forex trading logo

tweets

Home Onze reizen Florida 2003
Verslag Orlando PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Remco & Ilja   
woensdag 27 oktober 2010 17:45

Zaterdag 27 september 2003

Ilja:15.30 uur: He, he, we zijn nu ongeveer 3 uurtjes onderweg naar Orlando, nog 6 uur te gaan.
Wat vervelend is dat toch dat opstijgen, gelukkig duurt dat maar een paar minuutjes.
Vannacht als een roosje geslapen, wat wil je na zo’n bruiloft.
Tot nu toe een goede vlucht, weinig turbulentie. Zijn erg benieuwd naar onze villa!

Remco: Heerlijk we zijn er na een lange niet vervelende vlucht.
Ik vond de vlucht erg rustig moet ook zeggen heb me niet echt verveeld.
Waarschijnlijk tot tegenstelling van de terugreis ( zoals isla margarita ).
In het vliegtuig moesten we nog 2 formulieren invullen.
Zo gezegd zo gedaan na het invullen hoorden we dat we de achterkant ook moesten invullen.
O shit gauw doen dan, FF CHECKEN, o jee ik had Ilja haar formulier ingevuld en zij die van mij, sta je dan voor die balie en ze zijn al zo streng.
Nou zegt Hen komt wel goed. En inderdaad ze zagen het niet eens.
Oke we hebben alles we zijn binnen........  nou autootje halen.

Hen: Naar Orlando terug na een kleine tien jaar.
Volgens mij duurde de vorige reis niet zo lang, maar goed eindelijk zijn we er. Wat direct opvalt zijn de veiligheid maatregelen die van kracht zijn op het vliegveld, en dat alle passagiers er met een blik van nu ja we kunnen niet anders deze ondergaan.
Natuurlijk stonden we in de verkeerde rij, die van ons ging niet want er was een probleem met een gezin. Dus snel naar de andere rij zonder ons iets van de blikken van de mensen die staan te wachten aan te trekken.

Remco: Wij naar Alamo autootje halen.
We stonden in de rij te wachten en zoals het altijd zo is sta je ineens als eerste in de rij,
En daar kwam een dame aan van achter die waarschijnlijk net had zitten eten.
Met weinig interesse begon zij ons te helpen. O u bent met zijn vieren, Ja zeiden wij en ook met 4 koffers ja zeiden wij, O dan kunt u niet de koffers meenemen want de auto kan maar 1 koffer meenemen.
Dus wij keken elkaar aan en dachten allebei ja hoor we zijn er weer. Vakantie en we worden belazerd.
Wij hadden een gewone auto besteld, een midden klasse. U moet een fullklasse nemen zegt ze. O wat kost dat meer dan 11 dollar. O na een tijdje denken hebben we het maar gedaan.
Met in het achterhoofd we zijn belazerd.
Wij naar de parkeerplaats en mochten gewoon een auto uitzoeken.
Dat was erg Cool vond ik. Deze nemen we een chevrolet Impala.
Koffers erin met pijn en moeite en karren maar.
Wat een bak ! maar dat rijdt. Ik met een grijns van oor tot oor rijden.
Alles erop en eraan. Vanuit de garage moesten we naar de 528 highway rijden.
Laten we niet in detail treden maar we reden verkeerd en je kan al raden hoe het was in de auto.
Maar dat zijn we al lang vergeten.
En daar kwamen we aanrijden iedereen juichtte ons tegemoet wat een mensen bij onze verblijf plaats. Zo stoer als wij aankwamen rijden met onze chevy zo stoer deden wij de garage deur open en reden onze bak zwaaiend en wuivend naar binnen.
Gauw die deur dicht hoor dacht ik anders wil iedereen met ons praten en daar waren we te moe voor.
Gauw die deur dicht! de kofferbak steekt een meter uit die auto was zo groot dat de deur niet meer dicht kon.
Haha wat een lol dan maar op de oprit.

Ilja: FF snel alles uitladen en dan ja hoor een duik in ons eigen zwembad. Wat een villa zeg! 
Hier kunnen we wel wennen. Geloof dat we maar gaan emigreren! Pa en ma hadden daar geloof ik ook niet zo’n problemen mee! 3 slaapkamers, 2 badkamers een riante woonkamer met voor ieder wel een lekkere bank of (massage) relaxstoel (kan zo in de advertentie, ben weer met werk bezig en moet ik niet doen dus!), een keuken met vaatwasser. Lekker alles dus in de kasten geruimd. Moeders had natuurlijk weer aan de (Hollandse) DE koffie gedacht en die stond dus al snel te pruttelen. Pa stond inmiddels al in zijn zwembroek (het was inmiddels al zo’n uurtje of 8 ’s avonds), en nam een korte duik, eerst het zwembad maar even schoonmaken! Ik ging daarna ook maar even, maar het was toch wel wat frisjes en in je eentje niet zo spannend. Remco had natuurlijk weer honger, dus gingen we samen op pad voor een Mac of zoiets. Het was inmiddels pikkedonker en we zitten ergens in de middle of nowhere, maar na een klein halfuurtje toch een benzinestation gevonden waar ze pizza’s bakten! Op aanraden van echte Amerikakenners een small exemplaar besteld.

Zondag 28 september 2003.

Hen: Na een dikwijls onderbroken nacht (jetlag) opgestaan iedereen is er al uit.
Net de ogen open of er worden al foto’s genomen, eerst koffie of thee natuurlijk, dan bespreken wat we gaan doen. Eten schreeuwt er iemand ok maar wat dan. Boodschappen en de omgeving verkennen dat lijkt iedereen een goede besteding van de eerste dag. Zo gezegd zo gedaan. Een restaurant vinden zo snel mogelijk dat is hier niet zo moeilijk. Op elke hoek en om de vijf meter is er een eettent. Voor $ 3,99 kan je zoveel als je lust en zo gevarieerd als je opkan eten. Nadat iedereen zijn of haar buikje vol had gevreten, (sorry anders kan je het niet noemen) vertrokken we naar een plaats waar je met een Airboot (een boot aangedreven door een propellor) een tochtje kan maken over de zogenaamde wetlands op zoek naar de krokodillen. Dit is zo ontzettend leuk dat iedereen onder de indruk van de boot stapt. Ria verwoord onze pret op haar geheel eigen wijze door ons te vertellen dat ze zich 007 oftewel James Bond had gevoeld. Scheuren over de wetlands met een Airboot door het water met een snelheid van ???? km. Helaas geen kroko’s maar wel een aantal waterschildpadden en een levens grote Slak (afmetingen aan Ria Vragen).

Ilja: Na afloop met onze chevy (met airco!, het is inmiddels alweer lekker vochtig en warm geworden)  op weg naar onze villa. De jetlag slaat genadeloos toe en we zijn toe aan een middagje rust. Remco en pa wagen nog een koele duik in ons megazwembad, waarbij ze zich weer even kind voelen. (Het terras, de schuifpui en de ligbedden waren drijfnat). Daarna even relaxen voor de TV. (125 kanalen) En nog niets om over naar huis te schrijven.
Pogingen om de film op TV te bekijken mislukten allemaal, dan maar even het geduld opbrengen om ‘m thuis te bekijken. Nog even een middagtukje voor allemaal (ja, ma ook!) en dan weer fris voor het avondeten. (weer eten!!!!). De kortingsbonnen op zak, want we zijn echte Hollanders, en langs highway 192 zijn genoeg vreetschuren te vinden. De Black Angus werd ons eerste slachtoffer (of andersom?). De porties vielen gelukkig mee, met een beetje proppen kreeg je je bord wel leeg.
Zeker nadat we allemaal een salade of soep hadden gegeten die we volgens ons niet bedoeld hadden besteld.
Remco: ‘S ávonds ,na het binnen komen in de black angus dacht ik eerst o gezellig we zijn thuis het lijkt wel van der valk.
Maar het valt gelukkig mee alles is lekker amerikaans lekker ruim en groot.
Drinken drinken drinken en door drinken want dat wordt constant bij gevuld.
Als je glas (leeg is denk je) word hij weer gauw gevuld.
Ik zit heerlijk te genieten als we naar elkaars blikken kijken wanneer een bediende iets vraagt om iets van wat we erbij willen. Salade: graag, Saus: graag, Wat voor ja nou is het genoeg gewoon salade en maak er maar wat moois van.
En zo gaat dat met alles zij willen altijd het laatste woord.

