forex trading logo

tweets

Home wereldreis 2013/2014 Thailand Koh kut... Of koh kood
Koh kut... Of koh kood PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Remco & Ilja   
vrijdag 02 mei 2014 15:11

Dinsdag 28-04-2004 remco:

Vanaf dag 1, dat we hier zijn in Koh Kut, zijn we verliefd op het eiland. Een eiland met weinig ontwikkeling en toch hebben ze van alles wat. Als je aankomt met de boot, geniet je van de rotsachtige kanten, met af en toe een prachtig wit strand. Op de rotsen en het strand is het groen van de palmbomen. In het midden van het eiland loopt een soort riviertje. Als je door het riviertje vaart, vaar je door het mooiste stukje van Koh Kut. Je vaart als het waren, door het strand, de zee met strand aan de ene kant en de mangrove aan de andere kant. Iedereen moet ook foto's maken en film. Als je via de pier aankomt, heb je aan de linkerkant een privé strand en aan de andere kant een heel lang strand, met in het midden een klein neergestort vliegtuigje. Vanaf de pier gezien een witte strand massa met een helder blauwe zee, met geen mens te bekennen.

Er loopt een weg door Koh Kut van beton blokken. De blokken zijn 5 meter bij 2 meter en liggen redelijk strak. Op deze ene weg zijn zijwegen die leiden naar hotels, huizen of een klein vissers dorpje. Deze betonnen weg wordt af en toe verbroken door een houten brug, de meeste zijn oud en behoorlijk gebruikt. Ook vindt je 1 kapper, kleine supermarkten en restaurantjes langs de weg.

Ons kantoor bevindt zich op het noorden van het eiland en het andere kantoor in het zuiden van het eiland. Van het ene kantoor naar het andere is 20 minuten met de brommert. Ons kantoor is ook ons huis, het kantoor is onze woonkamer en de slaapkamer, een klein kamertje ernaast. In eerste instantie stond er een 1 persoonsbed, dat gaat hem dus niet worden hè. Mike heeft een matras gekocht, voor 2 personen, alleen is de matras heel dun en we moeten op de grond slapen. Op een professorische manier hebben we er van alles onder gedaan om het een beetje zacht te maken.

Ook is de douche koud, behalve in de middag, de leidingen liggen boven de grond, de zon maakt het water warm. We klagen zeker niet, want het is gratis. Alle duik spullen staan in een ruimte naast ons kantoor. We hebben ook een huis hond, deze hond kwam aanlopen en was heel mager. Na het eten van een stukje kaas, ( wat zij nog niet eens lekker vond ) is ze gebleven en niet meer weggegaan. Wij namen ook regelmatig, worst, spek en ham mee vanuit het restaurant. Van alleen dit eten kan ze natuurlijk niet leven, al snel kochten we pedigree voor kiki. We hebben onze hond kiki genoemd, hoe kan dat ook anders!

Het kantoor is een onderdeel van het Hotel, Koh kood beach resort.

Koh Kood beach resort is een mooi resort om te slapen, mooie bungalows, alles is onderhouden met gras, mooi zwembad die best groot is, een goed restaurant met uitzicht op de zee. Wij eten ook iedere ochtend hier ons ontbijt, lekker buffet met van alles en nog wat ( worst, ham en spek voor Kiki ). Vaak eten we ook tussen de middag of in de avond. Het personeel is erg behulpzaam, vriendelijk en ook zakelijk tegelijk. Het resort heeft een eigen strand, dit maakt alles compleet aan het resort. Zeker voor ons, als wij gaan duiken, trekken we onze duik spullen aan en lopen zo de zee in. Het huis rif is 100 meter zwemmen maar dan heb je ook wat. Het begint met een rotsachtige omgeving tot 6 meter diep, daarna krijg je een tuin van zeegras, waar van alles te vinden is. Als je een stukje verder zwemt wordt je begroet door een schol treveliers ( vissen van 10 cm groot met een herkenbare gele vin ) en een groep baby barracuda's van 30 cm groot. Het rif eindigt met een koraal tuin, die je tijdens 1 duik niet helemaal kan zien. Denk dat de koraal tuin zeker wel 2km lang is. Wij hebben er misschien wel 20 x gedoken en iedere duik hier, blijft interessant en boeiend.

Het mooiste van het rif is de diversiteit en de spanning van het nieuwe marine leven wat je ziet.

Het duiken op Koh Kut in het algemeen is leuk, niet spectaculair. Als we wat verder varen ( 1 uur ) komen we op Koh Rang, daar is het duiken wel erg mooi. Het mooiste is om naar “The Chang”

te gaan, een wrak van 100 meter die gezonken is in 2012. Dit is 3 uur varen en je maakt er 2 duiken, grote groepen vissen en het zicht is top. Het is een lange dag, maar dan heb je ook wat.

In totaal hebben in en rondom Koh Kut 70 duiken gemaakt. Al onze duiken zijn gemaakt

bij Paradise divers, een van de 3 duidscholen in Koh Kut. We hebben hele leuke mensen ontmoet en natuurlijk ook minder leuke mensen. Maar tussen alle leuke mensen zitten alleen maar Duitsers, is dat even vreemd. Moet ook wel zeggen dat we wel eg veel Duitsers hebben ontmoet. Vaak gingen we uit eten op onze vaste stekjes, zoals bij Pizza en Pasta. Alexandro een echte Italiaan die de Italiaanse keuken heeft meegenomen naar Koh Kut. Ook hebben we een restaurant gevonden waar we zeker 3 keer per week gingen eten. Chanta, was onze favoriet, vooral de lokale waren er goed voorbereid en de stoelen zaten ook erg lekker. Stoelen? Dit zijn dingen die we nog altijd missen, gewoon even lekker zitten. Dat kan hier dus, even na tafelen, helemaal top. Wij hebben een geweldige tijd gehad hier op Koh Kut. Komen we terug? Ik hoop het!

 


Powered by Joomla!. Designed by: Modern Business template  Valid XHTML and CSS.