forex trading logo

tweets

Home Onze reizen Indonesie 2015 Back on track.....
Back on track..... PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Remco & Ilja   
vrijdag 13 maart 2015 18:34

1-3-2015 Ja beste lezers, we zijn weer on the road en hebben weer tijd om wat te schrijven. Even een korte terugblik voor degenen die ons niet hebben gesproken de laatste tijd. Na een pauze van enkele maanden weer in Nederland zijn we in de winter weer vertrokken naar Aziƫ. Terug naar Koh Kood, Thailand. Dit prachtige eiland heeft ons hartje gestolen en met veel plezier hebben we daar dan ook weer ruim 2 maanden al duikend doorgebracht. Veel oude bekenden teruggezien, en met pijn in ons hart ook weer verlaten. Koh Lipe, aan de andere kant van Thailand leek ons een leuke optie en zo gezegd, zo gedaan. Na een paar dagen Bangkok en een volledige dag reizen wachtte ons een mooi eiland met parelwitte stranden en azuurblauwe zee. Helaas moesten wij dit mooie bountyeiland delen met hordes andere toeristen waardoor het aan charme behoorlijk heeft ingeboet. We hebben hier een maandje vertoefd bij smile resort en koh lipe diving, toen Daniel en Carolien, onze vrienden arriveerden. Het duiken was niet spectaculair hier en daarom hadden we gezamelijk besloten om naar Bali te gaan, om daar onze andere vrienden marja en richard te ontmoeten.

Terug naar Tulamben waar het duiken naast spectaculair, ook nog eens heel goedkoop is. Voor de deur van ons resort liggen 3 duikstekken, inclusief het wereldberoemde wrak de liberty. Ten alle tijde kun je dus een fles omhangen en in het water plonzen, hetgeen we dus regelmatig hebben gedaan. Elke keer was het weer de sport om alle mooie kleine beestjes te spotten, de 1 nog bijzonderder dan de ander, maar ook zwartpunthaaien zwommen voorbij en hele scholen napoleons, die zich prachtig lieten filmen en fotograferen.

Helaas kwam toen het bericht dat opa, 1 dag na zijn 94e verjaardag, was overleden. Het besluit om naar nederland terug te vliegen was toen snel genomen. De reisverzekering zorgde voor alle tickets en 2 dagen later zaten we weer op weg naar ons koude kikkerlandje. Marja en richard moesten we achterlaten, maar over 5 dagen zouden we hen weer ontmoeten. Het was fijn om even terug te zijn om zo paps en mams bij te kunnen staan, te knuffelen en de begrafenis bij te wonen. Verder ook nog even de rest van de familie te zien. Maar 5 dagen vliegen voorbij en voor je het weet zit je weer in het vliegtuig terug naar bali. Ons innerlijk systeem flink van slag, wat is nu avond , wat is nu ochtend? Met Mar en rich hebben we bali verder per brommer verkend, wat een avontuur he Mar! Maar alles werd me toch even teveel en op de laatste dag werd ik geveld door een flinke griep. Ondertussen marja en richard gedag gezegd, op een wel heel aparte manier en doorgereisd naar makasser als tussenstop voor onze reis naar raja ampat, west papoea. Maar daar dus verpicht 3 dagen in bed gespendeerd om weer wat op kracht te komen.

 

Laatst aangepast op vrijdag 13 maart 2015 18:16
 


Powered by Joomla!. Designed by: Modern Business template  Valid XHTML and CSS.