Maandag 29 september.
Hen:
In plaats van Ria (die kan het niet zegt ze) probeer ik maar weer iets van de dag die we meegemaakt hebben weer te geven. We zijn naar het Disneypark gegaan en het resort Epcot center vereren we vandaag met ons bezoek. Als eerste gaan we in de “Bal” sorry zo noemde Ria deze wereld bol, om te ervaren het ontstaan en het begin van de Aarde. Het hele park is opgebouwd met paviljoens die elk een ander thema hebben, dus wat hebben we gedaan alle thema’s door elkaar gooien en lekker geen volgorde aanhouden. Er vaart ook een boot door een meer waar veel landen een paviljoen aan hebben opgebouwd die een indruk van het betreffende land aan de bezoekers geeft. Maar voor dat we dit alles gaan proeven eerst wat eten en drinken. Koffie met een ???? donut of wat hier op lijkt. Lekker zoet dat lijkt ons wel wat. Dat we hier later spijt van krijgen weten we nu nog niet. Daar gaan we: de volgorde van wat we meegemaakt hebben weten we na een uur allemaal niet meer maar wel wat we hebben gedaan. In een raket naar de maan, met een trein door de natuur, in de boot door een toekomst gaan, als een aspirant- kosmonaut in traning, wandelen onder water, naar een driedimensionale film kijken waar bijna de hele zaal ontdekt dat Ria ook in het Amerikaans schrikt van de muizen die langs iedereen zijn benen hollen. Dit is nog maar een greep van de dingen die we hebben ondergaan. O, ja ben ik toch bijna die boot vergeten, wat is er toch met die boot gebeurd. Die boot vaart op dat meer waar de paviljoens aan staan en stopt op een aantal plekken. Niets mis mee, op het eerste gezicht, maar wat doen wij, stappen op en varen bijna het hele meer rond, een halte voor onze opstapplaats stappen we uit. He, he dat scheelt een eind lopen? Met de plattegrond in Ilja haar hand komen we rond het middaguur in het Chinese paviljoen, ook hier is een restaurant (gek he) schoorvoetend (chinees) gaan we naar binnen. We bestellen een lunch voor 4 personen omdat hier een aantal verschillende dingen bijzitten. Het is zo lekker dat de Amerikanen om ons heen vragen wat we besteld hebben. Overal van proeven en helemaal voldaan stappen we op. Na een paar uur zie je dat we er allemaal een beetje door heen zitten. Gelukkig zien we het eind van het park, nog een paar attracties en dan hebben we het gehad. Nu nog terug naar onze villa, en dan wat denk je slapen, slapen, slapen.               

Remco: Poe poe uitslapen zit er echt niet bij. Niet dat we vroeg op moeten maar je wordt
Gewoon om 5.00uur wakker en je kan ook echt niet meer slapen.
Eerst lekker een bakkie de dames nemen lekker een duik ( in ons prive zwembad ).
Zo daar gaan we dan op naar Epcot centrum.
Wat zijn we er nu al het is maar een 15 min rijden dat is lekker.
Als we maar een parkeerplaats kunnen vinden. O wat zeg ik nou, wat een ruimte parkeer plaatsen genoeg wel 1000 nee wel 10000 wat ik denk wel 100000 plaatsen tering.
We staan in de rij om ons geld te lossen om naar binnen te komen.
210,00 dollar, 200,00 euro, 220,00 gulden zo word er nog steeds gerekend grappig.
Maar we zijn binnen, we pakken de kaart ik zeg we maar bedoel natuurlijk Ilja.
OK hier beginnen we…dan lopen we zo…. dan zo… en dan zijn we klaar.
Als iemand ons dit hoort zeggen die er al geweest is, die zal dan zeggen die zijn gek.
Maar die ken ons natuurlijk niet.
Moet er ook bij zeggen we hadden erg veel geluk we konden echt overal zo doorheen lopen.
Soms zit het tegen en nu niet hahaha.
Ook hadden we prachtig weer, geen zon ( normaal wil je dat juist ) geen regen, een beetje heiig ( hoe je dat ook schrijven moet).
Daar gaan we dan, we zijn gewoon voor aan begonnen, ondanks er word geadviseerd dat je eerst naar achter moet en dan zo naar voren.
Hoe al die attracties heten weet ik echt niet dat onthoud ik allemaal niet.
Dus vraag niet aan mij wat voor attractie vond jij het leukst.
Wel kan ik de attracties omschrijven voor je.
Ach wel ja joh we maken er gewoon een quiz van als je het weet mag je het zeggen, het houdt de lezer alert.
De attractie met al dat eten vond ik erg lekker en leuk in Chinatown.
Ik moet zeggen het was allemaal groot, nee ik bedoel GROOT.
In een attractie was het zelfs zo erg, we stonden met zijn alle te wachten in een grote hal,
Waar een verhaal verteld werd over energie door Ellen ( van de serie ) na dit verhaal moesten we allemaal naar binnen waar allemaal karren stonden waar we in moesten zitten.
Een beeldscherm van 100meter aan de ene kant, de andere kant een gordijn van…. 100 meter.
De voorstelling gaat beginnen ellen vertelt op een hele leuke manier dat zij geen energie nodig heeft. Dit hele verhaal zal ik mezelf en jullie maar besparen.
Uiteindelijk gingen we terug de oertijd in. In de oertijd met alle maal dinosaurussen op het beeldscherm te zien en vele planten was dat niet genoeg natuurlijk van deze Amerikanen.
Weet je wat we laten het deze stomme toeristen het in het echt zien, zo gezegd zo gedaan.
Ineens ging het gordijn open en de karren waar we met een kleine 100 mensen inzaten bewoog. Ja en niet zomaar, nee hij ging rijden. Je zal het niet geloven maar we kwamen in een attractie terecht.
Een attractie wat helemaal gemaakt was zoals het in de oertijd was, allemaal dino’s en planten, echt ongelofelijk. Ik  heb deze dag gelachen, genoten, gedold, en nog meer wat begint met ge…. Wat er nog meer gebeurd is hoor je van de andere in ieder geval hen en Ilja.
  
Ilja: Jeetje, jullie hebben bijna alles al verteld! En ma zou deze dag nog wel opschrijven! Nou goed…… het begon allemaal al om 05.00 (in de morgen wel te verstaan, Nederlandse tijd ongeveer 13.00 uur, zie je wel dat ik kan uitslapen!). Klaar wakker, maar nog geen tijd om eruit te gaan, dan maar even een start maken in mijn nieuwe aanwinst van John Grisham. Na zo’n 2,5 uur lezen klaar voor de start. Even 30 baantjes trekken in ons zwembad. Dit lijkt heel wat maar met een lengte van ca. 7 meter stelt het dus echt nix voor! Morgen maar 50 doen of zo! Ons allereerste park stond op het programma, Epcot center. Via een zeker time-sharing programma konden we aan goedkope kaartjes komen maar dit hebben we toch maar niet gedaan en dus het volle pond betaald aan de ingang. Met een beetje regen lijkt het weer wel echt Hollands maar ja, de temperatuur buiten de auto is dat zeker niet! De rest van de dag is al door de heren uitgebreid aan bod gekomen dus daar houd ik verder mijn mond over. Bij thuiskomst waren we compleet uitgeteld en waren de banken erg aanlokkelijk. Dan houd mijn geheugen even voor een 1,5 uur op, denk dat ik even de binnenkant van mijn ogen heb bekeken, even tussendoor een hotdog (heerlijk zo’n zoet broodje met hartig worstje), een bak chips en een biertje en vervolgens rollend naar bed (om een uurtje of 21.30). Remco wilde vol goede moed nog even een filmpje op de laptop bekijken, maar ik geloof dat dat al met al zo’n 7 minuten heeft geduurd. Welterusten!

