forex trading logo

tweets

Calafate vervolg PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Remco & Ilja   
woensdag 15 december 2010 00:09


7 December
ilja: Vanochtend was het weer spits in de kamer. Om 8 uur ging de eerste wekker en pas om half 10 konden wij gebruik maken van de badkamer!!! Dames, dames toch! Maar goed wij hoeven pas om 1 uur de bus dus we kunnen het rustig aan doen. Goed wij hebben samen maar een half uurtje nodig en om 10 uur konden we netjes uitchecken. We hadden bedacht dat het wel lekker zou zijn om met wafels te ontbijten en enthousiast gingen we op pad. Helaas...... de tent ging pas om 11 uur open. Wat nu..... of een uur wachten op de wafels en ondertussen een appeltje voor de eerste honger of gewoon ergens anders heen. We besloten de eerste optie..... de wafels waren echt heel lekker gisteren.  Een uurtje later om klokslag 11 uur stonden we dan ook te dringen voor de deur. De deur was nog dicht. Terwijl we netjes stonden te wachten was er blijkbaar nog zo’n gek! Een “surinamer’ was ook al eerder aan de deur geweest en stond nu met ons te wachten. De deur ging open en we stormden naar binnen. We bestelden een hartige en zoete wafel om uit te kunnen wisselen. Jeetje wat een lekker ontbijt was dat zeg. Wafel met ham en kaas en een wafel met chocola, mjummie. Daarna was het wachten op de bus. Om 1 uur vertrokken we weer naar el Calafate (naar huis zeiden we!!!, gek is dat zeg, dat je snel went aan een plaats!), een filmpje en wat lezen later kwamen we aan op het station. We gingen terug naar ons appartement, want dat beviel zo goed! De telefoons werkten helaas niet dus konden we niet bellen, ook waren er geen taxi’s. hmm. wat nu.? Lopen was wel erg ver met bagage. Gelukkig hadden we een informatiecentrumpje met een behulpzame dame die onze gastvrouw belde en onze pick-up regelde. We werden als vertrouwde gasten onthaald en naar ons ‘eigen’ appartement gebracht. Home sweet home!
Nog even wat boodschapjes gedaan voor het avondeten. Wodan konden we niet vinden. Oh jee...... zou hij remco z’n maaltijden niet overleefd hebben!!!!!! Maar..... na het bereiden van verse worst kwam hij vrolijk aanlopen. Gelukkig maar! Het is zelfs zo dat we wat extra kopen om Wodan ook z’n maaltje te kunnen geven. Het moet niet gekker worden!! 3 blaffen als dank en hij gaat bij de buren kijken of er nog meer te snaaien valt. (Het is nu 9 December als ik dit schrijf en Wodan zit al klaar voor z’n maaltje terwijl remco lekker biefstuk aan het maken is)

