forex trading logo

tweets

Home wereldreis 2013/2014 Thailand Hoogte/dieptepunten afgelopen 3 weken
Hoogte/dieptepunten afgelopen 3 weken PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Remco & Ilja   
woensdag 05 maart 2014 02:53

Remco en Ilja: Daar staan we dan, strak in pak en Ilja met haar jurk en beatrix hoedje op. De kleding die we in Vietnam hebben laten maken komt nu goed van pas.

Wij staan te wachten op onze vrienden, vandaag gaat de vakantie tijdens onze reis beginnen. Eerst staan we verkeerd, we vragen het na bij een van de bali's en we zouden toch goed moeten staan. Omdat logica logisch is, klopt het niet dat we hier moeten staan. Na een belletje naar de chauffeur (die er al lang had moeten staan) klopt het dat we verkeerd staan, als ze er nog maar niet zijn, denken wij. We lopen naar de plek waar we hadden afgesproken en gelukkig, we zijn nog steeds de 1e. Zenuwachtig staan we te wachten, minuten lijken wel uren, maar daar zien we een vertrouwd gezicht, Guido, daarna die lange, Daniel en al snel volgt de rest van de groep. We zien allemaal witte gezichtjes, uitgeput van het leven in Nederland en van de lange reis. Zodra ze ons zien, klaren de gezichten op, gelukkig ze herkennen ons nog. Wat zijn we blij om iedereen weer te zien, iedereen is hyper en wil alles van elkaar horen, gelukkig hebben wij nog 3 weken om bij te praten.

Een ander hoogte punt is dag van de olifanten en de vlotten tocht, deze is voor iedereen een favoriet, daarom laat ik dit mooie verhaal aan iemand anders over.

Dan krijgen we een hoogte punt met onze gezamelijke hobby, duiken. Deze dag is ook om nooit meer te vergeten. Als we lekker aan het duiken zijn, zien we in In de verte een manta ray overzwemmen, hij zweeft boven onze hoofd op een meter of 5, wij liggen op een meter of 20. De zon verblindt ons om de manta te zien, maar we hebben een manta gezien. Nu komt het echte hoogte punt, door de stroming hangen we aan de rotsen op een meter of 15. Op zijn gemak en met gemak, zwemt er een manta ray langs iedereen, we krijgen allemaal een beurt om de manta's te bestuderen. Het is net of ze een show opvoeren en iedereen krijgt rustig de kans om het de manta's rustig te bestuderen. Dit tafereel gebeurt meerdere malen, voor sommige van ons is dit een verdrietig en tegelijker tijd een prachtig moment om te zien. Wat gebeurd er als je boven water komt en je hebt dit gezien? Juichend en opgetogen komt iedereen boven, er wordt gezongen en geschreeuwd. Als iedereen aan boord is. Is er maar 1 onderwerp waar over wordt gesproken en we raken er niet over uitgesproeken. Dit was dus duik 1 van de dag, ook de 2e duik was spectaculair, in de fillipijnen hadden wij met zijn alle al een whale shark gezien, tijdens het snorkelen. Voor een duiker is het pas echt als je een whale shark tijdens het duiken ziet. Onze dag kan niet meer stuk, weer een kick moment, een whale shark komt niets vermoedend aanzwemmen, wij met de camera's in de aanslag en zwemmend als een stel gekken achter dit grote monster aan. In de zelfde duik komen we ook nog eens een baby whale shark tegen. Weer is er feest als we boven komen, juichend komen we boven en we raken er niet over uitgesproken.

Het diepte punt is dat we na 3 fantastische weken, weer afscheid moeten nemen. Weer hebben we het geflikt, 10 mensen die 3 weken lang als goede vrienden een vakantie gevierd hebben. Geen onvertogen woord en alleen maar gelachen en veel gepraat. Maar dan neem je deze mensen in je armen en gaan we ze 4 maanden niet meer zien. Lieve vrienden wat hebben wij genoten en wat gaan we jullie missen, love u all.

guido: Hoogtepunten tsja dat waren er heel veel. Net als Carola was het weerzien een hoogtepuntje maar daarnaast nog vele andere.

Wat bij mij als hoogtepunt naar boven kwam zijn verschillende momenten, zoals het zien dat iedereen uit zijn dak ging bij de olifanten. Ook het gegil vanuit het water dat er een Manta was gespot. Tuurlijk wilde ik hem ook wel zien maar het genot dat iedereen zo vol ervan was is gewoon een topmomentje.We hebben met zijn alle zoveel gedaan dat ik alles nog even de revue moet laten passeren.Waar topmomenten waren zijn ook minpuntjes maar daar was niets aan te doen.

De ademproblemen die ik had was een dompertje aan de andere kant heeft dit niet een domper op de gehele vakantie gebracht. Natuurlijk de oorontsteking van Carola en de misselijkheid van haar en mij zijn minpuntjes. Maar ook dit schaar ik onder de categorie shit happens.

Het afscheid nemen was dubbel. Afscheid nemen is nooit leuk aan de andere kant heb ik gezien hoe jullie reizen en daar samen met volle teugen van genieten. Ook daar geniet ik van om dat te zien. Geniet van jullie avonturen en tot snel....