Dinsdag 30 september:
Remco: weer zo vroeg, als je thuis om 6.00uur moet opstaan ben je er niet uit te rammen en nu… nou in ieder geval lekker uitgeslapen.
De morgen begint natuurlijk altijd lekker met een bakkie heel belangrijk ( onder een aantal van ons gezegd).
Een rustdag hebben we ingelast na een lange vermoeide vlucht en een zware dag in het Epcot centrum.
Lekker een beetje naar een mall centrum of gewoon een wat kleiner park bezoeken,
Moet je vooral doen als er zoveel te doen is, dan krijg je iedere keer zoiets van waar gaan we naartoe? O maakt niet uit rij maar. Wel eens in Amerika gereden? Alles groot en lang ( de wegen )
Maar heel belangrijk net als koffie drinken even ontbijten.
Je gaat een restaurant binnen en bestelt ontbijt voor 4, drinken erbij, en je kunt je lol op.
Zeker grote eters.
Alles wat er staat mag je pakken en drank word constant aangevuld.
Als ik alles ga noemen wat er staat ben ik een a4 verder.
Voor maar 5,00 dollar kan je eten wat je wil.
Op naar Orlando centrum kijken waar Hen heeft geslapen 10 jaar geleden.
Het was een Oranje en groot gebouw.
OK wij zoeken wel we hebben toch niets te doen. Daarna naar het winkel centrum.
Wij verwachten gezellige winkel straatjes met gezellige winkels.
Maar niet gevonden. Wat zullen we nu doen? ach rij maar wat….oke ik rij wel.
Richting Space- centrum o ja dat is toch met die spaceshuttles?
He maar we kunnen ook naar cocoa beach gaan! Doen we dat eerst en daarna gaan we naar Space-centrum. Aankomend op de beach krijgen we een HELE lange boulevard.
Op het strand staat veel wind, ook is het wat heiig. Gauw pakt Ria een sigaret.
Met al die wind is de sigaret zo opgebrand.
Ach hier liggen waren we allemaal wel uit daar is geen woord over gesproken.
Na zeker wel 3 minuten zaten weer in de auto.
Naar het space-centrum dat is maar een half uurtje rijden en dat klopte ook.
+- 15.30uur stonden we voor het space-centrum open tot 21.00uur hoorde ik.
Oke we gaan, we gaan? Naar binnen? Nee we gaan, mmm we gaan.
Dat kan toch niet waar zijn we staan voor de ingang om naar de kassa’s te kijken.
Ja dat is wel waar we gaan. mmm dat is raar dacht ik maar ja we zijn allemaal in een goede bui dus we gaan maar. Ik was het er niet mee eens maar kon het wel goed begrijpen.
Op naar huis, 15.30uur was het net he????
Ilja: maar we zijn nog wel even naar de WC geweest toch! En we hebben wel op de parkeerplaats van de NASA staff gestaan!
Even snel uitgerekend uurtje rijden 16.30uur thuis, niet dus 18.30 thuis.
Wat een pokke end rijden als je verkeerd zit.
De wegen zijn zo lang als je een afslag mist dan ben je zo een 15 minuten verder.
En we hebben wat afslagen gemist poeeeeee.
Moet wel zeggen we hebben een hoop lol gehad in de auto. En ILJA, ja Ilja kaart lezen he.
Soms zit het mee en soms zit het tegen hahahaha. Dat wat er zo lollig was in de auto word vast en zeker door anderen verteld.
 Ilja: Nou wat een enerverende dag was dat, we hebben onderweg een alligator gezien (in het wild) en ook nog een  schildpad! Dat kaartlezen, tja thuis gaat dat allemaal heel voorspoedig maar hier…….. je hebt 3 kaarten nodig om er een beetje uit te komen en je zou zeggen het zijn alleen maar recht-toe-recht-aan wegen. Afijn voor het donker zouden we wel thuis zijn, nou dat hebben we net aan gered. Onderweg mocht ma beslissen wat we gingen eten. Nou dat heeft ze geweten! De Taco bell moest het worden en omdat we allemaal een beetje moe waren zouden we de drive-thru nemen en thuis alles opeten. Maar ja, we hadden ons vergist in de afstand naar huis. Lekker hoor koude taco’s. borders????, burrito’s etc. Dan nog maar een hotdog als toetje. Dat vroege opstaan gaat je niet in de koude kleren zitten en om 21.30 uur werd de zwaartekracht op onze ogen ons teveel. Slaap lekker!

Woensdag 1 oktober 2003
Ilja: Na een dag “zinloos” rondrijden besloten we vandaag maar om de dag te plannen. De keuze viel op de Universal studios. Een korte blik naar buiten vertelde ons dat het prachtig Hollands herfstweer was. In de sunshine state hebben we echter nog bar weinig zonnestraaltjes gezien! Behalve onszelf natuurlijk! Pa had gisteravond een tent uitgezocht waar we wel konden gaan ontbijten (Las Vegas!!!!!!) Weer voor $ 3.99 p.p. je lekker vol vreten. Het is vreemd maar roerei, worstjes, pannenkoeken en donuts op je nuchtere maag blijken toch wel te smaken.
Onderweg kwamen we per ongeluk langs het Peabody hotel, waar Pa 10 jaar geleden was geweest. Het bleek een grijs met groen?? gebouw te zijn en het lag praktisch langs de Interstate 4 en niet in Orlando zelf. Deze consternatie zorgde ervoor dat we de afslag mistten! Gelukkig konden we snel keren. Parkeren bleek ook nog een hele ervaring te zijn, wat is het toch allemaal GROOT. Om bij de ingang te komen moest je praktisch heel Schiphol door, je weet wel van die horizontale roltrappen.
Na een stief kwartiertje in de rij staan hadden wij onze felbegeerde entreekaartjes en konden we naar binnen. Ook bij de entree wordt de bagage gecontroleerd!
Ondertussen was het opgehouden met regenen gelukkig. Meteen maar een attractie in…. De Nickelodeon cinema…… het leek wel iets voor kinderen maar ja, we zijn ook net grote kinderen. Met z’n allen in een karretje en flink door elkaar schudden terwijl er een tekenfilm voor je neus draait en je hebt nog de illusie dat het allemaal echt is ook! Op naar de volgende……. Laten we nu eens slim zijn en ergens halverwege beginnen, Jaws leek ons wel wat. Ook hier bleek het kaartlezen me weer goed af te gaan…. per ongeluk kwamen we in een bootjes attractie terecht, en wat bleek………. Het was Jaws! Toch goed dat ma zo alert is!
De gids aan boord was echt superenthousiast, dat moest ook wel om de attractie nog een beetje aantrekkelijk te maken. Veel vuur, veel water en geweerschoten verder kwamen we veilig weer in de haven aan.
Daarna gingen we aliens schieten bij Men in black, een time-machine berijden bij Back to the future, een show bekijken bij Animal planet live en een leuke show zien bij de Horror make-up show. Remco heeft deze show volledig op film staan, moeten we echt nog eens een keer bekijken! Ondertussen was het weer flink gaan regenen. Dan maar weer gaan eten! Een sixties tent met burgers en hotdogs, wat eten we toch weer gezond! Dan nog even naar Twister en Earthquake. Twister vond ik een beetje tegenvallen……. Je stond allemaal op een rijtje dan werd er tijd van 2 minuten een beetje gesmeten met vuur, water en wind en dan was het alweer voorbij. Earthquake was wel aardig, er werd uitgelegd hoe special effects tot stand kwamen m.b.v. vrijwilligers uit het publiek en ten slotte werden we allemaal in een soort metro gestopt en kregen we een staaltje van echte aardbeving te zien.  Voor de rest van de dag geef ik de pen over aan……..

Remco:
Daar gaan we weer lekker bakkie en een redelijk ontbijtje bij las-Vegas.
De keuze was weer enorm maar de kwaliteit was deze keer toch wat minder.
Hoor mij nou heb je een keuze uit 100 en 1 soorten dingen word ik nog kritisch ook.
Maar dat moet mogen toch?
Zoals Ilja al vertelt heeft gaan we naar Universeel studio’s.
Weer zo groot ik word bijna eenzijdig weer rijden we een stad binnen met parkeer plaatsen
Wat weer niet te omschrijven is.
In de rij staande als een klein kind met veel energie wil je snel naar binnen.
Ja deze keer heb ik het echt ik wil alles zien en doen maar wel zo snel mogelijk.
Rennen we mogen naar binnen, onze strategie word vandaag van achter naar voren.
Shit dat is wel klote, je zien alles en je mag er niet in. Maar wij als ongeduldige kinderen gaan toch af en toe stiekum naar binnen.
De wacht tijden waren dan ook maar 5 tot 15 minuten. Ria wilde even zitten dus bedacht zij om hier naar binnen te gaan ( iets met bootjes ).
Nee toch niet hier…. dit is niks… dacht ik… mag het spectaculairder?
Ik wil naar Jaws daar zijn we  nu bijna…. Maar samen uit en samen thuis natuurlijk.
Wij naar binnen bootje varen theetje drinken varen we naar de overkant gaaaaaaaaaap.
Nee maar het is……….. het is………….. neee toch het is Jaws.
Hahahahaahaha wat een lol hadden we dat mooi voorbij gelopen.
Ik heb alles gefilmd het was echt heel gaaf, wat erg leuk was hoe deze mensen deze boottrip
zo leuk en spontaan deed.
Ja je voelt je echt een kind als je hier bent.
Geen snelle en enge attracties in Universeel-studio’s, wel hele mooi effecten en schitterende mooi op gezette gebouwen.
Ik blijf er niets van snappen, hoe kan dat toch al die gebouwen zo groot.
1 attractie is zo groot als het stadhuis van Leiden of zo groot als de bijen korf in Denhaag.
 Er werden orkanen na gebootst en aardbevingen. Arnold moest de wereld redden van sky-net
In de terminator 3 met een 3D beeld ( doormiddel van een bril).
Ook back to de future was van de party, met een nagemaakte BTF auto reden wij achter Bil aan om ook de wereld te redden.
Attractie waar je zelf actief moest zijn en buitenarse wezens moest neer schieten was in man in black. Dit was erg mooi gedaan, in karretje voor 6 personen reed je door het veld heen,
Al schietend naar wezens reden we weer de wereld. Dank zij ons leven wij allemaal nog.
Als wij niet naar dit park waren geweest had ik hier niet zitten typen.
Onze missie is gelukt voor vandaag wij kunnen tevreden naar huis.
Wat wel jammer is van deze helden daad…. Dat de rest van de wereld het niet weet.
Wat onze missie morgen is leest u straks!!!!!!!!!! ( lekker vaag).

