "problemen" had met mij oren. Carola ving dit goed op door niet als een idioot naar me toe te zwemmen in poging mij te helpen. Met een signaal om op de stijgen was voor mij al voldoende om te kunnen klaren. De dames blijven mooi in positie en konden alles goed overzien. Naar mijn idee wat te goed :) Op iedere beweging werd wel een correctie uitgevoerd en daarmee zaten we goed in de tang bij de dames. Uiteraard kwamen de problemen snel tot uiting, kramp werd netjes verwijderd. Tijdens de duik kwamen we een mooi natuurverschijnsel tegen namelijk een thermocline. Dit zijn 2 waterlagen van verschillende temperaturen tegen elkaar botsen. Heel apart om te zien. Om dat ik een kloteduiker ben kon ik het niet nalaten om aan het koraal te zitten ook hier werd ik gelijk op afgestraft.

Uiteindelijk simuleerde ik nog een gasnarcose, die kan op een diepte ronde de 30 meter voorkomen en het gevoel van dronkenschap geven. Als je hier niet op bedacht bent kan dit vervelende consequenties hebben. Ook dit werd adequaat opgelost door even een mij een paar meter naar boven te trekken. Ook Remco en Ilja hadden naast mijn problemen ook nog wat in petto.

Toen dit alles achter de rug was gingen de decoboeien netjes de lucht in en was het toertje naar aankomst boot achter de rug. Na een briefing over wat er goed ging en aandacht behoefte kon ik met trots zeggen. Dat ze beide geslaagd waren en heb ze dan ook gefeliciteerd met het behalen van hun eerste professionele duikstatus. De dames hebben zich laten zien als serieuze kandidaten ook al is het partner van of vriendin van. Tijdens alle lessen was de lesstof goed voorbereid en werd er doorgezwoegd totdat alles er ook echt in zat. De praktijklessen waren ook erg leuk om te geven waarbij ze zelf hebben aangegeven dat ze strenger behandeld wilde worden om het niveau zo hoog mogelijk te krijgen. Ik heb de overtuiging dat ze met al het geleerde de aanstaande cursisten goed kunnen begeleiden.

Dames van harte jullie hebben het verdiend.

Carola gaat verder;

In de middagduik en de avondduik heb ik zonder guido gedoken die was helemaal niet lekker we denken dat ie de griep heeft.... En ook misselijk van zeeziekte ik ook trouwens na de derde duik kotste ik me eigen leeg gatver wat is dat toch een klote gevoel pfffff toch al de hele dag al er pilletjes voor genomen maar die hielpen niet....

Hopen dat morgen een betere dag wordt.... En dat we samen kunnen duiken.....

 

 


Powered by Joomla!. Designed by: Modern Business template  Valid XHTML and CSS.