8 December
Ilja: Vandaag gaan we paardrijden. Ja jullie hebben het goed gehoord,..... paardrijden. Ilja met haar allergie en Remco nooit een paard van dichtbij gezien. Tja voor alles is een oplossing. Even pillen gehaald voor de allergieen en remco even theoretisch uitgelegd wat ie moet doen als ie op een paard zit (dit deed ik echter pas toen ie er al lang en breed op zat hihihihi). We werden om 09.00 uur opgehaald door een Argentijnse boer (met Franse baret en al) en maakten kennis met onze eerste bondgenoot: een dame uit engeland die 4 maanden door Argentinie reist en er nu een maandje warm Buenos Aires op had zitten en niet geheel was voorbereid op de koude hier, daarna stapten er een franse jongen en een Israelisch stel in. Alledrie ook reizigers die minimaal een maand of 4 op pad gingen. Dit schept een band natuurlijk. De reis duurde een uur naar plaats van bestemming en Remco zat zowat opgevouwen op de achterbank. Gelukkig zorgden de gesprekken met de mede-reizigers voor wat afleiding. Ook stopten we 2 keer om een hele rits condors even te kunnen fotograferen. Wat een machtige beesten zijn dat toch. Sommigen zijn zittend al bijna een meter groot. Ook werden we getrakteerd op een film van hazen en konijnen die ons telkens voor de voeten reden, Remco heeft zelfs op de terugweg er 1 gefilmd die zo dom was om voor de auto te blijven lopen. Het arme beestje liep op een gegeven moment zelfs 50 km/per uur!!! Miep miep......
Oh nee dat was een ander tekenfilmpje!!!
Het weer is vandaag niet fantastisch, terwijl we weggingen was het nog stralend en zonnig, een uur later rijden we door laaghangende bewolking heen en zien we de eerste spetters al op het raam verschijnen. Omdat Remco niet kan stilzitten probeert hij vanuit z’n opgevouwen toestand alvast z’n regenbroek aan te doen (nou ja zeg =)) en dat terwijl we straks nog een uur de tijd hebben om dat te doen. Met veel gekreun en gesteun en 10 minuten later is het ding echt aan. Nu nog z’n regen-overschoenen aan, nog meer gekreun en gesteun, nog net geen gevloek maar ja ook dat lukt vanuit opgevouwen toestand, met veel acrobatische handelingen maar goed.....
Een uurtje later konden we onze paarden voor het eerst in de ogen kijken. Remco zegt; ze zijn wel groot he! Nou valt wel mee hoor. Gelukkig konden we even moed indrinken met thee en croissants.
Ook het toilet kon nog even geraadpleegd worden (zie foto’s)...... tja op weg kom je nog wel wat verschillende toilets tegen. Deze was toch wel luxe hoor..... compleet met WC-papier en handcleanmiddel. De dames werden als eerste in het zadel gehesen, daarna de heren. Plof, remco zat! Pluma heete mijn paard en chico die van remco. We kregen gelukkig handschoenen aan en een soort scheenbeschermers. Het was best pittig koud en de Fransman kreeg zelfs een hele regencape om, hij leek wel Zorro (zie foto). Na een half uurtje rijden klaarde het gelukkig een beetje op en werd het wat warmer, de mutsen konden weer af en we konden een beetje gaan genieten van het prachtige landschap. Aangezien de paarden af en toe gingen draven en remco dit nog nooit had ervaren moest er even een spoedcursus paardrijden gegeven worden om blauwe ballen te voorkomen hahahaha..... Maar, dat moet ook gezegd worden, hij pikte het snel op en een kwartiertje later kon hij sturen, aansporen en de verlichte zit! Dat wordt vast spierpijn moregn!!!
Om half twee mochten we even stoppen voor een heerlijke BBQ! Met 2 O-benen liepen we even naar het toilet, want dat was ondertussen ook wel weer nodig en daarna werden de flessen wijn tevoorschijn getoverd. Het was nog steeds frisjes dus de eerste anderhalve literfles was al snel kassiewijlen. De uien en knoflookgeuren stegen op vanaf de BBQ en onze maagjes gingen lichtjes protesteren van de honger. Daarna kwamen de lapen vlees er op en al gauw zaten we aan de broodjes ui, knoflook met biefstuk. Dat ging er wel in. Oh ja ik vergeet nog iets. Onze gids had in de buurt een grote chamion gevonden die we ook moesten proeven. Nou op goed geluk dan maar, hij zal wel weten of iets eetbaar is of niet...... en zowaar.... rauw en gegrild was het erg lekker!!
De 2e fles wijn werd aangebroken en al snel kwamen de sterke (reis)verhalen op gang en werd het nog gezelliger. In Argentinie mag je blijkbaar rijden en drinken tegelijk!!!
Toen moesten we ons eigen paard nog terugvinden..... allemaal bruin...... gelukkig hadden ze naamplaatjes hahaha. Op de terugweg had remco z’n paard de rufteritus.......... Is het dan toch waar dat een beest op z’n baasje gaat lijken!!!! Om 5 uur waren we weer terug bij de ranch en konden we gelukkig nog afstappen. Remco hoefde gelukkig niet op de achterbank en kon dus ietsje ruimer zitten. Na 5 minuten was de hele auto in diepe slaap, wat een watjes allemaal!!!Wij niet natuurlijk! Oh ja en de chauffeur ook niet. Op het einde werden er nog even e-mailadressen uitgewisseld om zeker te zijn van slaapadressen in de toekomst!

9 December
Remco: Mijn ogen gingen langzaam open, mijn oren horen wat gekreun. O nee he, zijn de buren weer lekker bezig?? 1 oog 2 ogen huuu......Ilja eerst de dekens, dan draaien, 1 been over de ander, buikje aanspannen kreun kreun, nu op en Ilja zit. Nog even de buikspiertjes aanspannen en hup ze staat....plof. Als een oude vrouw loopt ze naar de trap...kreun kreun... de trap af en plof op de bank poe poe ze zit weer. Nu ik......mmmm geen last dat kan niet...... even een split en splagaat.....nog steeds geen last. Al tappend en dansend vloog ik van de trap en daar stond ik voor Ilja, mijn ochtend ritueel te doen tata.... geen last. We wandelde naar het dorp om inkopen te doen, oke een beetje last van de liezen ( zal wel door de split en splagaat komen hihi) Vandaag weer een drukke dag, pinnen, boodschappen doen voor de lunch en het avond eten, wasgoed en een beetje shoppen. Vandaag hebben een dagje van regelen alles chechen en de site bijwerken, skypen met de gene die online zijn. S’middags hielden we een siesta van een uurtje ( ilja, ik niet natuurlijk:p ) tenslotte was het een drukke dag vandaag! Het was een ijskoude dag, omdat onze warme kleren vandaag bij de wasserette is, draag je alle t-hirts en broeken die je nu nog bij je hebt en nog koud! In het dorp zijn we lekker een kopje Chocolade melk gaan drinken, we hebben een bon gehad voor 2 gratis kopjes. Wat een feest.....gratis drank, dit was de 2e keer dat we dit kregen, bij de zelfde tent. Wat doe je dan, je gaat zitten en neemt alleen de chocolademelk en verder niets. Om je heen zie je heerlijke cholade( van cake tot pasta toe ). Zo bestelde ik onze gratis chocolademelk en zocht een plekje om te zitten. Waar is Ilja? Buiten zie een bekend plukje haar, Ilja wat doe je buiten, vroeg ik haar, aan de voordeur. Je gaat toch niet ongegeneerd weer hier zitten drinken? Nee? het is toch gratis! En ik heb al besteld dus kom maar rustig binnen ( onder het mom van, het is een ander persoon ) Ilja treed binnen....wel achter mijn brede schouder hihi. Binnen 2 minuten stonden we buiten, de buit is binnen dus wegwezen hier.
Zo hebben we in de avond weer lekker voor ons 3en gekookt ( de 3e is, Wadan de hond ). Gelukkig hebben wij tv en om 21.00uur hebben we House iedere avond, heerlijk ouderwets met onze poten languit op de bank.

 


Powered by Joomla!. Designed by: Modern Business template  Valid XHTML and CSS.