Ria:
Donderdag na lang aandringen van Ilja Remco Hen heb ik de stoute schoenen maar
Aan getrokken en mij over laten halen om nu toch een stukje te schrijven
Na alle geschreven stukjes te hebben gelezen weet ik niet wat ik daar nog moet aanvullen
Dus van nu af aan elke dag toch maar schrijven.

Donderdag 2 oktober:
Remco:
Zo daar zijn we weer. W….wa….. wat zie ik nou Ria je hebt de lap-top gevonden.
Bakkie, ontbijtje dat weten we wel.
Oke toch nog iets over het ontbijtje was erg mager, dat was ook wel eens nodig na al die worsten en gebakken eieren. Of wel we zijn niet weg geweest voor het ontbijt.
Zo lekker een rustig dagje vandaag, beetje winkelen, naar het hotel waar hen 10 jaar geleden heeft geslapen ( Peabody ).
Maar eerst winkelen, er zijn in Amerika heel veel outlet store’s.
Merkkleding voor weinig, zoals Tommy Hilfinger, Georgio Armani, DKNY, Nike enz.
Waar wij aankomen is een heel winkel centrum met deze winkels.
Rennen…….. daar, nee daar, maar eerst hier, gewoon vooraan beginnen.
Ik moet zeggen dat het er erg gezellig is en de mensen zijn heel vriendelijk.
Je kan overal naar binnen zonder dat je je schuldig voelt, wanneer je niets hebt gekocht.
We hebben veel winkels gezien, bijna alles, er waren zoveel winkels dus we gaan van de week wel weer even kijken. Georgio Armani daar even naar binnen, oeps 2500,00 dollar voor een pak, laat maar voor een oud model. Bij Tommy Hilfinger daar zijn we goed geslaagd met een tas vol kleding lopen we tevreden naar buiten.
Hen heeft zijn spijker broeken gevonden wel 2 stuks, ze zaten zo lekker dat hij ze nooit meer uit zou trekken. Koop er dan 4 als ze zo lekker zitten ze kosten toch maar 25,00 dollar per stuk en dat voor een Levi’s.( even het model erbij zetten voordat we het over een jaar niet meer weten het is een 505 )
Tussen de middag hebben we gewoon een broodje gegeten, lekker broodje gezond met kip en veel saus voor mij.
Ilja: ik dacht laat ik nou niet zo veel eten, ik neem lekker een salade……. Nou dat heb ik geweten. Laat dat nou net de specialiteit van dat restaurant zijn! Zonder overdrijven….. je had er met z’n vieren een hele kluif aan. Ik eten, eten en nog eens eten…… en toen was mijn bord ……nog vol! En dat bijschenken he!
Remco: Nog even winkelen en op naar Peaboby.
Aanrijdend bij het hotel waar hen 10 jaar geleden heeft geslapen vroegen we tot vervelends toe, Hen herken je dit. O,o wat hadden wij een lol met zijn drieen. Eenmaal binnen gekomen vielen onze monden open wat een luxe en weer WAT GROOT.

Hen: Daar ben ik weer… Wat hierboven is geschreven zal ik niet herhalen. Al ben ik maar drie dagen in Orlando geweest tien jaar geleden, waarvan het  grootste gedeelte geheel georganiseerd, met de bedoeling om een voetbalwedstrijd te bekijken. Wordt ik nu gebombardeerd tot gids in Amerika. Dit heb je toch gezien en hier ben je toch geweest is het eerste en het laatste wat er tegen me gezegd wordt. Maar de indruk die ik tien jaar geleden had dat alles groots en groot was wordt nu door andere gedeeld, nu moeten die deze indruk maar eens aan andere zien over te brengen. Tien jaar geleden was ik in Disney’s Magic Kingdom en hoorde van mijn medepassagiers over Epcot en MGM studio’s maar was zelf geheel onder de indruk van Magic Kingdom, drie dagen later zat ik nog “Its a smal world” te neurien. Maar ik ben benieuwd hoe anderen de indrukken over zullen brengen aan bekenden en familie. De wegen zijn lang en groots, de winkels zijn groot en zo veel, de winkels zijn van ‘s morgens vroeg tot ’s avonds laat open, het eten is veel en groot, de parken zijn groot en het zijn er zo veel, we hebben kroko’s en schildpadden en Aquariums zo groot gezien, we hebben raketten en space shuttles en het control centrum van Nasa gezien, we hebben in een chevrolet impalla een klein gedeelte van Florida gezien. En dit nog maar in een paar dagen wat moet dit worden als we thuis zijn na veertien dagen.

Ilja: Nou jongens jullie vergeten helemaal ons fantastische avondeten bij Pacino’s. Weer eten!
In dit gezellige restaurantje hebben we heerlijks Italiaans gegeten. Ma had nog nooit van haar leven zo’n heerlijke steak gegeten (Filet mignon), en dat hebben we ook de hele avond mogen horen. Ik had natuurlijk weer eens iets uitgezocht……. Een Italiaanse specialiteit van rundvlees, leek me wel lekker. Bij aankomst van de ober zakte de moed me in de schoenen. Dit was het grootste bord eten dat ik misschien ooit wel voorgeschoteld heb gekregen. En dat terwijl je maar matige trek hebt! Beide heren kregen een echte T-bone steak, die tot op het botje werd verorberd. “Vol”daan vertrokken we naar huis.

Vrijdag 3 oktober 2003:
Ilja: eerst haring en wittebrood gehaald, toen hutspot gegeten en even snel een kermisje gepakt….. oh nee we zitten niet thuis! Maar deze feestelijke dag zijn we begonnen met ons eerste ontbijtje thuis. Aan ons zwembad wel te verstaan en in het zonnetje! Lekker relaxed begin van de dag. We hadden afgesproken niet te veel te gaan wandelen. Een tour naar Palm Springs stond op het programma. Een National Park mocht natuurlijk niet ontbreken op ons reisschema. Zo gezegd zo gedaan. Ik dacht, laten we nu eens niet de highway nemen maar gewoon binnendoor gaan.
Even buiten de bebouwing van Orlando hebben we kennis gemaakt met het echte Amerika. Eindeloze wegen, mooie trucks, moerassen aan weerszijden en een heel eind rijden! Wat leuke huisjes gezien voor als we de loterij winnen.
Toen we bij Palm Springs aan kwamen, dachten we dat het gesloten was, zo weinig auto’s stonden hier. Nog even de echte Hollander uitgehangen en met de kortingsbon van $ 10 naar binnen. Weer gelukt, en dat terwijl de bon maar tot 31-8 geldig was.