Carola: Zo de laatste woorden voor op jullie blog dan moeten jullie het weer zelf doen ::))

Wat waren de hoogte punten....jaaaaaaaaa dat was toch wel de Manta!!!! En de walvishaaien maar ook zeker het olifanten rijden!!!! En ja sorry ik had meerdere hoogte punten..... :) dat we jullie weer zagen!!!!!! En dat ik meerdere persoonlijke grenzen heb overwonnen.....op straat eten zelfs een garnaal geproefd hahaha wie had dat gedacht!!!! Enne ik vond het niet eens heel vies :).....slapen in een nachttrein met allerlei beestjes..... Het diepte punt was het afscheid nemen zonet dat was weer een tranendalletje maar ach dat hoort erbij dat heb je als je elkaar mist.... En afgelopen nacht was een diepte punt en daarvoor het oortje van mij maaaaaar ach...... Ik voel me inmiddels weer redelijk dus komt goed :)

We zitten nu te wachten bij de gate over een uurtje vliegen we en dan zit je zo alles te overdenken en ons eigen blog na te lezen wat hebben we veel gedaan ennnnn gezien!!!!!!!! Het was een top vakantie zijn de woorden waar ik mee eindig.....dikke knuffel en jullie nog een goede reis naar alle mooie plekken die jullie nog gaan zien!!!! Love you!!!!

Carolien en daniel: Jeetje, dan moeten we onze mooiste momenten noemen van deze hele bijzondere vakantie. Er waren zoveel leuke en mooie momenten, dat het bijna niet op te noemen is.

Maar op de eerste plaats staat natuurlijk het weerzien van Remco en Ilja. En daarbij hoort ook het fijne contact met de hele groep, de lol die we hebben, het gekletst en gewoon het met elkaar zijn.

Daarna vind ik het erg leuk dat we zoveel van Thailand hebben kunnen zien! Helemaal top geregeld!

Voor mij waren de hoogtepunten: de rit met de olifanten en het bamboe raften. Wat was ik onder de indruk van die grote, kalme, wijze dieren. En hoe ze er daar mee om gingen! Als afsluiting maakte de lol tijdens het bamboe raften, deze dag echt compleet.

De kaarsjesavond was ook heel bijzonder en bezorgde me echt een kippenvel moment. Wat een eer dat we hierbij aanwezig konden zijn.Natuurlijk waren alle duiken prachtig en voor mij ook leerzaam.Maar als hoogtepunt natuurlijk het zien van de Mantaray en walvishaai!Ook vond ik het erg leuk dat Remco me filmtips gaf onderwater!

Vooral tijdens de liveaboard besefte ik meerdere malen hoe fijn het is om zulke lieve mensen om me heen te hebben, die altijd bereid zijn om je een steuntje in de rug te geven!

Dank je wel iedereen! Voor deze mooie vakantie die ik graag met jullie heb gedeeld!

Richard: Voor mij is in Bangkok bijgebleven het eten op een druk kruispunt in Chinatown, het fantastische tempelcomplex met al zijn indrukwekkende gebouwen en beelden, natuurlijk moest er in een van de tempels een wierook aangestoken worden voor Anita en Deborah.

Het bezoek aan de River Kwai was indrukwekkend vanwege de geschiedenis en de omvang van hetgeen zich daar heeft afgespeeld.

De olifanten, dit was zeker 1 van de hoogtepunten van deze vakantie het op de rug van deze beesten door de natuur en achteraf gelukkig weer keten op de vlotten ( waren alweer veel te lang serieus )Chiang Mai, een leuke stad en een zeer indrukwekkende "Wat Phan Tao ( Buddha Day )" meegemaakt op een tempel complex.

Het duiken, het is altijd zeer ontspannend om vier dagen op zee te zitten en heb erg leuke duiken gemaakt veel nieuwe dingen gezien en mijn eerste walvishaai gespot ( geweldig ), ook de diverse Manta's voorbij zien komen en weer 1 van erg dichtbij.

Al met al een geweldige vakantie door een land met vriendelijke mensen, geweldige cultuur en gebouwen, mooie natuur en lekker eten met een fantastische groep vrienden.Een ieder bedankt voor de afgelopen drie weken, deze waren onvergetelijk en zal worden gekoesterd

Luc: Wat een vakantie!! We hebben veel gezien en beleefd even kort de woorden die onze vakantie beschrijven, fantastisch, ongelofelijk , intens , mooi, waanzinnig , ademloos, emotioneel, sprakeloos, verrijkend, bizar, enz.

Eigenlijk woorden tekort maar buiten al dit mooie zijn we nu bij thuiskomst behoorlijk moe waarschijnlijk door al die mooie indrukken en momenten die we hebben mogen meemaken. Persoonlijk denk ik dat we wel een paar weken de tijd nodig hebben om dit allemaal een plaats te geven. Allemaal dank voor deze ultime vakantie. Thx

Jolanda: Jullie vroegen om een korte samenvatting van mijn beleving van deze reis. Nou ik kan heel kort en bondig zijn het was een SUPER gaaf.

We hebben veel gereisd dus ook veel van Thailand gezien zowel boven water als onder water. Wat een indrukken hebben we opgedaan. De tempels en de dienst van de monniken vond ik zeer indrukwekkend. De dag dat we olifanten hebben bereden en hebben vlot gevaren zal ik niet vergeten wat een fun hebben we gehad die dag.

Ook de diversiteit van de hotels waren super, ieder hotel had zijn eigen charme.

Ook de nachttreinreis was ondanks de ongedierte een bijzondere beleving. Zoals ik altijd zeg alles in je leven moet je gedaan hebben.

Bedankt iedereen voor deze geweldige onvergetelijke vakantie. Deze reis zal ik niet zo snel vergeten een echte aanrader die veel van Thailand in een korte tijd wilt zien.

Ik ben vermoeid maar voldaan.

 

 


Powered by Joomla!. Designed by: Modern Business template  Valid XHTML and CSS.