forex trading logo

tweets

Home wereldreis 2013/2014 Thailand Laatste dag liveboard.
Laatste dag liveboard. PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Remco & Ilja   
woensdag 05 maart 2014 02:50

23 februari 2014: Luc

Vandaag is het de laatste dag aan boord en gaan we nog twee duiken maken alvorens wij met de groep ergens aan wal worden gezet. De twee duiken die we gaan doen vandaag zullen plaatst vinden op de duikstek Richelieu Rock. Deze duikstek is ooit ontdekt door Jacques Cousteau en staat bekend als een van de mooiste duikstekken ter wereld, dus de verwachtingen van ons allen is dan ook erg hoog.

Kwan onze Thaise duikgids verzorgt de briefing en heeft zeer gedetailleerd de duiklocaties uit zijn hoofd op het briefing bord getekend. Gisteravond heb ik 2 uur mogen praten met Kwan dit was een erg mooi gesprek waarin ik met hem mocht praten over de verschrikkelijke tsunami en wat dat met zijn leven heeft gedaan. Een ding wat hij gedaan heeft na deze verschrikkelijke gebeurtenis is dat hij een half jaar op een boot heeft gezeten en iedere dag vier duiken heeft gemaakt om het gebied weer in kaart te brengen. Hij weet dus erg veel van het gebied en van iedere duiklocatie.

Vol verwachting zijn we ons klaar gaan maken voor de eerste duik om de locatie met onze eigen ogen te aanschouwen. Iedereen buiten Guido was van plan om te gaan duiken ondanks dat er verschillende zich niet helemaal 100% voelden. Nadat iedereen zijn inflator gebruikte om af te dalen werd ons duidelijk dat dit een van de mooiste duiklocaties is !!! Wat een hoop vis in alle soorten en maten, wat een mooie rotsformatie echt een ongelofelijk mooie locatie en wat ben ik blij dat ik bij de eerste duik geen camera heb meegenomen. Dit is een locatie die je gewoon eerst in je op moet nemen en dit doe ik dan ook met volle teugen, echt het is hier ongelofelijk mooi !!! Ik zou hier alles kunnen beschrijven wat we hebben gezien en enigste wat ik wil zeggen is HIER MOET JE EEN KEER DUIKEN.

Na een 60 minuten moesten we weer terug naar de boot om te ontbijten en even bijkomen van onze indrukken en ons klaar te gaan maken voor de tweede duik. Ook deze tweede duik was weer fantastisch en was blij dat ik nu mijn camera had meegenomen, had het geluk om een zeepaardje op de gevoelige plaat vast te leggen. Na onze tweede duik had de kaptein van de boot nog een traktatie voor ons verse tonijn met wasabi dit was niet normaal lekker ! Deze mening deelden wij ook met zijn allen. Na deze traktatie moest er nog even hard worden gewerkt iedereen moest zijn duikspullen spoelen, bagage inpakken, logboeken invullen enz, hier hadden we een kleine drie uur de tijd voor voordat we op onze afzetplaats zouden aankomen. Na een goede twee uur was iedereen klaar hiermee en konden we nog even genieten van het uitzicht.

Aangekomen in een kleine vissershaven stonden onze busjes al klaar om ons naar het duikcentrum in Kao Lak te vervoeren en van daaruit gaan we weer met andere busjes door naar Phuket waar we een aantal dagen zullen verblijven om de vakantie af te sluiten. Aangekomen in Kao Lak en onze duikspullen weer in onze eigen tassen hadden gedaan en de laatste zaken waren afgehandeld gingen we op weg naar Phuket deze trip duurde toch iets langer dan we hadden verwachten kwamen pas rond de klok van 20.00 aan bij ons hotel. Snel hebben we onze spullen op de kamers gezet en restaurant gezocht om iets te eten. Dit werd een Russische vreetschuur met vlees, patat en mayonaise op de menukaart. Na het eten was iedereen moe zat en besloten om ons mandje op te zoeken en alle indrukken van deze dag weer de revue te laten passeren. Thx dat we deze dag weer mochten meemaken.

 

 


Powered by Joomla!. Designed by: Modern Business template  Valid XHTML and CSS.