Remco:
In deze natuur oord waar ze geen idee hebben van 3 oktober in Leiden lopen wij met onze nog steeds witte lichamen. Het mooie hier is aan het weer, dat er schijnt weinig zon maar het is wel 30 graden. Bij binnen komst zien we gelijk schildpaden zo groot als een bord hutspot in leiden.
Maar 30,00 dollar om naar binnen te komen.
Wat eten we is het 1e wat ik wil weten. 3 show’s worden er gegeven de 1e show is het voeren van de Aligators. Dat was erg gaaf om te zien, die hongerige beesten dringend voor een haringkie. Van 3 tot 5 meter lange Aligators op een hoop, met maar 5 stukken vlees voor een 15 tal Aligators ( logisch dat ze honger hebben ).
Met een boot met een glazen bodem vaarden we naar de overkant, door de rivieren van springspark. Erg mooi gezicht was het, de vissen zwommen niet wetend door het water, terwijl wij glassie kijken aan het doen waren, wat een attractie was dit, 3 oktober is er niets bij. ( haha moeten ze leiden vol laten lopen want zo groot was dit meertje ).
Na het voederen van de giraffen, wat wij zelf hebben gedaan, gingen we naar en jeep safari.
Ja wel een jeep safari door de bossen waar de films van Tarzan zijn opgenomen.
Moet zeggen het was LEUK niet gaaf,  cool, vet of vet cool niet het was leuk.
O jee, wat gebeurt er met ons in het begin was alles wauw en nu alleen LEUK.  
 
Ria: 
Vrijdag  3 oktober
Wakker  worden  en dan een ontbijtje, waar aan het zwembad zooo in de achtertuin? Toe maar.
Wat een luxe de dag gaat beginnen  we hebben besloten naar Palm Springs te gaan.
Met het vooruitzicht er een rustig dagje van te maken. Maar wat wij allemaal vergeten, is
dat alles hier zoooo groot is en dat we daarom toch nog een hele marathon gelopen hebben
Niet getreurd het is de moeite waard .We hebben in een boot een reisje over een rivier gemaakt  doordat er een glazen bodem in de boot zit kan je zo naar de bodem kijken
Het is een belevenis om dat te zien het ene moment een meter diep het andere moment wel honderdtwintig meter geweldig.
Vooruit  we gaan ook nog even kijken wat de alligators te eten krijgen  je zou denken hele mensen dit is niet het geval ze krijgen gewoon een soort rat te eten  wat een teleurstelling.
We gaan weer een stukje lopen en dan ja een heuse safaririt door het regenwoud jaja
De gids waarschuuwd ons dat het een wilde tocht zou worden het is leuk om mee te maken. Dat wilde kan je wel achter wegen laten.nu laat ik het verhaal aan de anderen over
Okee naar onze villa terug ja maar wat zullen we eten  we zijn het er al gauw over eens
Pizza is het geworden hij is erg lekker. Daarna nog een spelletje en de dag is weer om .   
 
Zaterdag 4 oktober:
Hen: Wij blijven vandaag voor de verandering eens thuis. Even een beetje bijtanken, ook dan vliegen de indrukken nog steeds door je hoofd. Wie kan er zeggen dat hij of zij door of tussen de in het wild levende dieren is door gereden. Krokodillen of alligators die langs de kant van de weg in het zogenaamde wettland leven, verwonderen je niet eens meer schildpadden  kijk je niet eens meer van op. Kan je nagaan hoe snel je aan zoiets went, in de achtertuin waar het zwembad omringt door gaas vind je kleine kikkers en rupsen in het zwembad. Buiten het gaas springen de salamanders (als dit tenminste salamanders zijn) om je heen. Ook hebben we een huiskakkerlak die woont in de garage en zien we bijna iedere dag. Het wordt een echte vriend van ons. Nadat we een weekje parken en zo hebben bezocht begint de uitputting toe te slaan bij ons oudjes, dus moeten de jonkies het vandaag zelf maar redden zal wel lukken. Zij gaan richting Tampa een kleine 80 miles of te wel 120 km. Ben nu al benieuwd wat ze allemaal mee zullen maken.

Ilja: Voor de verandering gingen wij vandaag een dagje “parken”. In Tampa ligt een park genaamd Busch Gardens. Niet zo bekend als de Disney parken, maar goed wel het proberen waard. Met z’n tweetjes op pad…. Wel leeg hoor dan zo’n grote auto. Na ongeveer 3 kwartier kwamen we bij de entree. Auto geparkeerd, $ 7 armer en met een treintje naar de ingang. Toen moesten we maar liefst $ 111 afrekenen! En dat voor een redelijk onbekend park! Nou dat moest dan wel wat zijn. Een map meegenomen en al snel werd ons duidelijk dat dit niet zo maar een park was. Een park ingericht in de stijl van het 19e eeuws Afrika, met thema’s als Kenia, Marokko etc.. Eerst de verleiding weerstaan om niet direct een rollercoaster in te duiken…… nee we pakken eerst de trein om het park een beetje te verkennen. Wouw…….. met de trein direct door de wildernis, zebra’s, neushoorns, antilopen, nijlpaarden………. Zo voor het aanraken. De verleiding van de rollercoaster werd ons toch te groot, na 5 minuten trein toch uitstappen en de eerste de beste coaster induiken. Die dingen zijn ook GROOT….. en lang! Poeh zeg, ff bijkomen. Eerst maar even een bodempje leggen…… op 1 banaan ben je niet echt coasterproef. Niet uitgebreid eten, dat is ook niet goed, nee een bakje aardbeien zag er wel aanlokkelijk uit. Snel opeten en dan weer door, want we moeten alles nog zien.
De 2e attractie zag er erg nat uit. Alle mensen die er uit kwamen waren doorweekt (zonder overdrijven). Het was lekker weer dus doen maar dan. Wildwatervaren in een grote band, a la Efteling maar dan GROOT en LANG en WILD en NAT. De eerste 2 golven stond ik nog op, maar dat bleek nutteloos, de 3e golf kwam vanaf de zijkant en onze broeken en shirts waren doorweekt. Aan de overkant zat een echte Amerikaan, die zat iedereen een beetje te dollen met de waterval die er aan kwam. We gingen er recht op af en zijn de pineut dachten we……. Helaas meneer de Amerikaan was zelf de pineut!!!!! En niet zo’n beetje ook, ha. ha, ha, ha.
Maar ook hier geldt, wie het laatst lacht lacht het best, een grote straal water bestookt ons van de zijkant…….. helaas drijfnat!!!! Nou nu we toch nat zijn, dan maar een 2e water-attracctie. Een soort splash a la Duinrell……..maar dan natuurlijk groter en natter.
Nog maar een rollercoaster doen voor de afwisseling…… Echt gaaf…… na welgeteld 15 seconden stonden we weer op vaste grond. Nou ja voor de tijdvulling…….
Ik begon nu wel een beetje trek te krijgen…. Ja je leest het goed!!!! Even snel een hapje eten dan maar. We kwamen in een Timbuktu theater terecht waar artiesten een heel podium vulden met drums en fluiten, erg indrukwekkend kijk maar op de video. Kleine hapjes bestonden ook  niet…. 2 grote broodjes kip en een bak patat vulden onze magen voor de komende uren.
De kabelbaan nemen naar de andere kant van het park, want daar ligt de langste rollercoaster van de wereld. De montu deed haar status eer aan!!! Er kwam inderdaad geen einde aan…. Dat ding hing onder aan de rails en maakte draaien die we nog nooit gemaakt hadden. De beentjes waren toch wat slapjes na de rit.! Dan maar even een kleine rustpauze in het Morroco theater. Tijdens een 30 minuten durende show zagen we een soort Holiday on ice. Alle continenten werden daarbij uitgebeeld met de daarbij behorende muziek. Echt een prachtige show!! Nog diep onder de indruk liepen we daarna naar een echte originele houten 8-baan. Even lekker simpel achtbanen………… dachten we. We hadden beter moeten weten……simpele 8-banen bestaan bijna niet (behalve dan de kinderbaantjes). Pfjew, dat ging hard!!!! Ondertussen was het al zo’n beetje 16.00 uur geworden, we wilden nog wel even de Jeepsafari doen over water en land. Helaas, dat wilden meer mensen en voor het eerst in de vakantie moesten we een half uur wachten op een attractie. Lekker hobbelen tussen het wild, over land, niet over water want dat deed het even niet! Moe maar voldaan gingen we nog even een duik nemen in de Golf van Mexico, bij st. Petersburg. Maar ook deze keer vergisten we ons in de afstand en was mijn kaartlezen nog steeds niet optimaal, op zo’n 250 meter van het strand nog verwijderd (bleek later) besloten we toch maar naar huis te gaan. Wat we ’s avonds hebben gedaan, mag iemand anders vertellen. (ma????)

Ma hik: o,o,o,o, wat hebben we lekker gegeten hik. Smul hik, smul, smul hik, smullen hebben we vanavond gedaan. Hihi ik heb een wijntje op. Hihih redwine zij ik tegen de ober en hij verstond mij nieeeeee hihihi hik hik. Uuuuu wat hebben we eigenlijk gegeten hihihi hik.
O, ja jappppanzzzzz hik. Ze gooide met messen en maakte kunzzjessss hik. ( gr..Remco )

 Remco:
Daar gaan we weer in de auto en rijden maar, maar deze keer is heel hollands, zonder ontbijt achter onze kiezen scheuren we over de auto weg richting Tampa.
Een park bezoeken hadden we nog niet gedaan dus vandaag de kans om naar een park te gaan alleen (zonder de oudjes Hen zijn woorden hihi).
Na een 3 kwartier later komen we aan bij het park ( Busch Garden ). Het eerste wat we zien is een 8 baan zo groot ( tuurlijk ) niet normaal. Een minimaal 3 minuten durende 8 baan.
Maar die houden we voor het laats. Allereerst naar het water park, iedereen is daar nat, ik denk hoe kan dat nou. Ik besloot het te vragen aan een jongetje, hij keek mij aan alsof hij wilden zeggen ben je gek of zo.Later begreep ik het pas.
Wildwater banen genoeg en water ook ( op onze kleren ).
De 1e wildwater baan die we deden was een ronde boot met banden aan de zijkant.
We waren met 7 personen in deze boot. 1 kerel was alleen, later bleek dat zijn vrienden aan de kant stonden met water kanonnen en dat heeft hij geweten ook. Deze waterkanonnen bevatten z’ n 10 liter water, echt ik kan je vertellen hij was kledder nat en de rit moest nog beginnen.
We lieten ons drijven door het water soms een afdaling en ja hoor Ilja haar rug helemaal nat.
Na een aantal andere afdalingen was iedereen aardig nat. Maar toen, ja hoor, een waterval precies goed voor 1 helft van een boot wat een geluk niet onze helft haha wat een lol hadden wij, ik dacht dit is de laatste en we zijn er nog redelijk vanaf gekomen.
Nee hoor echt niet nog 1tje te gaan een waterstraal van de zijkant nou ik kan je vertellen nu was echt iedereen nat, heerlijk deze rit was om niet meer te vergeten tot aan me naatje nat.
Uiteraard waren er nog een aantal waterbanen waar we in zijn gegaan die ook er leuk en nat waren. Ik heb even gekeken wat Ilja heeft geschreven voordat ik het zelfde opschrijf ben blij dat ik dat even heb gedaan.Anders had ik vast het zelfde opgeschreven.
Ik vond het park heel erg gevarieerd, alles stond heel dicht op elkaar ( voor Amerikaanse begrippen) en heel erg gezellig. Ook weer in dit park hadden we veel geluk we konden weer zo doorlopen. Moet zeggen dat we dat geluk iedere keer hebben gehad. Normaal heb je 3 dagen voor z’n park nodig net als Epcot, maar wij deden het gewoon in 1 dag.

Zondag 5 oktober
Remco:
Vandaag de 2e dag mooi weer, wat heet mooi weer hier het is al de hele week z’n 30 graden.
Nee, nu is mooi weer als de zon schijnt. We gaan vandaag naar het strand.
Na een uurtje rijden komen we aan op Datona Beach je weet wel waar ze allemaal nep tieten hebben die goed gevuld zijn met silliconen. We rijden het strand op……….. ja je leest het goed we reden het strand op. Je zoekt gewoon een plek waar je wil liggen en daar parkeer je je auto. Dat was gaaf, gewoon over het zand, dit is nou een boulevard waar je je auto kan showen. Later reden er een 50 tal jeeps voorbij waarschijnlijk een jeep club die op safari waren geweest.Even over die tieten gesproken ( denk er ineens aan ) heb ze wel gezien maar niet de neppers en de joekels. Genoeg tieten….nu over de golven, dat waren wel joekels en  hoog schuimende krachtige gevaren.
Zelden zie je zulke witte standen, wel was het zand erg hard. Zoals gewoonlijk vind ik het niks om alleen maar te liggen op het strand, ik wil altijd iets te doen hebben.
Aangezien wij niets bij ons hadden, besloot ik maar te gaan zoeken naar een voetbal.  
Na een lange tijd zoeken 5 minuten kwam ik bij een hamburger tent die voetballen verkocht.
Ach ja jo, als je het niet kan verdienen met eten dan verkoop je maar voetballen… toch?
Het was een lekker rustig dagje, wel was de zon erg heet dus we besloten maar na 1,5uur terug te gaan naar ons stulpje.
Inmiddels was het 15.30uur geworden en we hadden nog geen brunch op ( jawel we hadden trek) dus besloten we naar een waffle house te gaan, waar we heerlijke wafels hebben gegeten.
Het avond eten bestond vandaag uit spare ribs bij michty……?? Ilja: Magic Mining
Na 1 potje carcasson besloten we onze luiken te sluiten want morgen moeten we vroeg op.
7.30 uur valt niet mee om op te staan op je vakantie, terwijl we iedere dag om 7.00uur opstaan.
Morgen gaan we cruise met het grootste schip van de wereld ( heeft Ria gezegd ) maar dat lees je straks wel of het zo is.
 
Maandag 6 oktober
Remco:
Om 7.45 stond ons heerlijke ( door Ria gemaakt ) ontbijt klaar om opgegeten te worden.
Omkleden en wegwezen. Onderweg hadden we even een hindernis Ilja moest heeeel nodig.
Wij even een andere richting genomen voor een benzinepomp. Deze pomp is nooit gevonden.
De nood was zo hoog, dan maar het risico, ze doet het maar in de bosjes tussen de slangen en Aligators. Aankomend bij het cruise schip zagen we al snel dat het niet het grootste schip was van de wereld. Wat wel waar is dat het het grootste VARENDE CASINO is op de wereld.
Het mooie van deze cruise is dat het gratis is, ja ja alles was gratis. Eten, drinken, gokken,
nee hoor gokken niet maar verder wel.
In de auto waren we wel in twijfel we zeiden tegen elkaar, als er allemaal grote bruine negers met dikke kettingen voor de deur staan gaan we niet hoor. Maar dat viel gelukkig mee.
De gemiddelde leeftijd was 80 jaar, maar door onze komst daalde dat naar de 60.
Gokken is in Amerika verboden ( Florida ) pas als wij 3 mile uit de kust waren, mocht er gegokt en gerookt worden. Aangezien het eten gratis was zag je gelijk mensen met vette en volle boorden lopen. Ook was het drinken niet aan te slepen.
Het was echt gratis dachten wij, wel hebben wij even gewacht tot het wat rustiger was bij het buffet.
Bij binnen komst op het schip stonden er dames met majo’s ons op te wachten en te verwelkomen. Een man alleen speelde op de gitaar. Het was gelijk gezellig.
4 verdiepingen hoog met zalen van 300 m2 vol met kasten en tafels. We zagen gelijk waar de echte gokkers waren, die zaten angstvallig hun kast vast te houden, kaarten er in eten en drinken op schoot.
Lichtjes en gokkasten kwam ons op iedere verdieping tegemoet. Het geluid verwelkomde ons na de gok grens van 3 mijl. Wij zaten te eten toen de grens werd aangegeven ineens een herrie van jewelste. Lachen was het wel Las-Vegas was er niets bij. Tijdens het varen zagen we nog een hamer haai, vele kwallen en meeuwen. Het was een gezellige dag en bij elkaar hebben we 125,00 dollar gewonnen. Deze dag was echt gratis voor ons sterker nog we hebben geld toe gekregen om deze schitterende belevenis mee te maken.
‘S avonds hebben we onbeperkt lobster ( kreeft )gegeten. Na 3 kreeften gegeten te hebben, zat ik nog niet vol, dus ben ik maar wat vullends gaan halen. Een halve kip met 3 kippenpoten wilden mijn  honger ( trek ) nog niet stillen dus ben ik maar het zelfde gaan halen met een toet.
Na het eten zijn we naar een Flea markt gegaan waar alles nieuw en goedkoop was, omdat wij al laat waren gingen de meeste kramen al dicht. Dus dit doen we nog wel een keer dunnetjes over. 

Ilja: gisteravond had ik gebeld om te reserveren voor de grote gokdag. Na zo’n 4 pogingen om door het commerciele bandje heen te komen lukte het me om te reserveren. ’s Ochtends vroeg op, dat zijn we niet helemaal meer gewend. Tegenwoordig kunnen we wel weer een beetje uitslapen tot 20.15 uur etc. Lekker aanschuiven aan de ontbijttafel. Toast, ei, kip, melk, shredded wheat, jus, etc. Een Amerikaans ontbijt kan er toch niet tegenop.
Alles gereed??? Ja rijden maar. Na een korte file en zo’n 50 mile verder kwamen we in de haven aan. Remco heeft hierover al veel verteld, dus zal ik het daarbij laten.

Hen: Amerika zonder te gokken dat kan toch niet. Dus zo als je begrijpt had Ria al veertien dagen geleden ontdekt dat er een schip was waarop gegokt kon worden. Bij aankomst leek het een beetje op de toegang van de Love Boat, met mensen die je een welkom heten, maar eenmaal aan boord van ons cruise ship bleek het er toch wat anders uit te zien. Nadat we een snelle rondgang hadden gemaakt gingen we aan het dek (een gedeelte waar je de uitvaart redelijk kunt volgen) de afvaart gadeslaan. Helaas stond er niemand op de wal om ons uit te zwaaien, dus zwaaiden we naar iedereen die maar onze kant op keek (je moet toch wat) na ongeveer een halve mile zagen we alle drie een haai zwemmen, ja alle drie want Ria was weer te laat met kijken en miste dit spektakel (het staat op film dus kan ze als nog kijken). Hoe de boot er van binnen uit ziet met roltrappen en verschillende dekken die als een waar casino waren ingericht is al verteld. Deze onvergetelijke mini cruise duurde ongeveer een vijf uur ondanks het behoorlijke geslinger van de boot is er niemand zeeziek geworden. We hebben aan boord met de creditkaart geld opgenomen natuurlijk (ook dit is een belevenis gek genoeg) en ik moest niet alleen mijn handtekening en adres ook mijn duim afdruk op de reçu plaatsen.
Nadat we aangemeerd waren zijn we direct richting “huis” gegaan en hebben eindelijk kreeft gegeten. Zelf vond ik dat wel lekker maar niet ontzettend lekker, het enige nadeel was dat we drie dagen daarna nog naar de vis stonken.

Dinsdag 7 oktober:
Ilja.
Het is nu inmiddels donderdag en iedereen heeft zo’n beetje rust genomen wat schrijven betreft. Maar omdat de dagen hier zoveel indrukken achterlaten moet ik toch weer een beetje graven in mijn geheugen om te beschrijven wat er eergisteren is gebeurd. 
Ja ook ik ben al bijna 32 en dat valt niet altijd mee!
Maar goed…. Op de planning stonden diverse dingen. Uitslapen (voor zover dit hier lukt), het plaatsje Celebration bekijken, goedkope Disney tickets kopen, airboat besturen en hotel bespreken voor vrijdag. Voor het avond programma hadden we een themadiner in gedachten. 
Nou dat uitslapen is aardig gelukt, om 08.30 uur kwam ik er uit en toen was nog niemand op.
Eerst maar even koffie gezet en toen kwamen ze allemaal er langzamerhand uit. Tja het aroma van mijn koffie…………….
Ontbijten doen we tegenwoordig maar thuis. Na zo’n Amerikaans “uit eten”ontbijt zit je gelijk de hele dag vol. Even duikje in het zwembad (het lijkt wel of het elke dag frisser wordt), douchen en klaar voor de rest van de dag. Om een uurtje of 11 gaan we op pad.
Na zo’n intensieve training van kortingcoupons uitzoeken, knippen en sorteren ( we benne en blijve natuurlijk echte Hollanders), waren we klaar voor het echte werk. Op naar het 1e hotel.
We besloten aan aantal hotels te inspecteren van binnen en buiten en dan een cijfer te geven. Aan het einde van de rit konden we dan beslissen. Het 1e hotel kreeg van ons een 7+, goede kamer, redelijk groot zwembad, incl. ontbijt en dat voor maar $ 34,95 per nacht, per kamer.
Het 2e hotel was wat minder een mager zesje, kamers stonken, zwembad redelijk, geen ontbijt en toch voor $ 35 per nacht. Tussendoor ook nog even kijken of we goedkope Disney tickets konden kopen. We waren zondag bij een charmante dame met baard geweest bij het Tourist centre, die ons een aanlokkelijk voorstel deed om Disney tickets te kopen voor de helft van de prijs, we moesten dan wel een tour van 90 minuten langs een resort maken. Maar zoals altijd moesten we er even over nadenken (Pa!). NU hadden we er lang genoeg over nagedacht en besloten we het toch maar te doen (ons stapeltje dollars blijkt erg hard te slinken en dus kunnen we wat korting goed gebruiken!). Wat blijkt………. Als Hollanders zijnde vallen we buiten de kortingsregeling! (hoe bedoel je discriminatie!) Zondag kon het nog wel, toen was het nog hoogseizoen en nu dus niet meer. (zo zie je….. niet altijd denken maar gewoon doen!). Zwaar teleurgesteld besloten we maar weer verder te gaan met goedkope hotels zoeken. Na zo’n 6 hotels bezocht te hebben waren we het wel een beetje zat. Het was zo’n graadje of  35 buiten en dan wil je eigenlijk liever een koele plek opzoeken. Het 7e en laatste hotel bleek echter een schot in de roos (je moet het lekkerste altijd voor het laatste bewaren). Een 2-kamer suite met 2 badkamers, een keuken, 2 TV’s, lekkere bedden, gelegen aan een meer met jetski’s. De prijs viel ook niet tegen $ 68 voor met z’n vieren. Toch nog even proberen of we korting krijgen met een coupon…….. en ja hoor ze trapt er in, we betalen slechts $ 55,95 voor de suite incl. ontbijt! Voldaan gaan we op zoek naar de Airboat rentals.
Nou dat was wat! Met z’n vieren in een roeibootje met een grote ventilator achterop. Probeer dat maar eens te besturen Ilja! Een uurtje hadden we zo’n ding gehuurd en we moesten natuurlijk allemaal even sturen. Zelfs ma kon het! Ik moest natuurlijk sturen op een heeeeeeeel smal stukje met een visser op de kade en een boot die probeerde in te halen.
Ach ja…. De beste stuurlui staan aan wal… toch?
Inmiddels was het al 15.30 uur geworden en we waren het allemaal wel een beetje zat. Op naar huis om nog even een beetje te rusten voor een spectaculaire dinnershow (Pirate’s adventure). Hier geef ik de pen over aan iemand anders.

Remco: De piraten show begint met een wild ontvangst van een aantal lijkende ruwe piraten.
Deze lijkende ruwe piraten waren allemaal homo’s.
In een grote hal konden we gelijk genieten van een vooraf, bestaande uit ships, tomaten, tortila’s en nog wat niet vullende hapjes.
Een voorstelling moest ons klaar maken voor de grote avond. Iedereen kreeg boj de ingang een kaartje met een nummer en een kleur. Na deze voorstelling werden we naar onze tafels geleid. Een grote zaal met een groot piraten schip in het midden, om dit schip allemaal tafels en stoelen ( we zaten allemaal naast elkaar in een grote cirkel ).
Ons tafel nummer was 2 en de kleur orange. Een grote piraat gekleed in orange sprak ons stoer toe. Een avondje rustig zitten zat er niet bij, nee we moesten schreeuwen en juichen wanneer hij iets deed op deze avond ( aanmoedigen ).
Na een schremiel boordje salade eten begon de voorstelling. De sfeer was perfect, gezellig en iedereen was in staat om te juichen en te gillen. Zodra onze piraat iets deed begonnen wij te juichen als kleine kinderen. Een hoofdgerecht was om niet over te spreken, oke een klein woordje dan  KUT.
Als je weet wat we voor deze avond hebben betaald dan is het echt oplichterij wat er op deze avond gebeurde. Laten we een aantal dingen noemen.
-   De bediening, sjaggereinig, ongezellig en er kon geen lachje vanaf.
- De voorstelling, een aantal van deze piraten waren net houten klazen.
- Het eten, nou ja zoals eerder kut en niet Amerikaans, heel weinig dus.
- De prijs, belachelijk, te duur en ze wilden nog fooi ook……..  HOMO’S.
Oke dat was het over deze avond, wel moet ik zeggen het was gezellig en o ja het kosten maar 50,00 dollar per persoon.
 Ria.
Ik ben weer aan de beurt om ook mijn belevenissen op te schrijven 
Zaterdag een lekker rustig dagje aan het zwembad van onze villa . de jongens gingen vandaag hun eigen weg. Rond  een uur of zeven komen zij thuis en vol belangstelling vraag ik hoe zij het die dag gehad hebben. Remco ging promt een voorstelling geven aan ons prive zwembad en vertelden op grappige manier hoe zij die dag hebben beleefd .ja er moest ook nog gegeten worden. oke op pad dan maar  . het is een japans steakhuis  geworden bij binnenkomst worden wij naar een tafel gebracht een grote ijzeren bakplaat en daar om heen de stoelen. Het ziet er leuk uit. Wij gaan zitten .dan komt er een japanse dame naar ons toe en vraagt  en vraagt wat wij willen drinken. Ook hier versta ik niks van wat zij zeggen.  En zij niet van wat ik zeg maar dat heeft remco al verteld. Het is een gezellige avond geweest met veel gooi en smijt werk van onze prive kok.

Ria
Zondag  een dagje naar de witte stranden van Florida staat op ons progam. Daar aangekomen het strand op rijden een belevenis .de zee is wild zo te zien. toch er maar in want daar zijn we toch voor gekomen niet waar. Dat heb ik geweten mijn bikini slip werd van mijn kont afgetrokken ik werd onderwater gezogen maar al met al was het was het leuk.        
 Ria
Maandag.
Vroeg op staan want we gaan vandaag naar het grootste schip van de wereld staat in de beschrijving, daar aan gekomen maakt op mij een geweldige indruk. En voelde ik me een rijke Amerikaan. Binnen van het schip is een heel groot casino  zo word ik vandaag miljonair  natuurlijk niet  .ik heb me wel miljonair gevoeld  op zo.n grote boot. Het is weer een geweldige dag geweest.

Woensdag 7 oktober: Magic kingdom, down town.

Donderdag 8 oktober:
Remco:
Gauw gauw we moeten weg, o ja ook goedemorgen, we gaan blizzard beach.
Zonder ontbijt springen we in de auto want het is zeker wel een 10 minuten rijden hihi.
Daar aan gekomen om 9.15uur, bleek dat het park pas om 10.00 uur open gaat.
Een heel groot waterpark met glijbanen en een golfslagbad is een mooie omschrijving over blizzard beach. Om 10.00uur werden de deuren geopend en iedereen ( de kinderen ) rennen.
Wij wilden eerst alles bekijken en filmen, wat een park weer. Alles was opgezet als een sneeuw dorp, met allemaal bergen die besneeuwd zijn, met daar tussen allemaal glijbanen.
Tijdens het filmen liepen wij nog in onze gewone kleding, terwijl iedereen al hun zwembroeken en badpakken aan had.
Snel wilden wij dat uittrekken want we hadden GAVE dingen gezien. Ongeduldig renden wij naar de eerste glijbaan, daar hadden we een grote zwemband bij nodig. Wij klimmen naar boven, wat een best eindje was en zeilden met een nood gang weer naar beneden.
Bij de mooiste en snelste glijbaan werden we met een skilift naar boven begeleid.
Daar was hij dan, wat is een park zonder een speciale glijbaan, o ja, wat was hij snel en lang.
Met een vrije val van 40 meter gleden we in 3 seconden naar beneden.
Het wachten van een half uur was zeker de moeite waard. 
Verder was er ook een golfslagbad, die opgezet was als een strand, met allemaal ligbedden langs het water. Het water van het hele park was verwarmd, en ik moet zeggen dat was erg lekker, normaal moet je altijd eerst inkomen, daar hadden we nu geen last van.
Na z’n 15 keer glijden van 10 verschillende glijbanen hebben we ons zeer goed vermaakt.
Om 15.00uur vonden we het genoeg, we hadden de hele dag 35 graden en volop zon.
Voordat we naar de villa gingen zijn we nog wat boodschappen wezen doen. Bij thuis komst zaten Hen en Ria op ons te wachten. Eens kijken wat die twee hebben uitgevreten vandaag.

Vrijdag 9 oktober
Ilja: vandaag moesten we vroeg opstaan, om 10.00 uur moesten we uitchecken. Wat gaan we vandaag doen????????? WINKELEN!!! Eindelijk de kans om alle outlets te bekijken en een koffer vol kleding mee tereug naar Nederland te nemen. We moesten namelijk de tijd doden van 10.00 uur tot 15.00 uur (inchecktijd bij hotel). Oh ja, we moesten ook nog gebloemde shorts meenemen voor Cor. Dat bleek echter niet zo eenvoudig te zijn. We hebben zo’n beetje heel Orlando afgelopen voor bloemetjesshorts, maar bijna nergens zijn die dingen te krijgen (koop). De Fleamarket met 900 kramen moesten en zouden we zien. Hiet was het echt heel goedkoop volgens de coupons! Helaas…… na drie keer de highway 192 op en neer te hebben gereden en 3 keer langs het Peabody (je weet wel… waar pa 10 jaar geleden is geweest) besloten we toch maar de fleamarket met 400 kramen te bekijken. Nou dat was echt geweldig!!!!! 200 kramen met T-shirts van Disney en Florida (we hebben van ellende maar 3 T-shirts gekocht), 100 kramen met souvenirs en 100 kramen met “ëchte” juwelen. En dat allemaal zonder airco. Dan maar de denim outlet…….. helaas die was te duur. Ineens zagen we Ross… dress for less (tip van mrs Nichol)… al snel werd dit door ons gebombardeerd tot Ross…. Stress for less. Nou daar konden we onze lol op. Tientallen rekken met afgeprijsde merkkleding. Je moest een beetje zoeken, maar dan had je ook wat. Souvenirs voor opa en oma gekocht, een mooi vest voor ma, sokken voor Ilja en….dat was het geloof ik. Viel dus uiteindelijk nog mee qua inkopen. Het was ondertussen inchecktijd geworden en we gingen maar eens ons hotel opzoeken. We waren het allemaal wel een beetje zat! De suite die we kregen bleek uiteindelijk nog beter te zijn dan degene die we hadden gezien en al snel zaten wij naast onze koffers fijn een potje te klaverjassen. Ma gaat dat met de dag beter doen! Hoewel ze nog steeds gaat zitten frunniken als ze uit moet komen. Tijd voor het avondmaal! We gaan maar bij sizzlers eten want we zijn bijna door ons cash geld heen. Oh ja en ooki nog sigaretten kopen want die zijn op. Halverwege veranderen de plannen….we gaan pannenkoeken eten! Bij Ihop! En wat hebben we daar gegeten????????? Jawel, T-bone steak en kip! Ach ja, niets is zo veranderlijk als de mens. Als toetje hebben we wel nog crepes gegeten (we kwamen tenslotte voor de pannenkoeken).
Zaterdag 10 oktober
Ilja:
helaas aan alle goede dingen komt een eind, ik zit nu in het vliegtuig op weg naar huis….. als we daar nog komen!!!! De eerste drie uur van de vlucht waren voor mij een ware hel! Voor mijn gevoel elk kwartier wel turbulentie en mijn vliegtuignasi zit halverwege mijn slokdarm. De rest vindt het allemaal wel meevallen. Slapen gaat geloof ik niet lukken dus ben ik maar begonnen de laatste twee dagen van onze geweldige vakantie op papier te zetten.
Vandaag begonnen we al vroeg (je zit toch met het idee dat het de laatste dag is en je om 11.00 uur moet uitchecken). Om even over 7 zaten we al aan onze versgezette koffie en een uurtje laten aan ons ontbijt (koffie met een doughnut). FF concentreren nu…. Er is weer turbulentie. Omdat we nog een sleutel terug moesten brengen bij de familie Nichol, zijn we dat maar als eerste gaan doen. Om 10.00 uur stonden we bij ze op de stoep. We werden hartelijk welkom geheten met koffie. In een tijdsbestek van een uur hebben wij al onze avonturen verteld. We hadden wel veel gedaan, volgens hen. (niet Hen, maar hen). Tocch leuk om nog even bij ze langsgeweest te zijn. We hadden eigenlijk gepland om naar Tampa te gaan, maar volgens Ronnie moesten we de Millenium mall nog even gaan bekijken. Dat lag toch op de weg naar het vliegveld. Zo gezegd, zo gedaan. Het bleek een erg chique tent te zijn. Bloomingdales, Macy’s, Chanel, Vuitton……en de daarbij behorende prijzen. De Rayban zonnebrillen bleken echter toch een stuk goedkopers te zijn dan in Nederland. Wij nog geprobeerd om extra korting te krijgen…… maar dat lukte niet. Toch nog 3 zonnebrillen gekocht. Zowel Remco als pa willen heel graag nog een stuk typen dus ik laat het voorlopig even hierbij en geef de pen over aan:

 


Powered by Joomla!. Designed by: Modern Business template  Valid XHTML and CSS.